Matlagingshemmeligheter: krydret orientalsk krydder

Matlagingshemmeligheter: krydret orientalsk krydder
Matlagingshemmeligheter: krydret orientalsk krydder
Anonim

Krydder er en integrert del av ethvert kjøkken. Men de er spesielt verdsatt i øst. Vi kan si at alle de kjente og så elskede krydderne kom til oss derfra. Mange liker krydret krydder, så i dag snakker vi om hvordan man tilbereder ulike blandinger av krydder som passer best til smakspreferansene til krydret elskere.

Orientalske krydder

krydret orientalsk krydder
krydret orientalsk krydder

I tillegg til at det finnes et tradisjonelt krydder laget av tørket chilipepper, kan det brukes til å tilberede en mengde forskjellige krydrede mattilsetninger. Opprinnelsen til oppskriftene er mangfoldig: fra Russlands sørlige grenser til det fjerne India.

krydret orientalsk krydder "Lutenitsa"

For forberedelsen trenger du:

  • hot capsicum - 1 kg;
  • søt paprika - 1 kg;
  • to hoder av skrellet hvitløk;
  • 1 middels aubergine;
  • sellerirot (stor);
  • under art. en skje s alt, sukker, mindukh-urt (eller sharena-s altkrydder);
  • en tredjedel av et glass (50 ml) vineddik.

Matlagingsteknologi

Krydret orientalsk krydder er middels varmt. Å starterengjør aubergine og selleri. Skjær i sirkler. Fjern membraner og frø fra paprika. Stek aubergine, selleri, paprika og hvitløk i ovnen. Skrell og skjær den varme paprikaen i biter (arbeid med hansker). Fjern det tynne skallet fra paprika, som vil bli funnet etter steking. I en blender blander du aubergine, selleri, paprika og chili, hvitløk. S alt. Ha over i en kjele og kok i 10 minutter etter at blandingen har kokt. Krydret orientalsk krydder er klart. Du kan spise den enkelt med brød eller servere til kjøttretter. Du kan også koke krydder med eddik og sukker for lengre lagring og ha blandingen i glass.

krydret orientalsk chilikrydder

orientalske krydder
orientalske krydder

Denne ossetiske versjonen er tilberedt av unge grønne belger med varm rød pepper. Det krever ikke ekstra ingredienser. Det er bare nødvendig å blanchere belgene med unge skudd (uten stilker) i et minutt, og deretter klemme godt med hånden for å fjerne overflødig væske. Ha i en kjele, hell vann (kaldt) og kok i 5 minutter etter at krydderet koker. Tøm det varme vannet, skyll skuddene igjen, klem litt og, riktig s alting, tapp godt inn i en glassbeholder. Oppbevar glassene i kjøleskapet lukket. Server krydder til kjøtt, fyll det først med rømme eller katyk.

Baharat Burning Fragrant Blend

navn på orientalske krydder
navn på orientalske krydder

Denne blandingen av krydder og krydder brukes i mange land i Nord-Afrika og Persiabukta isom krydder til grønnsaker og kjøtt. Det er ingen generelt akseptert matlagingsoppskrift, men her er en omtrentlig liste over komponenter som må være til stede i baharat: svart og allehånde, muskatnøtt, koriander, spisskummen, kanel, nellik, varm og søt paprika, kardemomme. Noen ganger tilsettes knuste roseknopper. Svart pepper (bahar) er den viktigste og obligatoriske komponenten. Før du legger blandingen til retten, må den stekes i vegetabilsk olje. Oftest tilberedes lamme-, kvede- og fiskeretter med dette krydderet.

Andre krydrede orientalske krydder

Navnene på orientalske krydder er uforståelige for den vanlige person. Chutney, harissa, thai pulver, berbere, vindaloo, jangkap, m'oi, sambal er bare noen av krydderne som er veldig populære og vanlige i asiatiske land. Alle inneholder chili (pepper) i sammensetningen og anses som veldig krydret på smak.

Anbefalt: