Komot fra druer: oppskrifter
Komot fra druer: oppskrifter
Anonim

Druekompott kan tilskrives de drikkene som både barn og voksne liker. Denne drinken er ikke bare veldig velsmakende, men også sunn. Hovedsaken er at den skal være hjemmelaget, ikke fabrikklaget. Det er ganske vanskelig å finne høykvalitets druekompott på salg. For ikke å betale for mye og ikke bekymre deg for hvilke skadelige tilsetningsstoffer som var "bemannet" i glasset, foreslår vi at du mestrer noen enkle og raske oppskrifter.

Å forberede kompotter for vinteren eller tilberede dem "for en gangs skyld" er ikke en så plagsom oppgave som det kan virke ved første øyekast. I tillegg gir det mange fordeler. For eksempel kan du med rimelighet kvitte deg med frukt og bær som finnes i hagen. Og å skjemme bort husholdninger med et sunt produkt som ikke inneholder stabilisatorer, fargestoffer, konserveringsmidler og smaksstoffer er en nødvendig og viktig ting.

druer - bilde
druer - bilde

Komot med druer i en kjele

Denne drikken er kjent for sitt høye innhold av vitaminer. Til å begynne med, la oss forberede en deilig druekompott, som mange husmødre sier, "for en gangs skyld", det vil si i en kjele. Volumet av retter vil avhenge direkte av mengdenpersoner som denne kompotten er tilberedt for. Som regel passer en 3-5 liters kjele.

Produkter:

  • vann;
  • 650g druer;
  • 120 g epler;
  • 6 spiseskjeer sukker.
  • druer med sukker til kompott
    druer med sukker til kompott

Hvordan lage mat

Så, la oss se nærmere på hvordan du koker kompott av epler og druer. Til å begynne med må selvfølgelig frukten vaskes. Det ville være nyttig å sortere dem, fjerne råtne eller ormefulle. Epler kan kuttes i 4 deler, og lar kjernen og frøene være intakte. Druer etter en kjølig "dusj" kan plukkes, eller du kan la den stå rett på grenene. I de fleste tilfeller filtrerer husmødre den ferdige kompotten, slik at du kan forlate både eplefrø og druegrener. Vi legger frukt og bær i en kjele, hell den nødvendige mengden sukker, hell vann.

Tilbereder kompott av ferske druer og epler veldig raskt. Etter koking, merk 5 minutter på timeren. Ikke glem å dekke gryten med lokk. Svært ofte kompotter "løper bort". For å unngå dette, hell litt mindre vann enn angitt i oppskriften. Vi lar den ferdige kompotten brygge i 15-20 minutter. Vi filtrerer det, hell det i en kanne, flaske eller krukke. Kan settes i kjøleskapet.

mørk druekompott
mørk druekompott

Vindruekompott

Når det er på tide å høste druer, vet mange husmødre ikke hva de skal gjøre med vindruer som Isabella eller Lydia. Det er en oppfatning at, bortsett fra vin, ingenting velsmakendeav dem fungerer ikke. Faktisk vil disse duftende bærene være en utmerket kompott for vinteren. Hovedsaken er at druene er modne og søte.

Nødvendig mengde ingredienser:

  • 220g sukker;
  • 700g druer;
  • vann.

Alle produkter er basert på en 3L-boks.

Hvordan lage kompott til vinteren

Forberedelse av eventuelle emner begynner med beholdere. Banker må vaskes godt med natron, skylles grundig med varmt vann og deretter helles over med kokende vann. Etter en så grundig forberedelse kan de ikke engang steriliseres med damp, i ovnen eller mikrobølgeovnen. Metalllokk må helles med kokende vann og stå i 5 minutter.

Vask druene i kaldt vann. Det er ikke nødvendig å skrelle bærene fra grener, du kan ganske enkelt demontere en stor haug i små grener. Mens bærene tilberedes setter du en gryte med vann på bålet. Det vil koke veldig raskt.

Hell sukker i den forberedte beholderen, legg bærene (på 1/2 krukke) og fyll halvparten med kokende vann. For smak og aroma kan du legge til 2-3 stykker grønt eple i hver krukke. Mens den andre porsjonen med kokende vann koker, vil bærene allerede gi den første saften. Husmødre sier at druekompotter tilberedt på denne måten alltid vil være lysere enn de som ble skjenket på en gang.

Lukk beholderen med et metalllokk, rull sammen med en nøkkel og sett til avkjøling. Du kan snu glasset opp ned med lokket ned. Så snart kompotten er avkjølt, fjerner vi den for permanent oppbevaring i pantry eller kjeller.

druekompott til vinteren
druekompott til vinteren

Drue- og plommekompott til vinteren

Utrolig velsmakende, velduftende, appetittvekkende og sunn kombinasjon - søte grønne druer og plommer. Matlaging tar et minimum av tid, krever ingen spesielle ingredienser. For å lage kompott av druer og plommer til vinteren, må du tilberede følgende produkter:

  • vann;
  • 220 gram plommer;
  • kvist av mynte;
  • stor haug med søte grønne druer;
  • 140 g sukker.

Prosessbeskrivelse

Begynn å lage kompott ved å vaske glass. For vinterforberedelser av forskjellige drikker er det best å ta bokser på 2 liter eller 3 liter. Dette er kanskje den optimale beholderen. For å skylle glasskrukker godt trenger du en ganske stor mengde natron. Det renser ikke bare smuss, men desinfiserer også overflaten. Etter grundig vask, hell kokende vann over glasset. Du kan sterilisere glass i noen minutter i dampbad eller mikrobølgeovn.

Fyll den forberedte beholderen med plommer, som tidligere er vasket og gropene fjernet. Når det gjelder druer, kan klasen settes hele eller demonteres i blomsterstander. Hvis du antar at kompotten skal drikkes innen 6 måneder etter tilberedning, så kan du heller ikke fjerne frøene fra plommene. Hvis det planlegges lengre lagring, fjerner vi både frøene fra plommen og grenene fra druene

Tilsett sukker i bæret, legg et par duftende myntekvister. Fyll med kokende vann, rull sammen med et metalllokk,snu og la avkjøles. For at druekompotten tilberedt for vinteren ikke skal miste fargen, anbefales det å oppbevare den på et kjølig og mørkt sted.

drueklaser
drueklaser

Amber drink

Hvis du ikke er en tilhenger av og elsker ulike tilsetningsstoffer, så kan du alltids lage kompott av hvite druer. Det tar bare fire enkle ingredienser å tilberede:

  • vann;
  • sukker;
  • druer;
  • sitronsyre.

Hvordan lage mat

Riktig klargjøring av glassbeholdere, som er nødvendig for klargjøring av vinteremner, er beskrevet i detalj ovenfor. Etter at glassene er vasket, fylt med kokende vann og sterilisert, fyller vi dem med hvite druer. Ja, her må du jobbe litt med å skille hvert bær fra grenen. Men resultatet er verdt det. Kompott vil vise seg ikke bare velsmakende og sunt, men også veldig vakkert i utseende. Hell sukker i glasset avhengig av dine individuelle konsepter om "søt - usøtet".

En obligatorisk komponent i denne oppskriften på druekompott er sitronsyre, noe som gjør at produktet lagres lenger og bedre. Hell alle disse produktene med kokende vann, dekk til med et metalllokk, rull opp med en spesiell nøkkel. Det gjenstår å snu glasset, vent til det er avkjølt og legg det bort for lagring.

Tips

Enhver kompott vil fortsatt lagres hvis den originale glasskrukken ble grundig og effektivt vasket.

druekompott
druekompott

BI de fleste tilfeller kan eksplosjoner oppstå på grunn av feil klargjøring av beholderen. En "stor boom" kan også skje fordi noen var for lat til å vaske bær, urter eller frukt godt.

Anbefalt: