Daikon: matlagingsoppskrift og vegetabilske egenskaper

Daikon: matlagingsoppskrift og vegetabilske egenskaper
Daikon: matlagingsoppskrift og vegetabilske egenskaper
Anonim
daikon oppskrift
daikon oppskrift

Alle vet at matlaging av japansk mat ikke er komplett uten grønnsaker. Det er nyttig og næringsrikt, så jeg vil gjerne bli mer detaljert kjent med hvilke typer vegetasjon innbyggerne i denne staten bruker. For eksempel er daikon (oppskriften på tilberedningen dateres tilbake til antikken) det mest populære produktet blant japanerne, og ikke bare: bruken er utbredt i land i den asiatiske regionen som Korea, Thailand og andre.

Daikon: matlagingsoppskrift og vegetabilske egenskaper

Denne grønnsaken er en reddiktype, men den smaker søtere, fruktene er saftigere og mykere, og formen ligner gulrøtter, men er større i størrelse. Daikon (en oppskrift som har mange varianter) betyr bokstavelig t alt "Big Root" på japansk.

Dette urteproduktet inneholder mange nyttige stoffer - vitaminer, s altermineraler, jern, fosfor, pektin og andre grunnstoffer, samt betakaroten og syrer. Derfor anbefales daikon (oppskriften er omt alt nedenfor) for bruk ved slike sykdommer:

  • med steinformasjoner i lever og nyrer;
  • for sykdommer i mage og tarm (som et bakteriedrepende og anti-inflammatorisk middel);
  • med stråling og diabetes;
  • med aterosklerose og andre sykdommer i karsystemet.
daikon reddik oppskrifter
daikon reddik oppskrifter

Hvordan koker jeg japansk reddik?

Denne grønnsaken lager gode supper og salater. Det er godt å presse juice fra japansk reddik. Det kan konsumeres hele året. Vi gjør deg oppmerksom på en salat med daikon-grønnsaker (oppskriften er ganske enkel), hvor hovedpunktene for tilberedning kan representeres som følger:

  1. Forbered japansk reddik og gulrøtter (en hver). Vask, skrell og kutt grønnsakene med et rivjern.
  2. Hakk 4 hardkokte egg og bland i en bolle med grønnsaker. S alt og smak til med rømme (6 store skjeer).
  3. Legg i et passende fat og pynt med finhakkede urter.
syltet daikon oppskrift
syltet daikon oppskrift

Andre oppskrifter

Du kan også lage syltet daikon, som er en populær oppskrift i Japan. For å gjøre dette trenger du følgende produkter:

  • japansk reddik (100 g);
  • riseddik (100 ml);
  • vann (3 store skjeer);
  • sukker (1 storskje), en klype safran og s alt (1 liten skje).

Skrell og kutt grønnsaken i tynne staver. Legg i en forberedt beholder (krukke). Løs opp sukker og s alt i eddik. Separat, legg safran i varmt vann. Tilsett forberedt eddik til denne væsken. Hell marinade over daikon og lukk godt med lokk. La det brygge på et varmt sted i en uke, hvoretter det er bedre å lagre ved en temperatur under null. Denne godbiten kan spises alene eller brukes i andre retter.

Daikon reddik (oppskrifter på noen av rettene med denne grønnsaken vi har anmeldt ovenfor) er veldig nyttig, og det er veldig enkelt å tilberede den. I den kalde årstiden vil dette produktet bidra til å fylle på tilførselen av vitaminer og andre stoffer som er nødvendige for en sunn funksjon av kroppen. Og dessuten har den japanske reddiken en god smak som vil gi krydder til en rekke godbiter.

Anbefalt: