Hva er bruken av kold melk og i hvilke tilfeller kan det være skadelig

Hva er bruken av kold melk og i hvilke tilfeller kan det være skadelig
Hva er bruken av kold melk og i hvilke tilfeller kan det være skadelig
Anonim

Et av de tradisjonelle hjemmelagde syrnede melkeproduktene er syrnet melk. Fordelene ved bruken gjør at vi kan karakterisere produktet som et diettprodukt, til tross for innholdet av en viss del av fettet i sammensetningen.

Med dagens overflod av alle slags yoghurter, desserter og startkulturer i butikkhyllene, tilberedes de sjelden hjemme. Selv om tilhengere av naturlig mat til og med prøver å bruke kefir utelukkende hjemmelaget. Når det gjelder kokt melk, har den blitt tilberedt i mange århundrer ved naturlig fermentering av melk. Ideelt sett bør den pasteuriseres (kokes), men mange bruker vanlig.

fordelene med yoghurt
fordelene med yoghurt

Når melk er sur, endrer den sammensetningen radik alt. Vanskelig fordøyelige melkeproteiner brytes ned til enklere elementer, og mye intolerant melkesukker blir til syre. Samtidig er stoffet beriket med gunstige bakterier uten å miste kalsium ogvitaminer. Fordelen med kokt melk er hovedsakelig at den kan konsumeres av de som drikker vanlig melk uten problemer, og personer med laktoseintoleranse.

fordel med koket melk
fordel med koket melk

Dette produktet drikkes vanligvis i sin rene form som en drink (ligner på kefir). Mindre vanlig tilsettes frukt- eller bærfyllstoffer for å søte den. På grunn av den lave surheten (i forhold til andre lignende produkter), er yoghurt ikke kontraindisert for personer med økt magesekresjon. Du kan tilberede den ganske enkelt ved å la melken surne på et lunt sted. Men for å maksimere fordelene med yoghurt, er den beriket med spesielle bakterier som kjøpes på apoteket. De tilsettes melk, hvor de med hell formerer seg ved å omdanne sukker til syre. Bokstavelig t alt om en dag vil yoghurt (hvor fordelene og skadene er beskrevet nedenfor) være klar til bruk.

Det er vanskelig å overvurdere de positive egenskapene til denne drinken. Dette er behandling og forebygging av dysbakteriose og noen andre fordøyelsessykdommer. I tillegg, på grunn av innholdet av kalsium, magnesium og vitaminer, forbedrer det immuniteten, bidrar til å bekjempe beriberi. Fordelene med kokt melk for en figur avhenger hovedsakelig av fettinnholdet. Hvis produktet er tilberedt av helmelk, kan det neppe anbefales til de som er på diett. Men fettfri yoghurt gjør det ikke bare mulig å redusere kroppsvekten, men også å fjerne giftstoffer fra kroppen.

koagulert melk fordeler og skader
koagulert melk fordeler og skader

Det er imidlertid visse kontraindikasjoner for bruken av dette produktet. Yoghurt bør drikkes medforsiktighet til de som lider av urolithiasis. På den ene siden lar sammensetningen deg oppløse noen typer nyrestein, men på den annen side hjelper det å fjerne dem, noe som kan provosere et angrep. Så det er bedre for personer med lignende plager å konsultere en spesialist.

Kontraindisert kokt melk og personer med sår, ulike typer erosjoner av fordøyelsesorganene. De som har hatt hepatitt eller lider av sykdommer i lever, bukspyttkjertel, tarm, trenger også en foreløpig konsultasjon med lege.

Fordelene med kokt melk er kjent for ekstern bruk. Den brukes til kroppsinnpakning og massasje for cellulitter eller fedme. Hvis du regelmessig vasker ansiktet med kokt melk, vil det bli tonet og friskt, fine rynker og tretthetstegn forsvinner, og huden blir glatt og får en sunn farge.

Anbefalt: