Rødkål - nyttige egenskaper

Rødkål - nyttige egenskaper
Rødkål - nyttige egenskaper
Anonim

Rødkål, som er viden kjent for sine gunstige egenskaper, ble brakt til Russland på 1600-tallet fra Vest-Europa. I de dager ble det k alt blått. Det russiske folket satte pris på fordelene med denne grønnsaksavlingen.

Rødkål har visse likhetstrekk med hvitkål. Det er imidlertid også noen forskjeller. Varianter av "blå" kål er også tidlige, middels og sene. Dette er dens likhet med hvitkål. Rødkål skiller seg fra sin "slektning" i fargen på bladene. De er lilla-blå med forskjellige nyanser. Fargen på bladene skyldes det spesielle stoffet som finnes i dem - antocyaniner. Dette elementet har en positiv effekt på menneskekroppen. Anthocyanin forhindrer utvikling av leukemi, og styrker også veggene i kapillærer og blodårer, og øker deres elastisitet.

rødkål
rødkål

En annen forskjell mellom rødkål er mangelen på saftighet i hodene, som forfaren. Innholdet av vitaminer og næringsstoffer i den er imidlertid uforholdsmessig større. Rødkål inneholder magnesium og kalium, protein og fiber, jern og enzymer. Selv i det gamle Roma ble lungesykdommer behandlet med juice av denne grønnsaken. Moderne vitenskapelig forskning har slått fast at fytoncider, som også er en del av de fiolettblå bladene, hindrer utviklingen av tuberkulose.

Rødkåljuice brukes i folkemedisin for å behandle gulsott. Bruken hjelper også til å rense kroppen for giftstoffer.

rødkålretter
rødkålretter

Danske forskere har bevist at ved å inkludere rødkål i kostholdet, kan kvinner halvere risikoen for å utvikle brystkreft. Glukosinolater, som er en del av denne grønnsaken og gir den en bitter smak, tillater ikke kreftceller å dele seg.

Rødkål må være til stede i kostholdet til de som lider av hypertensjon. De fordelaktige stoffene i denne grønnsaksavlingen bidrar til å senke blodtrykket. Regelmessig inntak av rødkål er en utmerket forebygging av ulike vaskulære sykdommer. Saften fra bladene til denne grønnsaken inkluderer bioflavanoider, som forhindrer kapillær skjørhet og eliminerer blødninger.

rødkål
rødkål

Stoffer i rødkål har en generell styrkende effekt på menneskekroppen og forhindrer treg mage. Imidlertid bør det huskes at bladene til denne grønnsaken inneholder en stor mengde grov fiber. Det er vanskelig å fordøye, og derfor er det bedre å ikke spise det for pasienter som lider av ulike patologier i fordøyelsessystemet.

Tradisjonell medisin anbefalerdekk hodet med kålblader i tilfelle smerte, de påføres også på sår, kutt og brannskader for å fremskynde prosessen med hudregenerering.

Rødkål skiller seg fra hvitkål i sin spesifikke smak. I denne forbindelse vil ikke hver husmor dyrke denne grønnsaken på tomten hennes. På grunn av den rike biokjemiske sammensetningen er imidlertid fordelene ved å spise rødkål uforholdsmessig større enn de som er tilberedt med dens hvite stamfar.

Anbefalt: