Lage hjemmelaget eplemarmelade

Lage hjemmelaget eplemarmelade
Lage hjemmelaget eplemarmelade
Anonim

Eplemarmelade er en naturlig og ekstremt sunn søtsak. I tillegg til dette er produktet lavt i kalorier, så det kan konsumeres av personer som går ned i vekt og diabetikere. Fordelene med hjemmelaget marmelade bestemmes av fraværet av skadelige kjemiske fargestoffer, animalsk og vegetabilsk fett.

eplemarmelade
eplemarmelade

Marmelade fra epler eller appelsiner er rik på naturlige pektiner, som frigjør kroppen vår fra giftstoffer, giftige stoffer og skadelige mikroorganismer. I tillegg normaliserer produktet fordøyelsen, kolesterolnivået og leverfunksjonen. Og den inneholdte gelatinen er veldig nyttig for den kvinnelige kroppen, den har en positiv effekt på muskelvev, hud og hår. I konfektindustrien inntar marmeladeprodukter en ledende posisjon i markedet.

Den brukes også som pynt til kaker og bakverk. Men vi må ikke glemme at fabrikkproduktet ikke alltid samsvarer med staten. standarder, og produsenter legger ofte til skadelige ingredienser. Derfor er det bedre å lage en godbit fra rimelige, enkle og sunne produkter: frukt, bær og til og med løk. Dagens artikkel vil fortelle deg hvordan du koker eplemarmelade.

eplemarmeladesukkerfri
eplemarmeladesukkerfri

Første oppskrift

Det tar en kilo epler og samme mengde perlesukker. Vi vasker frukten grundig, fjerner kjernen og frøene, skjærer i små skiver og sender den til å vanke under lokket til den er myknet. Når eplene våre blir myke og kokte, må de males i en blender eller gnis gjennom en sil. Som et resultat vil du få en puré, som vi tilsetter sukker i og setter den på komfyren igjen.

Under konstant omrøring bringes massen til en tykk homogen konsistens. Vi tar en tallerken eller form, dryss den med vann og jevnt for marmeladen fra epler. La tørke i tre dager. Skjær det ferdige produktet i firkanter, dryss med melis, legg i en glassbeholder og oppbevar i spiskammeret. Hvis du vil tilsette litt sødme, kan du bruke naturlig frukt- eller grønnsaksjuice.

hvordan lage eplemarmelade
hvordan lage eplemarmelade

Andre oppskrift: hjemmelaget sukkerfri eplemarmelade med appelsinkjøtt

Ingredienser:

- kilogram gylne epler;

- appelsiner (kilogram);

- sitronsyre (10 gr.);

- 200 gram Opekta geleringsvæske;

- honning (etter smak).

Bland de skrellede appelsinene med en mikser til puré. Fjern skinnet fra epler, kutt i skiver, kombiner med appelsinkjøtt, tilsett sitron og honning. Kok i 10 minutter. Ha geleringsvæsken i massen og la blandingen koke. Ha fruktmarmelade i former og la stå i en dag, drysset med melis. som dettevi fikk et kostholdsrikt, smakfullt og vakkert produkt.

eplemarmelade
eplemarmelade

Tredje oppskrift: lemonade eplemarmelade

Delikatessesammensetning:

- kilogram epler;

- 50 gram gelatin;

- klype sitron;

- kilogram sukker;

- lemonade (500 gr.).

Hell gelatin over et glass limonade og la det svelle i flere timer. I den gjenværende drinken legger du hakkede epler, sitron, granulert sukker og kok i 10 minutter. Deretter dreper du massen i en blender, hell i gelatinen og kok opp på svært lav varme. Hell den ferdige pureen i former og la stivne i ca 6-10 timer. En sunn godbit for hele familien er klar til å spises. Lykke til med te!

Anbefalt: