Koleretisk mat

Koleretisk mat
Koleretisk mat
Anonim

Fordøyelsesprosesser påvirker helsen vår direkte. Mye avhenger av riktig ernæring, vårt velvære, humør osv. Men mat må fordøyes, uten denne prosessen vil vi ikke kunne få i oss alle elementene som er nødvendige for livet vårt. Kroppen vår er ikke laget for umiddelbart å absorbere fast føde. Det løser det opp i det aktive miljøet som leveren produserer. Etter at maten er oppløst vil den bli tilgjengelig slik at tarmene kan trekke den inn og gi de elementene vi trenger så mye inn i blodet. Hvis denne unike prosessen av en eller annen grunn mislykkes, kommer diett, en sunn livsstil og medisiner til unnsetning.

koleretiske produkter
koleretiske produkter

Galle produseres hele tiden i leverens galleveier og lagres i galleblæren. Det konsumeres etter behov, hvis kroppen ikke er i stand til å fordøye noe, så kommer galle til unnsetning. Hun er i stand til å bryte ned fett og mange andre stoffer som er nyttige for oss. Koleretisk mat er i stand til å aktivere denne prosessen og forårsake frigjøring av galle. Noen ganger er det rett og slett nødvendig, godt fordøyd mat vil ikke forgifte kroppen vår med giftstoffer og vil bringebare fordel. Cholagogue-mat brukes også som en god profylaktisk mot mange sykdommer. Normalisering av prosessene for dannelse og sekresjon av galle vil gradvis lindre behovet for å ta koleretiske medisiner, og arbeidet i mage-tarmkanalen vil gå tilbake til det normale.

ernæring for leveren
ernæring for leveren

Gallesyrer gjør mer enn bare å gjøre maten lettere å fordøye. De er i stand til å kvitte oss med mange av de skadelige stoffene vi får fra mat. Cholagogue-mat kan være en reell hjelp til å avgifte kroppen og bli kvitt overflødig kolesterol eller bilirubin.

Slike produkter inkluderer vegetabilsk olje, et enkelt og rimelig produkt som kan øke produksjonen av kolecystokinin, som igjen vil påvirke produksjonen av galle. Vegetabilsk olje tas to til tre spiseskjeer om dagen på tom mage.

leverbehandling hjemme
leverbehandling hjemme

Kli renser galleveiene godt. En spiseskje kli må helles med kokende vann og tas på tom mage.

Veldig nyttige grønnsaker og grønnsaksbuljonger. De anbefales til daglig inntak for å normalisere funksjonen til leveren og mage-tarmkanalen.

Mat som gir nødvendig næring til leveren inkluderer gresskar i enhver form, cottage cheese og meieriprodukter, magert kalvekjøtt og fisk. Grønnsakssupper og grønnsaker er også nyttige. Ved å kombinere koleretisk mat og mat som er nødvendig for normal funksjon av leveren, kan du oppnå gode resultater og betydelig forbedrehelse.

Før du justerer menyen, er det best å konsultere en lege. Behandling av leveren hjemme er mulig med full kontroll av spesialister. Ikke alle produkter er like nyttige for kroniske eller andre sykdommer. Det er nødvendig å være svært forsiktig med koleretiske produkter for sykdommer i galleblæren og leveren.

Anbefalt: