Kaffe "Colombia Supremo": stekegrad, smak, oppskrift
Kaffe "Colombia Supremo": stekegrad, smak, oppskrift
Anonim

Colombia har fått verdensomspennende berømmelse takket være kaffe. Og hvis Brasil er foran resten når det gjelder salg, så er naboen i nord når det gjelder kvaliteten på korn. Dessuten ble kaffe brakt til Colombia relativt nylig - på begynnelsen av 1700-tallet. Den første avdelingen som dyrket Arabica var Santander. Hundre år gikk, og kaffe fra Colombia gikk til eksport. Salgsopplevelsen var svært vellykket, og på midten av 1800-tallet skjedde det en rask utvidelse av plantasjearealer.

Moderne Colombia er en av lederne innen kaffeproduksjon. Men fordi landets territorium er lite, utgjør det bare 15 prosent av verdens korn. Jo høyere colombiansk kaffe er verdsatt blant gourmeter. På fire og en halv million hektar med plantasjer dyrkes det flere varianter: extra, excelso, UGQ ("uvanlig god kvalitet"). Den mest populære kaffen er Columbia Supremo. Historien vår vil bli dedikert til ham.

Kaffevarianter "Colombia Supremo"
Kaffevarianter "Colombia Supremo"

Colombiansk kaffenyanser

Et lite ekvatorialland er veldig mangfoldig i relieff. Derfor høsten idaler og foten faller ikke sammen. Colombia utmerker seg ved høy plantasjeproduktivitet. I gjennomsnitt høstes det 930 kilo korn per hektar! Med et så høyt utbytte opprettholdes utmerket kvalitet. Hovedtrekket til colombiansk kaffe er dens myke, fløyelsmyke smak. Hvordan er variantene forskjellige? Offisielt er de klassifisert etter kornstørrelse. Dette begrepet kalles "skjerm".

Columbia Supremo-kaffe må ha en bønnestørrelse på minst 7 millimeter. Flere miniatyrskjermer er klassifisert som excelso. Selvfølgelig, for en gourmet, spiller størrelsen på kornene ingen rolle, fordi de males før bruk. Smaken og aromatiske kvalitetene til kaffe påvirkes av: høyden på plantasjene, jord, mikroklima. Plantasjevedlikehold er av stor betydning. Elitevarianter kommer fra de områdene der Arabica-trær veksler med palmer, som skygger for kaffekulturen. For gourmeter er også bearbeiding av bønner, brenningsgrad og maling viktig.

Kaffe "Colombia Supremo" i bønner
Kaffe "Colombia Supremo" i bønner

Hvor kaffe dyrkes

Det er kjent at selv om Arabica-trær kommer fra pulserende Afrika, liker de ikke høy varme. De gir best avling hvis de vokser i et moderat fuktig, litt kjølig klima. Heldigvis har Colombia Andesfjellene. Sorter som supremo og excelso dyrkes nordvest i landet. I et kjølig klima, og til og med i skyggen av palmer, modnes kornene mye langsommere enn i dalene under den brennende ekvatorialsolen.

Excelso vokser i surere jord. I tillegg til slike arabica lagde de chips fra villkaffetre, noe som økte hybridens motstand mot sykdommer og skadedyr. Men den har mindre korn, og syrlighet merkes på smak. Men begge variantene har en utmerket bukett, balanse og rikdom.

Hvor dyrkes Columbia Supremo?
Hvor dyrkes Columbia Supremo?

Supremo-varianter

Plasseringen av plantasjer ved foten av Andesfjellene i en høyde på over tusen meter over havet er en god indikator på kvaliteten på drikken. Men det er fortsatt uskarpt. Det har tross alt også betydning i hvilken skråning - nordlige eller sørlige - trær vokser, om det er vulkanske bergarter rike på mineraler i jorda osv. Derfor skiller kjennere flere underarter i Colombia Supremo coffee.

Hvis du liker syrligheten, skarpheten og den fyldige sjokoladekroppen til drinken, velg Antioquia. Denne underarten er ideell for å lage espresso. «Colombia Supremo Quindio» kommer fra avdelingen med samme navn. Det ligger utenfor stillehavskysten, vest i landet, i fjellskråningene i Andesfjellene. I 2011 ble denne avdelingen tatt med på UNESCOs verdensarvliste for sitt unike landskap. Hvis vi sammenligner kaffeterroir med vinterroir, så kan vi si at Quindio er Côte d'Or i Colombia.

Bilde"Colombia Supremo" - varianter
Bilde"Colombia Supremo" - varianter

Behandler

Landet eksporterer Colombia Supremo-kaffebønner. Men du bør ikke anta at de ikke gjennomgår behandling, om enn primær, på territoriet til den produserende staten. For det første er kaffen som ble dyrket under miljøvennlige forhold, uten kjemiske tilsetningsstoffer, høyt verdsatt.gjødsel. Avlingen høstes vanligvis for hånd. Kornene vaskes og tørkes. Noen firmaer brenner kaffe.

Supremo har en fyldig sjokoladesmak. Og for å understreke det enda mer bruker de sterk steking. Denne kaffen er perfekt til espresso. Men den er like god til å lage en drink i en cezve eller en fransk presse. Noen firmaer maler kaffe og pakker den i vakuumemballasje. Graden av maling av kornene avgjør hvordan drikken skal brygges.

Kaffe "Colombia Supremo" i bønner
Kaffe "Colombia Supremo" i bønner

Gastronomisk kvalitet

Men brorparten av Colombias eksport er råkorn. Bedrifter-importører steker dem etter eget skjønn. Noen av kaffebønnene males i varierende grad. Dermed får den russiske forbrukeren et prefabrikkert produkt, som både colombianske planter og distributører har jobbet med. For eksempel, i anmeldelser av Colombia Supremo-kaffe fra Jardine, understreker forbrukerne at drikken har en utt alt sjokoladekropp. Men dette oppnås ved å dypsteke bønnene.

Fra denne kaffen, hvis du tror anmeldelsene, får du en utmerket, balansert espresso - lys, lett krydret, med en rik aroma. Drikkens surhet er ubetydelig, lik mandarin. Når kaffen avkjøles, intensiveres den. På ganen kjennes toner av mandler og søt frukt. I kaffe fra andre merker, hvor brenningen ikke er like sterk, vises myke, kremete toner mer. Surhet i et slikt produkt føles faktisk ikke. Dominerer smakensjokolade som ikke forsvinner selv om det tilsettes melk i drikken. Buketten er rik, med hint av valnøtt og karamell.

Hemmelighetene ved å lage en deilig drink: maling

Som gourmeter forsikrer i anmeldelsene, er Colombia Supremo-kaffebønner det beste materialet for å lage en oppkvikkende og velsmakende drink. Og det er flere forklaringer på dette. Det er flere måter å tilberede en drink på - i en espressomaskin, i en tradisjonell kaffetrakter (geysirtype), i en tyrker, i en fransk presse. Hver av disse metodene krever en annen sliping.

Og for det andre, aromaen av kaffe forsvinner dessverre og forsvinner veldig raskt, selv i en godt lukket beholder. Derfor foretrekker gourmeter å kjøpe kaffebønner. Ikke slip dem "for fremtiden." Kvernen må kun brukes til kaffe. Det er umulig å knuse granulert sukker til pulver, pepper eller nøtter i den. Grov for en fransk presse, medium for en kaffemaskin, og fin for en cezve eller espresso.

Forbereder drinken

Hvis du er en travel person eller ikke har en kvern i huset, kan du kjøpe Colombia Supremo m alt kaffe. I anmeldelsene hevder gourmeter at den deiligste drikken er oppnådd ved å lage mat i en cezve. Denne metallfatet (sjelden keramikk) med smal hals og bred bunn kalles også en tyrker. Cezves kommer i forskjellige størrelser, og det er verdt å ta den passende. Tross alt må vann helles til den smale halsen.

Men først la vi m alt kaffe på bunnen av tyrkerne. Hvis du liker en søt drink, tilsett sukker også. Hell nå kaldt vann. Det må være innfødt. Vann fra springen kan ødelegge elitekaffe med sinmetallisk fargetone. Vi satte fyr på tyrken. Så snart et høyt, raskt stigende skum dukker opp, hev cezve. Vi venter på at hatten skal sette seg. Gjenta handlingen to ganger til.

Kaffe "Colombia Supremo" - anmeldelser
Kaffe "Colombia Supremo" - anmeldelser

Firm "Jardin"

Som nevnt ovenfor avhenger mye av importfirmaet. Tross alt kommer brorparten av kaffesalget fra rå bønner. De stekes, males og pakkes nærmere kjøper. Russiske forbrukere betjenes av det verdensomspennende nettverket "Jardin". Kaffe "Colombia Supremo" i bønner og m alt er kjøpt fra de beste regionene i ekvatoriallandet. Plantasjer ligger i en høyde på 1200-1400 m over havet, og Arabica-trær er skyggelagt av palmetrær. Korn er valgt for størrelse og behandlet ved hjelp av den nyeste teknologien (vasking og tørking).

Så setter Jardine-spesialistene i gang. For å understreke sjokoladen som er dominerende i smaken av denne varianten av Arabica, bruker de den dypeste stekingen av bønnene (en pakke blå). Denne kaffen er perfekt for orientalsk eller espressobrygging.

Selskapet praktiserer også mindre dypsteking (3 på en fempunkts skala). Kaffe fra en brun pakke vil appellere til de som elsker cappuccino, latte og andre cocktailer basert på Arabica og melk.

Kaffe "Jardin Colombia Supremo"
Kaffe "Jardin Colombia Supremo"

Gutenberg

Foruten Columbia Supremo-kaffe fra Jardine, er andre merker også tilgjengelige for russiske forbrukere. Kjennere av mild smak med en liten syrlighet kan prøve Colombia Medellin Supremo. "Supremo medellin" er en av elitesorteneColombiansk Arabica. Den bryggede drikken har en karamell-sjokolade-profil. På grunn av denne naturlige sødmen kalles varianten "myk". Gutenberg bruker middels brenning for denne typen kaffe. Det er ingen spor av bitterhet i drinkene, men en lett, fruktig vinsyrlighet forblir i ettersmaken. Aromaen er rik, klassisk kaffe.

Anbefalt: