Sterk te: fordeler og skader

Sterk te: fordeler og skader
Sterk te: fordeler og skader
Anonim

En fantastisk drink - te. Vet du hva dens fordeler og skader er? Det er en oppfatning at sterk svart te har negative sider. Lik det eller ikke, nå finner vi ut av det.

Fordeler med svart te

sterk te
sterk te

Millioner av mennesker rundt om i verden drikker te. Morgen ettermiddag kveld. Eksperter mener at te ikke bare har styrkende egenskaper, men også reduserer temperaturen under forkjølelse, spesielt hvis den konsumeres med honning. Sterk svart te senker også blodtrykket, bidrar til å bekjempe tarmsykdommer. Ved å brygge te med melk, vil du hjelpe kroppen med å takle alkoholforgiftning, arsen og narkotika. Sterk te har en positiv effekt på radioaktiv forurensning.

Teens antibakterielle egenskaper

De antibakterielle egenskapene til te er å nøytralisere mikroorganismer som kan forårsake hud-, øye- og mageinfeksjoner. Sterk te er en av de beste rettsmidler for de innledende stadiene av konjunktivitt. Det er nok bare å begynne å vaske øynene med en frisk infusjon av denne planten. For infeksjoner i munnhulen brukes te som et antibakterielt middel. På grunn av innholdet av en stor mengde fluor har det en positiv effekt påtannhelse. For personer som er utsatt for karies, gjelder dette spesielt. Te inneholder teanin, et stoff som bekjemper tarminfeksjon. Sterk te anbefales å drikke med diaré, den har en helbredende effekt etter noen timer.

Immunstøtte

sterk svart te
sterk svart te

Sort te inneholder teofyllin, et stoff som stimulerer metabolske prosesser. Med dens hjelp kontrolleres kolesterolet, effekten på kapillærene forbedres, blodsirkulasjonen forbedres og veggene i blodårene styrkes. Nyere studier av forskere har vist at konstant bruk av svart te forlenger livet og støtter immunitet. Te gir energi, bidrar til å opprettholde høy ytelse.

Harm te

sterk te er dårlig
sterk te er dårlig

Denne delen ville være mer korrekt å kalle "kontraindikasjoner", siden svart te kan skade bare personer med dårlig helse. Selvfølgelig bør du alltid huske regelen " alt godt skal være med måte." Selv den mest sunne maten og drikken bør ikke misbrukes. Uholdenhet kan være skadelig. Det er en viss kategori mennesker som ikke anbefales å drikke denne drinken. Sterk te er skadelig for de som har overfølsomhet for koffein, i noen tilfeller til og med avhengig av det. For dem kan bruken provosere økt eksitabilitet, søvnløshet, takykardi, hodepine. Med disse symptomene er det bedre å begrense bruken av drikken og drikke den svakt brygget. Men selv helt friske mennesker trengerhusk at sterk te lekker magnesium fra kroppen. Det skader menneskekroppen. Derfor anbefales det å inkludere flere matvarer som inneholder dette stoffet i kostholdet ditt. For eksempel blomkål, fersken, nøtter, aprikoser. Drikk mineralvann med mye magnesium.

Anbefalt: