Tomatpuré: hjemmelaget oppskrift

Tomatpuré: hjemmelaget oppskrift
Tomatpuré: hjemmelaget oppskrift
Anonim

Tomatpuré på boks er kanskje et av de mest populære og nødvendige produktene på kjøkkenet. Uten det er det umulig å lage mange retter - ukrainsk borscht, krydret kharchosuppe, grønnsaksstuing. Bokstavelig t alt bare en skje tomatpuré – og retten får nye smaker. Men er butikkkjøpt tomatpuré alltid bra? Oppskriften på tilberedning, som inkluderer alle ingrediensene som er oppført på pakken, inspirerer ikke alltid selvtillit. Er det ikke? Tross alt, i tillegg til tilstedeværelsen av tomater, er ofte alle slags uforståelige og derfor ikke helt nyttige produkter og stoffer i form av emulgatorer, smaker og fortykningsmidler angitt på pakkene. Men tomatpuré kan også tilberedes hjemme! Oppskriften er veldig enkel – kun ferske tomater og litt krydder. Denne artikkelen gir en detaljert beskrivelse av arbeidet. Resultatet er en naturlig og sunn grønnsakspuré - tomatpuré. Bilder følger med hovedstadiene, og viser tydelig prosessen. Så la oss komme i gang.

tomatpuré oppskrift
tomatpuré oppskrift

Tomatpuré: oppskrift på tykk tomatpuré

tomatpuré i en langsom komfyr
tomatpuré i en langsom komfyr

Hele prosessen består av totrinn, kan det første gjøres på forskjellige måter.

  1. Får tomatjuice. Hvis du har en juicer, kan du hoppe over tomatmassen gjennom denne enheten. I dette tilfellet fjernes harde skinn og frø raskt fra grønnsaker. I fravær av denne mirakelteknikken, må du gjøre ting annerledes. Legg de skivede fruktene (små kan ikke knuses) i en stor vask eller en bred kjele og sett på middels varme. Ved oppvarming mykner tomatene og slipper mye saft. Rør med en langskaftet skje eller øse, løft den tykke, varme massen fra bunnen. La tomatene koke godt og jevnt slik at alle bitene blir myke. Samtidig må du ikke koke lenge. Ta så kjelen av komfyren for å avkjøles. I en litt varm form kan massen begynne å tørke. For å gjøre dette, legg først blandingen i deler i et stort dørslag, som skal fjernes med. Deretter "kjør" den purélignende massen gjennom en middels jernsikt, press forsiktig. Ren juice uten overflødige partikler vil strømme ned, og frøene vil forbli i enheten.
  2. Koker ned. Hell tomatpuréjuice i en kjele og kok i ca 3-4 timer. En halvtime før koking, tilsett sukker og s alt etter smak, om ønskelig kan du tilsette litt forskjellige krydder. Pastaen har en rødbrun farge, og konsistensen er ikke dårligere enn butikkkjøpt. Legg den varme massen i rene krukker og kork. Ytterligere sterilisering av dette hjemmelagde emnet er ikke nødvendig. Oppbevares i kjeller eller kjeller.
  3. tomatpuré bilde
    tomatpuré bilde

Hvordan tilberede en tomatpasta i en langsom komfyr

Mye raskere og enklere fra et praktisk synspunkt (ingen nevneverdig varme og fuktige røyk) er hjemmelaget tomatpuré med moderne teknologi. Hell den resulterende tykke juicen uten skall og frø i saktekokeren (teknologien er beskrevet ovenfor). Sett deretter riktig modus og vent på resultatet. Med jevne mellomrom kan du kontrollere prosessen slik at tomatpureen ikke blir overkokt. Oppskriften på matlaging i en langsom komfyr skiller seg fra den vanlige ved at alle tilleggsingredienser (s alt, m alt pepper, sukker) blandes med juice umiddelbart før du starter arbeidet. Anrett den varme pureen brakt til ønsket konsistens i glass og rull sammen lokkene. Hjemmelaget pasta er klar!

Anbefalt: