Mandler (nøtter): fordeler og skader for det moderne mennesket

Mandler (nøtter): fordeler og skader for det moderne mennesket
Mandler (nøtter): fordeler og skader for det moderne mennesket
Anonim

Mandel - nøtter hvis fordeler og skader er nevnt i bibelske skrifter. De er veldig populære og etterspurte i dag. Dette er fordi den uvanlige smaken og mange vitaminer og mineraler har overraskende gunstige egenskaper for menneskekroppen. I naturen er det to typer mat: bitter og søt. Den første brukes oftest for å oppnå forskjellige derivater, inkludert oljer, men den andre er anvendelig i matlaging og egnet for konsum. La oss se nærmere på disse egenskapene.

mandler nøtter fordeler og skader
mandler nøtter fordeler og skader

Mandel (nøtter): fordeler og skader

La oss dvele ved de positive egenskapene til komponentene. La oss starte med det faktum at fiberinnholdet kan ha en gunstig effekt på fordøyelsen, men tilstedeværelsen av vitamin B vil bidra til å takle beriberi og kroppssvakhet. Vitamin E vil være en utmerket profylaktisk mot kreftsvulster og hjerte- og karsykdommer. Hva annet:

  • nøtter inneholder elementer som kalsium, fosfor, magnesium og til og med kobber med sink;
  • redusere kolesterolnivået i blodet ved å ta ingrediensen or alt i flere måneder;
  • regulerer blodsukkeret, noe som er veldig viktig for diabetikere;
  • nøttermandler, hvis egenskaper er beskrevet i denne artikkelen, er fantastiske for å fjerne sand fra nyrene;
  • oljen er laget av produktet, som inngår i ulike kremer og salver, ikke bare for behandling av sykdommer, men også for hudpleie for ansikt og kropp;
  • nøtter kan kurere hoste og sår hals;
  • bruk av ingrediensen regelmessig vil forbedre syn, hukommelse og hjernefunksjon;
  • mandler brukes som et beroligende middel og også som et middel til å regulere metabolske prosesser;
  • styrke hår, negler og forbedre veksten vil ikke tillate noe mer enn daglig inntak av en liten mengde nøtter;
  • øke potens og bekjempe impotens.

Mandelkalorier

kalorier i mandelnøtter
kalorier i mandelnøtter

Hundre gram av produktet inneholder nesten 60 g fett og ca. 16-18 g proteiner og karbohydrater. Men selv med en slik mengde fettstoffer og høyt kaloriinnhold (ca. 640 kalorier), tilfører ikke ingrediensen vekt i det hele tatt, så den inngår ofte i dietter og fastedager. Forresten, for å få en daglig dose av elementene som er i produktet, er det nok å spise bare 30 gram nøtter, dette er ikke så mye, gitt at de har en grei vekt.

Mandel. Nøtter: fordeler og skader

nøtter mandler egenskaper
nøtter mandler egenskaper

Siden de positive egenskapene har blitt beskrevet, la oss dvele ved den negative siden ved å bruke et nyttig produkt. Og siden den kommer i to varianter, la oss se på hver av dem:

  1. Den bitre ingrediensen har hydrocyanisksyre, i små doser som ikke er farlig. Men hvis du spiser nøtter mer enn en viss mengde, kan du bli forgiftet (for voksne er dette ca. 50 stykker, avhengig av kroppens tilstand). De første tegnene er svakhet, oppkast og hodepine, kortpustethet og kortpustethet på grunn av at giften forstyrrer pusten i vevene. Sjeldnere kan anfall eller andre manifestasjoner bli funnet. I alvorlige tilfeller kan respirasjonsstans oppstå.
  2. Den søte ingrediensen er ikke farlig og kan konsumeres i ubegrensede mengder. Det er imidlertid verdt å huske at nøtten er svært høy i kalorier og fett, noe som betyr at den vil ta lengre tid å fordøye, og noen kan oppleve ubehag etter å ha spist store mengder av produktet (mer enn 30-50 gram per dag). Forresten, i store doser kan det fortsatt gi allergi, så ikke la deg rive med av en deilig godbit.
  3. allergi mot mandelnøtter
    allergi mot mandelnøtter

Konklusjon

Mandel (nøtter), hvis fordeler og skader har blitt vurdert, har en veldig god effekt på menneskekroppen, men ikke glem at et overskudd av nyttige komponenter også kan påvirke den negativt, faktisk, som samt deres mangel. Spis alle ingrediensene med måte.

Anbefalt: