Te med tindved og ingefær: oppskrift med bilde
Te med tindved og ingefær: oppskrift med bilde
Anonim

Det finnes et stort utvalg av forskjellige oppskrifter på tindved- og ingefærte, som er populære blant forbrukere i den kalde årstiden, fordi denne forsterkede drikken har en styrkende og immunmodulerende effekt. Mer detaljert om oppskriftene for å lage og helbredende egenskaper til uvanlig te, så vel som komponentene i den, vil vi snakke i denne artikkelen.

Tindvedlegende

Tindvedtreet var viden kjent i antikkens Hellas f. Kr. Legenden forteller at den bevingede hesten Pegasus spiste fruktene sine. Denne favoritten til musene bodde på det hellige fjellet - Parnassus. Derfor ble hester fra gammelt av matet med havtornfrukter, slik at håret deres skulle skinne og den generelle fysiske tilstanden ble bedre. Senere, da de la merke til den gunstige effekten av bær på hester, begynte folk selv å spise havtorn, samt koke avkok og presse olje. Vi vil fortelle deg mer om de medisinske egenskapene til tindvedfrukter i neste del av denne artikkelen.

Helbredende egenskaper til tindved

Frukthavtorntre er et ekte lager av vitaminer, næringsstoffer og sporstoffer, for eksempel:

  • vitaminer fra gruppe B, C, E, K, P;
  • folsyre;
  • karotenoider, som ved inntak blir til vitamin A;
  • fosfolipider;
  • kolin, som er byggesteinen i hjernen;
  • glukose;
  • fruktose;
  • eple-, sitron-, vin- og koffeinsyre;
  • mikronæringsstoffer: natrium, magnesium, jern og mange flere.

Tindvedbær, ved inntak, styrker veggene i blodårene, forbedrer stoffskiftet, bremser vevsoksidasjon, fremmer sårheling og stopper betennelse. Tindved hjelper også med å takle sykdommer i det kardiovaskulære systemet, mage-tarmkanalen og lindrer symptomene på beriberi.

Te med tindved og ingefær
Te med tindved og ingefær

Oljen hentet fra fruktene av havtorn har også mange helbredende egenskaper og er mye brukt i behandling av brannskader, sykdommer i munnhule, svelg og strupehode. Oljen hjelper også med visse sykdommer i synets og hudens organer, forbedrer hårveksten. De behandler liggesår og frostskader, og inhalasjoner med tindvedolje tjener som forebygging av luftveissykdommer.

helbredende egenskaper til ingefær

For første gang ble de helbredende egenskapene til ingefærrot lagt merke til i landene i det gamle Asia, hvor den i begynnelsen ble brukt som krydder. Ingefær er rik på nyttige stoffer og vitaminer, som vitamin C, kalsium, magnesium, jern, kalium, fosfor, nikotinsyre og mangeandre.

Tindved te
Tindved te

Ingefærrot er uunnværlig ved forkjølelse, siden den senker kroppstemperaturen, lindrer smertesymptomer og har en styrkende effekt. Ingefær er også nyttig ved sykdommer i mage-tarmkanalen. Det forbedrer stoffskiftet, noe som er viktig for personer som sliter med overvekt. På grunn av sine mange fordelaktige egenskaper, har ingefærrot funnet bred anvendelse i medisin.

Te med tindved og ingefær: fordeler og skader

Vitamindrikk har mange nyttige egenskaper på grunn av innholdet av mange biologisk aktive stoffer i tindved og ingefærrot, som ble beskrevet i de forrige kapitlene i denne artikkelen. Det er verdt et eget notat at disse plantene ikke bare kan være til fordel for kroppen din, men også vise seg å være uønskede, til og med farlige. For eksempel kan noen stoffer som finnes i havtorn og ingefærrot forårsake allergiske reaksjoner, og kontraindikasjoner gjelder for alle mennesker som lider av kroniske sykdommer. Hvis du er i faresonen, bør du konsultere legen din før bruk.

Classic Vitamin Tea Recipe

Hvordan lage te med tindved og ingefær? Den klassiske oppskriften på denne drinken er veldig enkel. For å tilberede én porsjon uvanlig te, må du ta 40 gram tindvedbær, 40 gram ingefær, kanel, honning eller sukker.

Te med tindved, ingefær og sitron
Te med tindved, ingefær og sitron

Først må produktene forberedes. For dette, fruktene av havtornetreetdu må knuse litt slik at de starter opp saften, og finhakk eller riv ingefærroten. Legg alle komponentene i en bolle, tilsett sukker eller honning, kanel, hell den resulterende massen med 250 milliliter kokende vann og la den brygge i omtrent 5 minutter. Drikken er klar til å drikke, og du kan glede dine slektninger og venner med en uvanlig og veldig sunn godbit.

Iste-oppskrift

For de som ønsker å forfriske seg i den varme årstiden med en vitamincocktail, finnes det en passende oppskrift på tindved- og ingefærte. Til tilberedning trenger du: en spiseskje havtorn, en spiseskje ingefær, litt sitron og mynte, sukker eller honning, is.

Te med tindved, honning og kanel
Te med tindved, honning og kanel

Først må alle ingrediensene tilberedes. For å gjøre dette, må havtornbær knuses og revet ingefær eller finhakkes. Tilsett deretter noen få mynteblader og sitronsaft, hell den resulterende massen med 250 milliliter kokende vann, la det brygge i omtrent 5 minutter, avkjøl godt, og tilsett is på slutten. Kald te med tindved, sitron og ingefær er klar. Det er verdt å merke seg at antall ingredienser er angitt basert på en porsjon av drinken. Slik vitaminte vil perfekt slukke tørsten din, og takket være tilstedeværelsen av naturlige ingredienser i sammensetningen, vil den styrke immunforsvaret.

Opskrift på sitruste

Oppskrift på tindved- og ingefærte for alle sitruselskere er veldig enkel å tilberede. For én porsjon av drinken må du ta 40 gram tindvedbær, 40 gram ingefær, sitron, appelsin og kanel.

Tindved te
Tindved te

Først må fruktene av tindvedtreet knuses i en morter, rive ingefæren på et fint rivjern eller finhakke. Ha de resulterende ingrediensene i en bolle, tilsett litt appelsin- og sitronsaft, kanel, honning eller brunt sukker etter smak. Hell deretter den resulterende massen med 250 milliliter kokende vann og la den trekke i 5 minutter.

Opskrift på jordbærbladte

I oppskriften på te med tindved og ingefær kan du legge til blader av jordbær, solbær, druer. Til å begynne med må fruktene av havtorn knuses litt i en morter slik at de lar saften flyte. Ingefærrot skal rives eller finhakkes. Legg deretter den resulterende massen i en bolle, tilsett bladene til plantene og la drikken brygge i 10 minutter. I stedet for friske planteblader kan du også legge til grønne eller svarte teblader med forventning om at én porsjon av drinken utgjør en teskje med teblader.

Te med tindved og ingefær: anmeldelser

I de forrige kapitlene i denne artikkelen svarte vi på spørsmålet: "Hvordan brygger du te med tindved og ingefær?". Det er verdt å merke seg at mange forbrukere satte pris på den behagelige smaken, rike aromaen og fordelaktige egenskapene til denne drinken. Denne teen er spesielt populær i den kalde årstiden, når immunsystemet trenger støtte. Takket være bruken av naturlige ingredienser i prosessen med å tilberede vitaminte, kan vi trygt anbefale den til bruk for hele familien. De fleste forbrukere bemerket at drikken har styrkende og immunmodulerende egenskaper, som den inneholderkomponenter en enorm mengde vitaminer, sporstoffer og næringsstoffer.

Te med tindved, ingefær og kanel
Te med tindved, ingefær og kanel

For tiden dukket det opp ferdige blandinger for å lage vitaminte i hyllene til supermarkeder, men ikke alle forbrukere av dette produktet likte det. Mange kjøpere var enige om at det er best å kjøpe de nødvendige ingrediensene separat og lage sin egen tindved- og ingefærte.

Anbefalt: