Gurkemeie-te: oppskrift, nyttige egenskaper, kontraindikasjoner
Gurkemeie-te: oppskrift, nyttige egenskaper, kontraindikasjoner
Anonim

Siden antikken har gurkemeie (eller gylden rot) blitt mye brukt i Asia og India som et krydder og et effektivt middel. Hvordan drikke gurkemeie? Det er flere måter å bruke. Den mest effektive av dem - i form av gyllen pasta, gyllen melk og te med gurkemeie. Hvordan tilberede en drink? Hva er de helsemessige fordelene med golden root te? Du vil lære om fordelene og skadene med gurkemeiete fra denne artikkelen.

Introduksjon

Gurkemeie ble brakt til oss fra India av de britiske kolonialistene. På grunn av det faktum at denne roten har en lys gul farge, kalles den også gylden. Det er et tredje navn - gurkemeie.

gurkemeie te anmeldelser
gurkemeie te anmeldelser

Som studier har vist, har denne roten unike medisinske egenskaper. Dette forklarer hvorfor de fleste forbrukere foretrekker denne spesielle medisinplanten i stedet for syntetiske stoffer. Faktum er at i sammensetningen av den gyldne rotenblant andre nyttige stoffer er det curcumin, på grunn av hvilket gurkemeie brukes både som et terapeutisk middel og som et forebyggende middel. Hvis vi sammenligner effekten av syntetiske stoffer, som ibuprofen eller aspirin, med den gyldne roten, så er det åpenbart at det er sammenlignbart. Fordelen med roten er imidlertid at den er helt naturlig. Vitaminer B2, A, C, K, pyroksidin, samt mangan, jern, kalsium, sink og kobber i sammensetningen vil fylle kroppen din med de nødvendige stoffene og styrke immunforsvaret.

Om nyttige egenskaper

I følge en rekke forbrukeranmeldelser er gurkemeiete den mest populære. I denne formen, ifølge eksperter, er alle de fordelaktige egenskapene til den gylne roten fullstendig avslørt, nemlig anti-inflammatorisk, antioksidant, immunmodulerende, anti-amyloid og anti-mutagen. Generelt regnes curcumin som et veldig effektivt naturlig antibiotikum og naturlig smertestillende middel. Roten anbefales ved forgiftning av kroppen med tungmetaller. Spørsmålet om hvordan man drikker gurkemeie er ofte av interesse for personer med leddgikt og ulike leddsykdommer. Curcumin kan også kurere denne lidelsen.

hvordan lage gurkemeie te
hvordan lage gurkemeie te

Gullrot kan anbefales for de som har kroniske sykdommer i hud, munnslimhinner og betennelser i øynene. I tillegg anbefales grønn te med gurkemeie for personer med sykdommer og lidelser i leveren, mage-tarmkanalen, galleblæren og nyrene. Denne drinken vil være nyttigmenn så vel som kvinner. I løpet av studiene viste det seg at curcumin effektivt kan behandle reproduksjons- og urinsystemet. En lege kan foreskrive den gyldne roten til pasienter med endometriose, livmorfibromer, vaginitt, infertilitet, eggstokk- og prostatasykdommer. Etter anmeldelsene å dømme begynner mange å drikke curcumin som et profylaktisk middel mot depresjon, for å senke kolesterolet, forbedre stoffskiftet og forebygge blodpropp. Det bemerkes at etter å ha spist roten, forbedres hukommelsen markant, risikoen for å "tjene" åreforkalkning og Alzheimers sykdom reduseres.

hvordan drikke gurkemeie te
hvordan drikke gurkemeie te

Golden root-te eliminerer effektivt akne. Hvis du har problemhud, vil du allerede en måned etter bruk merke at rødhet, kviser og svarte flekker har blitt mye mindre. Gurkemeie akselererer hårveksten, metter dem med vitaminer og forhindrer hårtap. Curcumin kan anbefales for de som trenger å bleke tennene. Faktum er at gurkemeie inneholder sink og kalsium, ved hjelp av hvilke tenner styrkes og blekes. Resultatet vil være merkbart etter en måned. Forskere har bevist at gullrotpulver, på grunn av dets antioksidantegenskaper, forhindrer dannelsen av kreftceller og utbruddet av grå stær. Hvis du bestemmer deg for å begynne å ta den gyldne roten for terapeutiske formål, kan du tilberede en drink i henhold til en av oppskriftene nedenfor.

Klassisk versjon. Ingredienser

Dette er en grunnleggende gurkemeie-teoppskrift. For å forberede denne medisinske drikken, dudu trenger følgende komponenter:

  • Vann. Fire glass er nok.
  • En teskje gullrot. Den skal være i pulverform.
grønn te med gurkemeie
grønn te med gurkemeie

Du kan også bruke honning og sitron. I følge denne oppskriften er det mote å tilberede te med gurkemeie uten de nevnte ingrediensene. De legges til etter eget skjønn. Men etter vurderingene å dømme, blir drinken mye mer smakfull med honning og sitronsaft.

Hvordan lage en helsedrikk?

I følge oppskriften tilberedes gurkemeie-te som følger. Først må du koke vann. Deretter tilsettes gyllent rotpulver til væsken og settes igjen på en langsom brann i 10 minutter. Deretter må innholdet filtreres med en fin sil. Også gasbind er egnet for dette formålet, som du må forhåndsrulle i flere lag. Allerede i en separat beholder blir te laget av gurkemeie, etter eget skjønn, krydret med en liten mengde honning eller sitronsaft.

Om tilleggsingredienser

Det kan hende at smaken av golden root tea ikke passer deg. I dette tilfellet kan du anbefale å bruke noen krydder. Alt avhenger av dine preferanser og smak. Noen legger for eksempel ingefær i en ferdiglaget medisinsk drikk. Etter vurderingene å dømme, er denne komponenten nok til en teskje. Kanel brukes som et godt søtningsmiddel. I tillegg er denne tilleggsingrediensen veldig gunstig for helsen. Ifølge eksperter vil te med sort pepper øke den biologiske betrakteligtilgjengeligheten av curcumin. Selvfølgelig, i grunnoppskriften på gurkemeie-te, er ingen smakstilsetninger gitt. Til tross for dette kan du eksperimentere med tilsetningsstoffer til du finner en kombinasjon som passer din smak.

Hva anbefaler eksperter?

For at te skal være nyttig, bør du ta hensyn til et par nyanser under tilberedningen. Ikke tilsett honning hvis drikken varmes opp til mer enn 50 grader. Ellers vil dette føre til en reduksjon i de medisinske egenskapene til honning. Apoteker selger ferdige poser med hvilken som helst smak.

hvordan drikke gurkemeie
hvordan drikke gurkemeie

Disse produktene inneholder allerede gurkemeie og ulike tilsetningsstoffer. Imidlertid smaker 100 % hjemmelaget te like godt hvis bare ferske ingredienser brukes.

Andre vei

Ha to teskjeer gurkemeiepulver og en teskje krydder i en kopp. Hell deretter kokende vann i beholderen og dekk til med et lokk. I denne formen vil drikken trekke i omtrent fem minutter. Deretter må du tilsette sort pepper (1/4 av en skje). Først etter at drikken er avkjølt, kan den utstyres med honning eller sitron.

Med ingefær

Helsedrikken bør inneholde følgende:

  • Revet gullrot - 1 ts
  • Tørt ingefærpulver - 1 ts
  • Svart pepper. ¼ del av ts vil være nok
  • Honning og sitron.
gurkemeie te fordeler og skader
gurkemeie te fordeler og skader

Først og fremst helles vann i en liten kjele, dekkes tett med lokk og settes på brann. Tilsett så ingefær og gurkemeiepulver, gibrygg i fem minutter. Etter det avkjøles drikken og filtreres forsiktig ved hjelp av et gasbindfilter. Helt til slutt smakes teen. Om nødvendig tilsettes honning eller sitron. For at curcumin skal absorberes bedre, anbefaler eksperter å tilsette litt sort pepper i drikken.

Svart pepper
Svart pepper

Denne ingrediensen kan erstattes med kokosolje. Faktum er at takket være vegetabilsk fett absorberes curcumin lett, og derfor vil oljen være et godt alternativ til sort pepper. Ifølge eksperter drikkes denne teen for å stimulere immunforsvaret, med influensa, forkjølelse, hoste, luftveisinfeksjoner og sår hals.

Om kontraindikasjoner

Gurkemeie anses selvfølgelig som et trygt krydder hvis det konsumeres i små mengder. Den optimale dosen er ikke mer enn én kopp per dag. I dette tilfellet vil den gyldne roten ikke føre til bivirkninger. Hvis du for eksempel bruker curcumin mye og lenge, vil du sannsynligvis få problemer med mage-tarmkanalen. Før du drikker gurkemeie te, bør du konsultere legen din. Denne anbefalingen er basert på det faktum at curcumin er kontraindisert for terapeutiske formål hos personer med gallestein eller tette galleveier. Du kan ikke drikke te med gullrotpulver for personer som har diabetes. Dette forklares med at curcumin er uforenlig med sukkersenkende og blodfortynnende legemidler. På grunn av det faktum at curcumin stimulerer livmoren, bør ikke gylden rotte drikkes av kvinner under graviditet. Det er forbudtgi te med Turkmer til barn.

Avslutningsvis

Hvis du ikke har helseproblemer, kan du begynne å bruke curcumin som et forebyggende tiltak. Før du fortsetter, les likevel hele listen over kontraindikasjoner.

Anbefalt: