Høy oljesyre: fordeler fremfor vanlig olje, fordeler og skader, anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Høy oljesyre: fordeler fremfor vanlig olje, fordeler og skader, anmeldelser
Høy oljesyre: fordeler fremfor vanlig olje, fordeler og skader, anmeldelser
Anonim

Vegetabilsk olje inntar en av hedersplassene på kjøkkenet til enhver husmor. Dessuten er det mest populære produktet hentet fra solsikkefrø. Solsikkeolje inneholder livsviktige vitaminer og mineraler som kroppen trenger for å fungere skikkelig. Dette produktet stimulerer metabolismen og har en gunstig effekt på funksjonen til tarmene, nervesystemet, forbedrer hukommelsen. En rekke solsikkeolje er høy oljesyre. Om hva det er, hva er dets fordeler fremfor den vanlige og hva som fordeler og skader kroppen, vil vi fortelle i artikkelen vår.

Hva er høy oljesyre?

Solsikkeolje er et verdifullt produkt fra solsikkebehandling. Uten det er det vanskelig å forestille seg moderne matlaging. Avhengig av innholdet av fettsyrer, solsikkefrø og oljen som produseres av dem, er det 4 typer: høy oljesyre, middels oljesyre, høy linolsyre, høy stearinsyre. Råvarene for hver av dem er oppnådd ved bruk av tradisjonelle avlsmetoder.

høy oljesyre
høy oljesyre

Høyolje er et produkt med høyt innhold av enumettet oljesyre (80-90%). Mettede fettsyrer utgjør minst 10 volumprosent. I henhold til dens egenskaper kan denne typen olje sammenlignes med olivenolje, til tross for at prisen er 3-4 ganger lavere. Høy oljesyre har en nøytral smak, lys gul farge (nesten gjennomsiktig) og inneholder ikke transfett. Den har blitt brukt i næringsmiddelindustrien i mer enn 10 år.

Fordeler fremfor konvensjonell solsikkeolje

Høy oljesyreolje har betydelige fordeler i forhold til konvensjonell solsikkefrøolje:

vegetabilsk olje med høyt oljeinnhold
vegetabilsk olje med høyt oljeinnhold
  1. Det viktigste denne oljen er verdsatt for er dens høye innhold av oljesyre, hvorav mengden i sammensetningen når 90%.
  2. Høy oljesyre inneholder enda mer oljesyre enn olivenolje (80-90% mot 71%) og konvensjonell solsikkeolje (80-90% mot 35%).
  3. Dette produktet er ideelt for steking, i motsetning til de fleste andre typer oljer. Faktum er at det ikke danner transfett, som er skadelig for menneskers helse.
  4. Den har en nøytral smak. På grunn av denne egenskapen er dette produktet egnet for folk som ikke liker smaken av uraffinert solsikkeolje og olivenolje.
  5. På grunn av innholdet av flerumettet Omega-3-syre, er holdbarheten til et slikt produkt lengre enn for andre typer vegetabilske oljer.

Generelt kan vi si at et produkt med høyoljesyreinnholdet i næringsverdien kan settes høyere enn olivenolje, selv om prisen er en størrelsesorden lavere.

Høy oljesyre: fordeler og skader på kroppen

La oss nå snakke om de fordelaktige egenskapene til dette produktet. Det er mange flere enn den tradisjonelle solsikken.

høy oleic olje fordeler og skader
høy oleic olje fordeler og skader

Vegetabilsk olje med høy oljesyre er bra for kroppen som følger:

  • rik på vitamin E, som regnes som en naturlig antioksidant som ødelegger frie radikaler som ofte forårsaker kreft;
  • lavt innhold av mettet fett som er skadelig for kroppen (10 %);
  • Omega-3-syre, som den inneholder, bidrar til å senke kolesterolnivået i kroppen, styrke immuniteten, beskytte cellemembraner og indre organer mot ødeleggelse;
  • Omega-9-syre normaliserer hjertets arbeid og styrker blodårene;
  • gunstig effekt på arbeidet i tarmene og hele fordøyelsessystemet;
  • den presenterte oljen absorberes av kroppen raskere enn andre typer, derfor anses den som mer nyttig.

Skader på kroppen kan bare føre til overdreven inntak av vegetabilsk olje. Ellers kan det kalles et ideelt produkt både til ren konsum og til steking.

Populære oljeprodusenter

De mest kjente produsentene av høyoljeolje i Russland er:

merkevare med høy oljesyre
merkevare med høy oljesyre
  1. raffinertpremium deodorisert høyoljeolje "Aston". Produsenten angir på emballasjen at dette produktet har 4 ganger flere stekesykluser enn vanlig solsikke. Røykpunktet er 260 °C.
  2. Høyolje-merket "Natural Products", "Krasnodar Elite" - har en nøytral smak, inneholder 80 % Omega-9-syrer og tåler opptil 10 timers steking. All denne informasjonen er angitt på produsentens emballasje.
  3. "Oley Lefkadia" - kaldpresset fra solsikkevarianter med høy oljesyre.
  4. "Rossiyanka" - produsert i byen Atkarsk, Saratov-regionen. Har evnen til å beholde smak og farge når den tilberedes 3 ganger mer enn andre typer olje.

Kundeanmeldelser

Basert på tilbakemeldinger fra kunder, er det trygt å si at olje med høy oljemengde har mange flere fordeler sammenlignet med konvensjonell solsikkeolje. Til en pris er den mye høyere enn olivenolje, men i kvalitet er den ikke dårligere enn den. Den kan også brukes som dressing til salater og til steking. Produsentene av dette produktet hevder at det kan brukes opptil 5 ganger i frityrsteking uten å produsere farlige kreftfremkallende stoffer.

høy oljepris
høy oljepris

Smaken av høy oljesyre er ganske nøytral, delikat og behagelig. Det brenner eller ryker ikke i pannen, og beholder alle fordelene med den stekte maten. Kjøpere fant ingen mangler ved slik olje.

Hvor mye?

Kostnad for smør, shøyt innhold av oljesyre, høyere enn vanlig, men så vel som dens fordeler. Høy oljesyre kan sammenlignes i pris med billig olivenolje. Prisen er 140 rubler. for en glassflaske på 0,5 liter. Du kan kjøpe denne oljen i alle store supermarkeder i landet.

Anbefalt: