Hvordan koker du deig til manti i kokende vann
Hvordan koker du deig til manti i kokende vann
Anonim

Kokt vanndeig for manti er et ideelt alternativ for å forberede basen for nybegynnere husmødre. Mange restaurantkokker bruker også denne metoden. Nedenfor presenteres flere alternativer for deigtilberedning, og hovedreglene for deigtilberedningsprosessen for den aktuelle retten analyseres.

Required Moments

For å forberede deigen ordentlig i kokende vann for manti, spesielt hvis du skal gjøre det for første gang, bør du huske noen grunnleggende grunnleggende ting:

Regel 1. Alle bulkingredienser til deigen må først siktes gjennom en fin sil.

siktet mel
siktet mel

Regel 2. Den flytende basen som brukes til å lage deigen må være i romtemperatur. Derfor bør den tilberedes på forhånd og stå i vinduskarmen i et par timer. Det er også viktig å bruke riktig mengde s alt.

Regel 3. For første gang er det enklest å måle porsjoner av ingredienser med glass. For eksempel, for 1 glass væske trenger duta 4 kopper løs masse, samt 1 kyllingegg.

Kyllingegg
Kyllingegg

Regel 4. Den resulterende deigklumpen i konsistensen skal være ganske tett, elastisk og absolutt ikke klissete. Den må også ligge under filmen en stund.

Oppskriftbeskrivelse: Fordeler

Deig til manti i kokende vann eltes ganske raskt og enkelt, så dette tilberednings alternativet passer selv for uerfarne husmødre. Samtidig lar den tette teksturen deg beholde all juice fra ferdige produkter inni.

Kokende vann til deigen
Kokende vann til deigen

Det skal også bemerkes at deigen ikke fester seg til hendene i det hele tatt, noe som letter tilberedningsprosessen. Kokt manti-deig vil være klar på ca. 60 minutter.

Required Ingredients

Vi koker manti
Vi koker manti

For å tilberede deigen trenger du følgende produkter:

  • hvetemel (tidligere siktet gjennom en sil) - 600 g;
  • s alt - 10 g;
  • egg small - 1 stk;
  • dyrkingsolje - 30 ml;
  • kokende vann - 300 ml.

Hvis du vil tilberede mer manti, øk ingrediensene proporsjon alt. For eksempel, for 1,2 kg mel trenger du 2 egg og minst 0,5 liter kokende vann.

Forberede deig til manti

For å tilberede deig med kokt egg til manti, må du først sikte alle de løse ingrediensene gjennom en sil. Deretter bryter du egget i en dyp beholder, s alt, tilsett olje og pisk med en visp (eller du kan bruke en mikser). Ettertilsett mel, bland alt grundig. Deretter må du legge til kokende vann, kna deigen grundig. Du skal få en helt ikke-klebrig masse. Dekk beholderen med folie og la stå i 40 minutter.

Cooking choux pastry

For å tilberede choux-deig til manti i kokende vann, må du tilberede følgende produkter:

  • siktet mel - 500-550 g;
  • vokser. olje - 20 ml;
  • s alt - 10 g;
  • kokende vann - 250 ml.

Tilsett et par teskjeer s alt i kokende vann, og hell det i det siktede melet. Elt deigen grundig med en stor skje. Vi flytter den resulterende tykke massen på et bord drysset med mel og fortsetter elteprosessen til ønsket tetthet og tetthet av ballen er oppnådd. Etter at vi har flyttet inn i en dyp beholder, dekk den med en film og la deigen stå i en time ved romtemperatur. Etter det kan du begynne å skulpturere selve mantien direkte.

Mineralvannsdeig

Hvis du allerede har mestret prosessen med å tilberede oppskrift på kokt manti-deig, kan du tilberede basen med mineralvann. For å gjøre dette må du tilberede følgende ingredienser:

  • mineralvann (nyåpnet flaske) - 700ml;
  • siktet mel - 3 kopper;
  • egg - 2 stk;
  • melk - 300 ml;
  • s alt.

Først av alt, bryt eggene i en dyp beholder. Bruk en visp eller en vanlig skje, rør dem til en homogen blanding oppnås. Tilsett en klype s alt og pisk igjen. Uten å slutte å røre, hell først i melken, ogderetter mineralvann. Tilsett mel i omganger. Den resulterende blandingen skal være ganske tykk. Legg så massen på bordet og fortsett å elte for hånd.

Det er viktig å bruke en nyåpnet flaske med kullsyreholdig mineralvann! Uten riktig mengde gasser fungerer ikke deigen.

Deig til manti uten egg

For å forberede deig til manti i kokende vann, men uten å bruke egg, trenger du:

  • hvetemel - 0,5 kg;
  • s alt;
  • kokende vann - 1 ss;
  • oliven. olje - 2 ss. l.

Hell kokende vann i en stabil dyp beholder, tilsett s alt og olje der. Sikt melet på bordet og lag en brønn i midten. Det er der som sakte hell blandingen forsiktig og raskt tilsett melet i midten. Vi elter deigen i manuell modus, slår den på bordet og kaster den fra en liten høyde. Denne manøveren er nødvendig for å oppnå sin elastisitet. Deretter, bruk en kjevle, rull ut laget, brett det til en tourniquet og la det være i fred i 30 minutter. Etter det kan du begynne å skulpturere manti.

Det er også viktig å merke seg at for at deigen ikke skal rives under tilberedningsprosessen, er det nødvendig ikke bare å følge oppskriftene nøye, men også å legge riktig mengde fyll. Ved matlaging øker den i størrelse og bryter deigen, buljongen renner ut og mantien kommer ikke ut.

Anbefalt: