Alkoholholdig Sbiten: oppskrift
Alkoholholdig Sbiten: oppskrift
Anonim

Alkoholisk Sbiten anses å være en slavisk drink. Det er ikke bare alkoholholdig, men også alkoholfritt. Ikke alle vet om dens eksistens. Sbiten er i stand til å varme i kaldt vær og slukke tørsten på en varm dag. Det er veldig nyttig, det kan også erstattes med vanlige drinker. I denne artikkelen vil vi vurdere oppskrifter for å lage alkoholholdig sbitnya hjemme.

Drikkens historie

sbiten alkoholiker
sbiten alkoholiker

Sbiten alkoholfri består av veldig enkle produkter: honning, vann og ulike krydder. Det er generelt akseptert at han dukket opp et sted på XII århundre, dette skjedde da de gamle slaverne bare lærte å lage mat kjøttkraft. De laget den ved å tilføre honning med gress i store beholdere, hvoretter de fortynnet den med vann. Kobberkar ble ofte brukt i tilberedning. Nå brukes de som moderne samovarer.

Litt senere ble det laget en oppskrift på sbitnya alkoholiker. Alkoholfri har blitt litt annerledes. De begynte å legge til infusjonenforskjellige krydder, på grunn av dette ble det uvanlig i smaken. Alle nyttige egenskaper har også økt.

På 1700- og 1800-tallet fikk sbiten størst popularitet. De begynte å drikke det i stedet for te og kaffe. Hele året var han like elsket. Sbiten ble brukt ikke bare som en deilig drikk, men den fungerte også som et middel mot forkjølelse, ulike sykdommer i mage-tarmkanalen og hadde en god effekt på nervesystemet. Samtidig dukket det opp ulike oppskrifter for å lage alkoholholdig sbiten.

Men på 2000-tallet ble denne drinken nesten glemt. Dette pågikk i mange år. Men allerede på 90-tallet begynte de å reprodusere sbiten. Den er fortsatt populær den dag i dag.

Komposisjon av blandingen

sbiten alkoholholdig oppskrift
sbiten alkoholholdig oppskrift

Classic non-alcoholic sbiten består av følgende produkter:

  • vann;
  • honey;
  • krydder (kardemomme, kanel, nellik og mange andre).

Det finnes oppskrifter som tilsetter engurter som kamille, timian, humle, johannesurt. I sjeldne tilfeller tilsettes sukker. Krydder og krydder i sammensetningen kan variere, men honning og vann er hovedingrediensene, uten hvilke denne drikken ikke kan tilberedes.

Hvis vi snakker om alkoholholdig sbitna, så inneholder den alt det samme, bortsett fra vann, i stedet for det i klassiske oppskrifter - vin. Følgende krydder harmonerer oftest med det: stjerneanis, kanel, kardemomme og nellik.

Typer whiplash

sbiten hjemme alkoholiker
sbiten hjemme alkoholiker

Denne drinken utmerker seg vanligvis medtilberedningsmetode. Den kommer i følgende typer:

  1. Enkelt og vaniljesaus. Dette er den enkleste måten å tilberede på, det krever ikke mye tid å tilføre drikken. Og hvis vi snakker om vaniljesaus, så betyr det gjæring av komponentene for å få vørteren.
  2. Alkoholholdig og alkoholfri. I den klassiske oppskriften er det ikke vanlig å bruke alkoholer, så som oftest er det alkoholfritt. Men noen gjør det slik at ingrediensene fermenteres. Etter det oppnås en lavalkoholdrikk. Et alternativ er tilgjengelig med tillegg av vin, øl og andre hjemmelagde likører.
  3. Varmt og kaldt. En varm drikke kan erstatte te. Hvis du gjør sbiten alkoholisert, vil det varme deg på en vinter og ensom kveld. Og den kalde brukes som en forfriskende drink i den varme årstiden.

Nyttige egenskaper

hjemmelaget alkoholoppskrift
hjemmelaget alkoholoppskrift

Drikkens nytte er ikke avhengig av om du drikker den varm eller kald. Den styrker immunforsvaret perfekt og gir styrke på grå og overskyete dager. Det har også god effekt på blodårene. Forbedrer allmenntilstanden og gjenoppretter vitaliteten.

Cold sbiten slukker tørsten perfekt på en varm dag og gjenoppretter vannbalansen etter en hard treningsøkt eller badstue. Det har veldig god effekt på alle indre organer, reduserer risikoen for betennelsessykdommer. Fyller kroppen med nyttige vitaminer og mineraler.

Drikkelagring

Hvis vi snakker om varm sbitna, så er det lurt å bruke den umiddelbart etter koking, du kan lagre den maksim alten halvtime, hvoretter den mister sine nyttige egenskaper.

Men kald sbiten kan lagres i omtrent ett år. Men det bør huskes at ikke alle honningdrikker lagres i lang tid. Når du tilbereder det, må du huske på at produktene må fermenteres i flere uker. Det er dette som garanterer lang holdbarhet. Hvis oppskriften ikke tilsier dette, kan den fort forringes.

Oppskrift på knust alkohol

sbiten alkoholholdig oppskrift
sbiten alkoholholdig oppskrift

Denne drinken er enkel å lage hjemme. For å gjøre dette trenger du ikke kjøpe noen spesielle ingredienser, krydder tilsettes vanligvis, som kan finnes i nesten alles hjem. Hvis du ikke liker noe krydder, kan du trygt erstatte det med et annet eller ikke legge det til i det hele tatt. Tilbered følgende ingredienser:

  • en flaske tørr vin (helst rød);
  • 100 g honning;
  • 7-8 nellikbuketter;
  • ¼ teskje kanel;
  • 1 ts fersk ingefær (kan erstattes med tørket);
  • 200 g av syltetøy;
  • 0,5 ts muskatnøtt;
  • mint (til dekorasjon).

Matlaging

Denne drinken er ganske søt. Hvis du vil ha moderat søt sbiten, så kan du tilsette litt mindre syltetøy. Det er tilrådelig å ta det fra solbær. Dette vil gi drikken en spesiell smak. Men hvis dette ikke er tilfelle, så ta favorittsyltetøyet ditt. Gjør deretter følgende:

  1. Hell vinen i en tykkbunnet kjele og varm den opp. Deretterfinriv ingefæren.
  2. Etter at vinen begynner å koke, tilsett alle de andre ingrediensene. Etter koking, reduser varmen og kok sbiten i flere minutter.
  3. Sen den varme drikken. For å jevne ut kløringen og sødmen litt, kan du fortynne den med kokende vann. Topp med mynteblader. Men gjør dette bare hvis du ønsker det.

Sbitt alkoholholdig med brennevin

sbiten alkoholholdig oppskrift for matlaging hjemme
sbiten alkoholholdig oppskrift for matlaging hjemme

Denne oppskriften har en uvanlig smak, og alt takket være tilsetning av likør til drinken. Den viser seg ikke for sterk, og honningsmaken vil jevne ut alle de bitre tonene. For å forberede sbitnya, ta følgende produkter:

  • 150 g honning;
  • 0,5L vann;
  • nellik;
  • allspice;
  • ginger;
  • 200g likør;
  • mynte, timian, lindeblomster.

Matlaging

Å tilberede alkoholholdig sbiten hjemme er enkelt. Den eneste forsinkelsen før du drikker er tiden for tinkturen av drikken. Men etter det vil du definitivt nyte en ekstraordinær sbitnem. Han er likt av mange mennesker. For å forberede den, følg disse trinnene:

  1. Varm vann til det er varmt. Løs deretter opp honning i den.
  2. Sett denne blandingen på bålet, etter koking, la den koke i ytterligere 10 minutter. Bålet skal være på et minimum.
  3. Tilsett likøren og la det småkoke i noen minutter til.
  4. Ingefær finhakket, men kan rives. Legg det til blandingen.
  5. Send alle de andre krydderne og urtene dit. Etter koking, kok i ytterligere 5-8 minutter.
  6. Legg sbiten-gryten til side og dekk til med lokk. La drikken trekke i ca. 30 minutter.

Pump ut alle unødvendige ingredienser. Sbiten kan serveres ved å helle den i glass. Det gjenstår bare å nyte den utmerkede smaken.

Anbefalt: