Hvordan lage lekedeig?

Hvordan lage lekedeig?
Hvordan lage lekedeig?
Anonim

En av de mest spennende aktivitetene for et lite barn er modellering av ulike figurer. Selvfølgelig finnes det en kjent plastelina for dette. Men uansett hva man kan si, er det fortsatt ikke et miljøvennlig materiale. Men man vet aldri hva – kanskje barnet vil smake på det. Derfor begynte mange omsorgsfulle mødre å bruke spesiell modelleringsdeig for denne prosedyren. Hvis du vil, kan du kjøpe det i butikken og bruke mye penger på en liten mengde materiale. Men du kan spare dine hardt opptjente penger og lage deig til modellering hjemme: billig og munter, for å si det sånn.

modelleringsdeig
modelleringsdeig

S altdeig er et av de beste materialene du kan lage figurer av utmerket kvalitet av. Forberedelsen tar ikke mye tid og er ganske enkel. Dessuten etterlater den ingen flekker og er veldig lett å vaske. I tillegg, som nevnt ovenfor, vil s altdeigmodellering for barn være helt trygt og ufarlig, selv om han ved et uhell svelger det.

Så hvordan forbereder du dette vidundermaterialet?

Det finnes mange oppskrifter for å lage s altdeig for modellering, men vi skal vurdere den viktigste. Ta først et glass s alt og omtrent samme mengde mel og bland alt. Så hva skjedde, hell en spiseskje vegetabilsk olje og et halvt glass vann. Bland alt og elt med hendene til deigen blir homogen i sammensetningen. Det er også nødvendig at det ikke fester seg til hendene. Hvis du vil at modelleringsdeigen skal være mer elastisk, kan du prøve å bytte ut vannet med stivelsesgelé.

modellering av deighåndverk
modellering av deighåndverk

For å forberede den må du løse opp en spiseskje stivelse i et halvt glass vann. Kok opp 200 gram vann i en separat kjele og hell stivelsesløsningen i den i en liten bekk, husk å røre blandingen. Vår gelé vil være klar når innholdet blir gjennomsiktig og tykner litt. La blandingen avkjøles og tilsett den i melet i stedet for vann.

Legg den ferdige modelleringsdeigen i en pose og avkjøl i et par timer. Det er alt - vårt hjemmelagde materiale er klart for "arbeid og forsvar." Nå kan du begynne å realisere fantasiene dine. Hvis du vil at modelldeighåndverket ditt skal være flerfarget, kan du bruke hjelp av konditorfarger, som selges i butikken. Du kan bruke vanlig gouache eller til og med gulrot- eller rødbetjuice.

butterdeig til barn
butterdeig til barn

For å søke ulikemønstre eller noe annet, du kan også bruke gouache. Når du maler produkter fra s altdeig, er det verdt å ta hensyn til det faktum at matfargen etter tørking ikke vil endre fargen, men gouachen blir litt blek. Men det bør huskes at det er nødvendig å male figurene først etter at de har tørket. Og tørking av slike produkter bør utføres i en ovn med en temperatur på omtrent 80 ° C. For enkelhets skyld kan du bruke et varmebatteri.

Denne butterdeigen kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager. Og tørkede og m alte figurer vil glede øynene dine i flere år!

Anbefalt: