Eggs næringsverdi: det mest fordøyelige produktet

Eggs næringsverdi: det mest fordøyelige produktet
Eggs næringsverdi: det mest fordøyelige produktet
Anonim

Betydningen av proteiner

Metabolismen til enhver levende organisme ville vært umulig uten konstant etterfylling av tilførselen av substrater, hvis nedbrytning produserer stoffene som er nødvendige for å bygge sine egne celler og utvinne energi.

næringsverdien til egg
næringsverdien til egg

De viktigste organiske forbindelsene for mennesker er proteiner, fordi de utfører de viktigste funksjonene i kroppen: de er transportører av andre molekyler og ioner, hormoner og enzymer. Imidlertid, hvis de fleste aminosyrene, som faktisk proteiner er bygget fra, kan syntetiseres i kroppen vår, så kan ti andre - uerstattelige - en person bare motta med mat. Derfor er næringsverdien til egget så høy: det inneholder godt halvparten av de essensielle aminosyrene - leucin og isoleucin, treonin, metionin og fenylalanin. I tillegg inneholder dette fantastiske produktet kalsium og jern, mangan og sink, samt vitamin A, E og gruppe B, og to-plomme er også beriket med jod og selen.

Egginnhold

Næringsverdien til eggprotein bestemmes nøyaktig av aminosyrene i sammensetningen, ogogså en høy grad av assimilering i den menneskelige tarmen. Dette er en av de få kildene til rent avfallsfritt protein, selv kjøttfiberprotein kan absorberes med ikke mer enn 80 %, mens eggprotein kan absorberes med 95, eller til og med 100 %. I tillegg inneholder den folsyre, riboflavin og 12 essensielle vitaminer: A, D, E, K, B2, B6 og B12.

ernæringsmessig verdi av eggehvite
ernæringsmessig verdi av eggehvite

Men næringsverdien til et egg ligger også i eggeplommen, som utgjør omtrent en tredjedel av produktets totale masse, nemlig den inneholder fettsyrer, jern og vitamin D, som er så nødvendig i barndom, når barnets bein ennå ikke har blitt sterkere og mettet med kalsium og fosfor. Derfor vil hardkokte egg på ingen måte være overflødige i kostholdet til et barn på minst 6 måneder, og komplementær mat bør startes gradvis, med minimale doser av dette kaloririke produktet. Plommen kan også legges til potetmos eller grøt. En viss preferanse gis til vaktelegg, hvis ernæringsmessige verdi for et barn er litt høyere sammenlignet med vanlige kyllinger, nemlig at de inneholder flere proteiner og vitaminer A og B1, B2 og B12. Og de har også lavere kalorier, noe som gjør at du kan konsumere dem i litt større mengder.

vaktelegg næringsverdi
vaktelegg næringsverdi

Shell

Men ernæringsverdien til et egg bestemmes også av skallet, siden det inneholder et helt sett med viktige sporstoffer: fluor, kobber, mangan, fosfor, silisium, svovel og mange andre, som er mye mer nyttig enn noe stoff multivitamin, som er et syntetisk produkt. For å bruke skalletdu må først vaske den grundig i varmt vann, og deretter koke i 5 minutter i kokende vann, den kan males til pulver og spises i denne formen, men mengden må doseres strengt. Dermed gjør næringsverdien til egg dette produktet nesten uunnværlig for menneskekroppen, og spesielt i barndommen. Det er en rik kilde til protein, vitaminer og mineraler, men også kolesterol. Derfor, for personer med hjerte- og karsykdommer, er inntak av egg og majones tilberedt på basis av disse indisert i begrensede mengder.

Anbefalt: