Er det mulig for en ammende mor å vinaigrette: ernæringsmessige egenskaper under amming
Er det mulig for en ammende mor å vinaigrette: ernæringsmessige egenskaper under amming
Anonim

En av de sunneste rettene er grønnsakssalat. Den inneholder maksim alt nyttige komponenter. Men når du ammer, kan en tilsynelatende trygg rett bli forbudt. Mange kvinner spør eksperter om en ammende mor kan ha en vinaigrette. Artikkelen vil diskutere egenskapene til denne populære grønnsaksalaten, dens fordeler og ulemper i ammeperioden.

Hva er fordelene med vinaigrette mens du ammer

Vinaigret er en helt vegetabilsk rett, for tilberedning som brukes kokte ingredienser. Denne funksjonen til salaten gjør den nyttig på grunn av de fordelaktige stoffene som er bevart i komponentene. Tross alt er alle vitaminer og mineraler nesten fullstendig bevart i grønnsaker.

Er det mulig å spise vinaigrette for en ammende mor
Er det mulig å spise vinaigrette for en ammende mor

Mange spør om en ammende mor kan spise vinaigrette. Ja, fordi den har mange positive egenskaper:

  1. Mange kvinner lider av beriberi etter fødsel. Tross alt leder kroppen deres næringsstoffer fra sine egne reserver til morsmelk. På grunn av dette er det mangel på vitaminer, noe som fører til negative konsekvenser. Vinaigrette fyller opp reservene deres.
  2. Grønnsaker inneholder mye fiber. Dette hjelper tarmene til en ammende kvinne til å fungere norm alt. Dette lindrer problemer som forstoppelse.
  3. Grønnsaker inneholder kalsium, som er nødvendig for riktig og aktiv beinvekst hos et spedbarn.
  4. C-vitamin styrker immunforsvaret, så det er uunnværlig for ammende mødre.
  5. Hvis en kvinne trenger å bli kvitt overflødig vekt, er det ideelle alternativet vinaigrette. Den gir en metthetsfølelse i lang tid og inneholder svært få kalorier.
  6. Du kan endre den klassiske vinaigretteoppskriften og fjerne ingredienser som en kvinne ikke har lov til å spise i denne perioden.

Barneleger anbefaler å ikke tilsette løk i vinaigrette de første månedene etter fødsel.

Salatingredienser og deres kombinasjon

Kvinner lurer ofte på om vinaigrette er mulig med amming. Til å begynne med må du vurdere sammensetningen av retten for å forstå om denne salaten bør konsumeres under amming.

Med amming bør en kvinnes kosthold være balansert, rik på næringsstoffer og trygge produkter for babyens ufullkomne fordøyelsessystem. I en periode hvor det er mangel på ferske grønnsaker, vil vinaigrette mette kroppen til en ammende mor og barn med vitaminer og mineraler. Ved å samhandle med hverandre kan de forbedre de generelle fordelene med retten.

Vinaigrette mens du ammer
Vinaigrette mens du ammer

Å bruke en vinaigrette betyr følgende:

  • For tilberedning brukes grønnsaker i samsvar med babyens alder.
  • Det første måltidet tas om morgenen for å spore spedbarnets reaksjon på den nye maten.
  • Du må begynne med en liten mengde over tid, og øke mengden vinaigrette.
  • I salatoppskriften skal du kun bruke kokte grønnsaker, og det er bedre å utsette med rå.

Den klassiske vinaigretten består av gulrøtter, rødbeter og poteter. Syltede agurker og kål tilfører surhet til salaten, og løk tilfører pikanthet. Takket være variasjonen av grønnsaker er det enkelt å lage en vinaigrette med amming.

Det er verdt å begynne å inkludere salat i kostholdet til en kvinne med amming først etter at babyens fordøyelsessystem blir sterkere. Ingredienser må erstattes med produkter som er helt trygge for babyer. For eksempel kan sylteagurk erstattes med ferske.

Trygge grønnsaker til vinaigrette

Mange spør om en ammende mor kan få en vinaigrette. Du kan spise salat, men bruk bare trygge grønnsaker.

Basisen til vinaigretten er gulrøtter, rødbeter og poteter. Dette er praktisk t alt trygge grønnsaker. Dette er en grunnleggende vinaigretteoppskrift for HB. Som dressing kan du bruke olivenolje eller solsikkeolje.

Beter trengs for å tilføre verdi til morsmelk. Den inneholder pektiner, aminosyrer, fiber, mineraler.

Det er mulig med GV vinaigrette
Det er mulig med GV vinaigrette

Målte produktergå inn i menyen til en ammende mor med forsiktighet. I fravær av allergier kan rødbeter konsumeres umiddelbart etter fødsel.

Gulrøtter kan inkluderes i kostholdet til kvinner som ammer. Det er nødvendig for normal funksjon av fordøyelseskanalen og nervesystemet. Gulrøtter inneholder vitamin A, E, C, gruppe B. Det kan forbedre tilstanden til hud, negler og hår. Gulrøtter i moderate mengder bidrar til å øke ammingen.

Poteter vil gi kroppen energi og raskt takle sultfølelsen. Bidrar til å forbedre fordøyelsen og eliminerer tegn på gastritt og halsbrann.

Poteter kokes i sin "uniform", takket være at det meste av næringsstoffene er bevart.

Grønt (dill, persille, basilikum) er rike på vitamin B, C og mineraler (jod, magnesium, jern osv.).

Mange spør om vinaigrette er mulig mens de ammer. Hvis du legger til trygge ingredienser i oppskriften og tar hensyn til barnets alder, vil salaten bare tjene på det.

Tvilsomme grønnsaker

Grønnsaker som er uønsket å inkludere i kostholdet de første månedene etter fødsel er ikke helt forbudt. Vinaigrette til amming, tilberedt etter tradisjonell oppskrift, er tillatt å bruke når en baby er 6-9 måneder gammel.

Er det mulig å vinaigrette med HB
Er det mulig å vinaigrette med HB

Det er viktig at tvilsomme grønnsaker blir introdusert i kostholdet tidligere:

  1. Bow. Det styrker immunforsvaret, bekjemper forkjølelse og influensa. Løk er nødvendig for å senke kolesterolnivået og senke blodsukkeret. Noen ganger endres smaken av morsmelk på grunn av inkluderingen av denne grønnsaken i kostholdet. Det er bedrebare bytt den ut med en buefjær.
  2. Agurker. De inneholder mange nyttige stoffer for kroppen. Agurker forbedrer fordøyelsesprosessen og eliminerer forstoppelse. De er 90% vann og s alt. Dette kan forstyrre vann-s altbalansen og føre til ødem. Dette reduserer produksjonen av morsmelk.
  3. Surkål. Den inneholder vitamin C, A, K, B. Kål løser effektivt problemet med dysbakteriose og forbedrer funksjonen til hele tarmen. Imidlertid kan kål føre til økt gass og oppblåsthet. Derfor, før 6-9 måneder etter barnet, anbefales det ikke å introdusere det i kostholdet til en kvinne med amming
  4. Bønner. Inneholder en betydelig mengde vegetabilsk protein. Bønner inneholder mange nyttige vitaminer og mineraler. Imidlertid kan bruken forårsake oppblåsthet. Bønner er inkludert i kostholdet 4-6 måneder etter fødsel.

Kan en ammende mor spise vinaigrette? De viktigste begrensningene for salat i HB inkluderer forekomsten av kolikk hos spedbarn. Den gjennomtenkte sammensetningen av vinaigretten vil imidlertid tillate deg å bli kvitt slike problemer.

Er det mulig å ha salat den første måneden etter fødsel

Mange spør om en ammende mor kan få en vinaigrette. Når babyen bare er en måned gammel, anbefales det ikke å prøve en slik flerkomponentrett. Hvis et spedbarn utvikler en bivirkning på bare én ingrediens, er det vanskelig å vite hvilken.

Derfor anbefaler eksperter å introdusere vinaigrette i kostholdet 3 måneder etter fødsel. Frem til dette punktet må hver ingrediens prøves separat. En spiseskje er nok. Så inninnen 2 dager må en kvinne observere reaksjonen til babyen. Hvis det ikke er fordøyelsesproblemer eller allergier, kan dette produktet konsumeres uten frykt.

Vinaigrette mens du ammer
Vinaigrette mens du ammer

Når alle ingrediensene til vinaigretten er grundig sjekket, settes de sammen og nyter smaken av salaten. Du kan ikke spise mer enn 200 g per dag

Grunnleggende tips for å introdusere vinaigrette i kostholdet til en kvinne som ammer

De viktigste anbefalingene for riktig bruk av salat under amming inkluderer:

  1. Hvis en kvinne drømmer om vinaigrette en måned etter fødselen av et barn, kan den lages av poteter, rødbeter, gulrøtter og litt løk.
  2. Det er best å krydre vinaigretten med olivenolje.
  3. Når en salat tilberedes med sylteagurk, anbefales det ikke å tilsette s alt.
  4. Du kan oppbevare vinaigretten i kjøleskapet i ikke mer enn et døgn, for etter denne perioden kan den forsvinne.
  5. Grønnsaker kokes i skallet slik at de beholder maksim alt med næringsstoffer. Hvis en kvinne ønsker å gjøre vinaigretten enda sunnere, kan hovedkomponentene bakes.
Er det mulig å vinaigrette mens du ammer
Er det mulig å vinaigrette mens du ammer

Mange spør om vinaigrette er mulig med amming. Det er ikke forbudt under amming, men det anbefales ikke å legge det inn i menyen tidligere enn 3 måneder etter fødselen.

Mulig skade

Vinaigret kan, til tross for den store listen over nyttige stoffer, ha en negativ effekt på kroppen til en ammende mor ogbaby:

  • Beter. Den inneholder et kraftig allergen som kan påvirke den nyfødte negativt. Oftest skjer dette når man spiser rødbeter en måned etter fødselen. Det har også en avføringseffekt, så det er best å gi opp grønnsaken til babyen vokser opp.
  • Surkål og sylteagurk holder på væsken i kroppen, noe som kan forårsake hevelse.
  • Poteter kan gi kolikk hos en nyfødt. Derfor, når du bruker det, er det nødvendig å observere reaksjonen til babyen.
Vinaigrette med HB
Vinaigrette med HB

Vinaigret er en flerkomponentsalat, som absolutt bør vurderes av en ammende mor med amming.

Vinaigretteoppskrift

Kan en ammende mor få en vinaigrette? Til salat kan du ta følgende ingredienser:

  1. Kokte poteter - 3 stk
  2. Gulrot - 1 stk
  3. Beter - 1 stk
  4. løk - 1/2 hode.
  5. S alt og vegetabilsk olje til dressing.

Grønnsaker kan ikke bare kokes, men også bakes i ovnen. Skjær poteter, rødbeter og gulrøtter i terninger. Hakk løken og hell kokende vann i et minutt. Bland ingrediensene, s alt og smak til med olje.

Konklusjon

Mange kvinner spør om vinaigrette er mulig med amming. I følge anmeldelser har salaten en spesiell fordel for morens og barnets kropp. Den inneholder imidlertid grønnsaker som er best inkludert i en kvinnes kosthold 6 måneder etter fødsel. Du kan bruke en forenklet vinaigretteoppskrift som ikke inneholder bønner, picklesog surkål.

Anbefalt: