Eplete med appelsin og kanel: oppskrift
Eplete med appelsin og kanel: oppskrift
Anonim

Har du noen gang prøvd eplete med appelsin og kanel? Ikke? Da anbefaler vi å gjøre det akkurat nå. Tross alt har denne drinken en uovertruffen smak og aroma. I tillegg inneholder eplete med appelsin og kanel en enorm mengde vitaminer og mineraler. Og de er essensielle for menneskekroppen.

eplete med appelsin og kanel
eplete med appelsin og kanel

Lag en deilig appelsindrink hjemme

Eplete med appelsin og kanel er den mest populære i østlige land. Det er tross alt i slike tilstander det er vanlig å arrangere hele seremonier med denne drinken.

Men hva om du også vil nyte smaken av nevnte te, men du ikke har mulighet til å besøke østlandene? For å gjøre dette anbefaler vi å lage drinken selv.

Så du trenger:

  • ferskpresset eplejuice - ca. 100 ml;
  • søt appelsin - 2 ikke veldig tykke sirkler;
  • honninglime eller annen - 2 dessertskjeer;
  • kanelstenger - 1 stk.;
  • nybrygget svart te - ca. 200 ml;
  • m alt muskatnøtt - en klype.

Matlagingsprosess

Eplete med appelsin og kanel lages ganske raskt hjemme. Men før du begynner å tilberede denne drinken, anbefales det å presse juice fra saftige og modne søte frukter på forhånd. Deretter legger du til 2 ikke veldig tykke skiver appelsin til den og setter den resulterende blandingen på lav varme. Det anbefales å varme ingrediensene i ca 15 minutter. Etter det må oppvasken fjernes fra komfyren og nybrygget svart te, lind eller annen honning, hakket muskatnøtt og kanelstang tilsettes innholdet. I denne sammensetningen må produktene dekkes med et lokk og stå under det i ¼ timer.

hvordan brygge tyrkisk eplete
hvordan brygge tyrkisk eplete

Hvordan betjene familiemedlemmer riktig?

Hjemmelaget eplete med appelsin og kanel er god å bruke ved sesongsykdommer (når influensa, akutte luftveisinfeksjoner, SARS osv. er over alt). Denne drinken vil tjene som et utmerket immunstimulerende middel og vil ikke tillate deg og dine kjære å bli syke.

Etter at epleteen med kanel, honning og appelsin er tilsatt under et lukket lokk, må den helles i dype kopper og serveres varm til venner.

Hvis du under tilberedningen av en slik drink strengt overholdt alle reseptkrav, bør du definitivt få en sunn og velduftendeen te som absolutt alle i familien din vil nyte.

Deilig eplemyntekanelte trinnvis oppskrift

Det er mange alternativer for å tilberede en slik drink. Imidlertid er den mest populære av dem den som mynte brukes til å lage. Dette faktum skyldes det faktum at slik te viser seg å være veldig velsmakende og velduftende, og også toner og forfrisker godt.

Så, for å tilberede den presenterte drinken, trenger vi:

  • eple fersk saftig søt - 1 stk;
  • middels søt appelsin - ½ frukt;
  • linden honning eller annen - 2 dessertskjeer;
  • knust kanel - en klype;
  • tørket mynte - 2 små skjeer;
  • duftende nellik - 2 stk.;
  • kaldt kokende vann - bruk etter eget skjønn.
eple kanel te oppskrift
eple kanel te oppskrift

Behandler komponenter

Eplete, som bruker tørket mynte, er ganske enkelt å lage. Hvordan brygge en slik drink? Først må du behandle alle produktene. Eple og appelsin må vaskes, skrelles og deretter kuttes i små terninger uten frø og filmer. I fremtiden kan du trygt fortsette med tilberedning av deilig og forfriskende te.

Matlagingsmetode

For å lage en slik drink hjemme bør du ta en termos, ha et oppkuttet eple og en appelsin i, og deretter tilsette lime eller annen honning, tørket mynte, hakket kanel og velduftende nellik. Etteralle ingrediensene vil være i én beholder, de må helles med kokende vann, lukkes tett og infunderes i 1,5-2 timer.

Server en drink til familiemedlemmer

Etter den angitte tiden bør drikken være ferdig tilberedt. Den skal filtreres gjennom en sil, helles i store kopper og serveres varm. Lykke til med te!

Lage en tedrikk av tørkede epler og sitronskall

Hvis du ikke har frisk frukt og ikke vil gå til butikken for dem, foreslår vi å lage en velduftende og veldig smakfull drink av ingrediensene som er tilgjengelige hjemme. Til dette trenger vi:

  • tørkede epler - ca. 100 g;
  • appelsinskall - 2 dessertskjeer;
  • ferskpresset sitronsaft - 1,5 ss. l.;
  • lindehonning eller annen - 2 store skjeer;
  • svart te (brygging) – liten skje;
  • kaldt drikkevann – bruk etter eget skjønn.
eple te oppskrift
eple te oppskrift

Trinnvis matlagingsprosess

Denne drinken lages ganske enkelt. Tørkede epler må vaskes godt, legges i en kjele, tilsett hakket appelsinskall og hell kaldt vann (ca. 200 ml). Etter at alle de navngitte komponentene er i en felles beholder, må de settes på komfyren. Etter koking bør tedrikken kokes over svak varme i ca. 20 minutter.

Hvordan servere?

Etter å ha mottatt en deilig og velduftende buljong, må du sile den gjennom en sil, og deretter tilsette lindhonning, fersk sitronsaft og forsiktig altblande. For å smake kan den ferdige drinken fortynnes ytterligere med varm svart te.

Detaljer om hvordan du brygger tyrkisk eplete

Tyrkisk te er en veldig velduftende og velsmakende drikk som har en mørk farge. Som regel serveres den til gjester i spesielle glass, hvis form ligner veldig på en tulipanblomst. Vanligvis serveres denne teen varm uten melk.

Prosedyren for teseremonien i Tyrkia kan forlenges med flere timer. Derfor blir en slik drink oftest presentert på bordet i en tekanne.

Så hva er den riktige måten å brygge tyrkisk te på? Vi vil fortelle deg om det akkurat nå.

eplete med kanel
eplete med kanel

Trinnvis matlagingsmetode

For å tilberede en så deilig drink, må du ta en metallkjele som vannet skal kokes i på forhånd. Deretter må du helle tyrkisk eplete i en porselenstekanne og helle kokende vann over den. I denne formen må drikken kontinuerlig røres med en stor skje i ca 10 minutter. Etter det må den settes på en metallkjele. Denne designen bør installeres nøye på komfyren og slå på minimum brann.

Det anbefales å brygge drinken på denne måten i ¼ time. I løpet av denne tiden vil tesmaken og aromaen avsløres fullt ut.

Server en drink til husholdningen

Denne drinken kan ikke bare lages av eplete, men også av annen tyrkisk te. Det skal imidlertid bemerkes at te tilberedt på ovennevnte måte er ganske konsentrert. Derfor anbefales det å fylle koppene ½ eller ¾, og fylle opp med kokende vann.

eplete med appelsin
eplete med appelsin

Sumarize

Som du ser, er det ikke vanskelig å lage eplete hjemme. Men hvis du ikke har nok tid til å brygge en slik drink i lang tid, foreslår vi at du kjøper ferdige teblader. Så for å lage deilig og velduftende te trenger du bare å helle produktet i tekannen og helle kokende vann over den.

Det skal også sies at drikker laget på frukt eller bær ikke anbefales servert med melk. Ellers kan dette produktet krølle seg sammen og ødelegge hele teseremonien din.

Anbefalt: