Valnøtter til amming: næringsstoffer, mineraler, fordeler og skader, antall nøtter per dag, effekten på babyen gjennom morsmelken
Valnøtter til amming: næringsstoffer, mineraler, fordeler og skader, antall nøtter per dag, effekten på babyen gjennom morsmelken
Anonim

Morsmelk er den optimale maten for en nyfødt. Den inneholder alle næringsstoffene, vitaminene og sporelementene som er nødvendige for vekst og utvikling. Sammensetningen av morsmelk avhenger i stor grad av kostholdet til en ammende mor. I løpet av denne perioden må en kvinne spise så mye sunn mat som mulig. Men om valnøtter bør brukes sammen med HB, og hvor høy næringsverdi de har, vil du lære av artikkelen vår. La oss se nærmere på når vi skal introdusere dette produktet i kostholdet til en ammende mor, samt hva dets fordeler og mulige skader for barnet er.

Næringsverdi og kaloriinnhold i valnøtter

Dette produktet er på ingen måte en diettmat som anbefales for kvinner under amming. Men likevel mangeAmmende mødre inkluderer uten tvil valnøtter i sitt daglige kosthold.

Ernæringsverdien til dette produktet er veldig høy. Valnøtter inneholder proteiner som er nødvendige for kroppen (15,4 g), fett (65 g) og karbohydrater (10,2 g). De er rike på aminosyrer, umettede fettsyrer, tanniner og karotenoider. Sistnevnte syntetiseres ikke av kroppen på egen hånd, men i mellomtiden er deres rolle for helse veldig høy. Først av alt undertrykker de arbeidet til onkogener som utløser prosessen med transformasjon av kreftceller.

Kaloriinnholdet i valnøtter, som alle andre nøtter, er også høyt. 100 gram av produktet inneholder hele 648 kcal. Det er derfor de bør konsumeres i begrensede mengder, også for ammende mødre.

Sammensetning av valnøtter
Sammensetning av valnøtter

Vitamin- og mineralsammensetning

Valnøtt er et verdifullt produkt for kroppen. Kjernene inneholder et helt kompleks av nyttige vitaminer: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E. Bare fem valnøtter spist om dagen gir det daglige behovet for vitamin C. Og for en ammende mor er dette også et utmerket verktøy for å øke immuniteten under amming.

Valnøtter inneholder også mye mineraler. Blant dem bør kalium, svovel, fosfor, magnesium, kalsium, klor, natrium, jern, sink og jod skilles. Når det gjelder innholdet av de to siste elementene, er valnøtter overlegne de fleste produkter av vegetabilsk opprinnelse. Leger anbefaler å inkludere dem i ditt daglige kosthold for anemi, for å økeimmunitet etter tidligere sykdommer og for å forbedre amming.

Er det mulig for en ammende mor
Er det mulig for en ammende mor

Valnøtter på menyen til en ammende mor

Kvaliteten på morsmelk avhenger direkte av hvordan en kvinne spiser under amming. Derfor bør menyen til en ammende mor være komplett og variert. For å øke fettinnholdet i melk inkluderer mange kvinner valnøtter i kostholdet. Ved amming anbefales de også som et produkt som forbedrer ammingen.

Dessverre er det siste utsagnet en vanlig misforståelse. Du bør ikke forvente et stort rush av melk etter å ha spist valnøtter, siden dette produktet ikke har en utt alt laktogen effekt. Men du kan øke kalori- og fettinnholdet i melk, noe som gjør at barnet vil spise bedre og sove roligere enn vanlig.

Dermed kan vi konkludere med at valnøtter ikke påvirker mengden morsmelk. Men samtidig forbedrer de sammensetningen kvalitativt.

Kan jeg amme valnøtter?

Dette produktet anbefales for ammende mødre. Men før du inkluderer det i din vanlige meny, må du utelukke alle kontraindikasjoner for ikke å skade deg selv og barnet ditt.

Valnøtt mens du ammer kan inntas daglig. Dette vil positivt påvirke den kvalitative sammensetningen av melk og gjøre mors kosthold mer komplett. I tillegg bidrar valnøtter til å styrke immunforsvaret og er en god forebygging av virussykdommer.

Den ernæringsmessige verdien
Den ernæringsmessige verdien

Valnøttfordeler under amming

Å spise dette svært næringsrike produktet vil være til nytte for både mor og baby. Valnøtter bidrar til å øke immuniteten, styrke muskler, lindre tretthet osv. Det er vanskelig å overvurdere deres fordelaktige egenskaper for kroppen til en ammende mor:

  • forbedre tilstanden til det kardiovaskulære systemet og blodårene spesielt;
  • øke funksjonen til det genitourinære systemet;
  • reduserer risikoen for opphopning av overflødig fett i blodet, som normaliserer blodtrykket og reduserer kolesterolet i kroppen;
  • hjelper med å behandle diabetes type 2;
  • reduserer risikoen for kreft, spesielt brystkreft;
  • øke funksjonaliteten til hjernen;
  • forbedre minne.

Valnøtter under amming er nødvendig, inkludert for å opprettholde helsen til skjelettsystemet. Til tross for det høye fettinnholdet, bidrar dette produktet til vekttap, noe som er viktig for ammende mødre. I tillegg inneholder valnøtter hormonet melatonin, som er en regulator av døgnrytmer og gjør det lettere å sovne.

Vitaminene i valnøtter, spesielt gruppe B, er bra for både mor og baby. De normaliserer funksjonene til mage-tarmkanalen og har en positiv effekt på nervesystemets funksjon.

Fordelene med valnøtter
Fordelene med valnøtter

Mulig skade ved å spise valnøtter

Foruten vitaminer, mineraler, aminosyrer ogAndre nyttige stoffer i sammensetningen av valnøtter inneholder essensielle oljer (0,03%), som kan provosere en allergisk reaksjon på huden hos babyen. Risikogruppen inkluderer ammende mødre som lider av ulike typer allergier eller lider av bronkial astma.

I dette tilfellet er det høyst sannsynlig at barnet vil være allergisk, som foreldrene. Derfor, når utslett og rødhet vises på huden, er det nødvendig å analysere alle mulige årsaker og symptomer. Diagnostiske studier, medisinsk diagnose og behandling i dette tilfellet er kanskje ikke nødvendig. Men du må slutte å spise valnøtter mens du ammer.

Det skal bemerkes at allergener kan samle seg i kroppen. Derfor kan det hende at reaksjonen ikke vises umiddelbart, men etter 10 eller flere dager. Allergi og individuell intoleranse mot valnøtter er den eneste kontraindikasjonen for bruk av ammende mødre.

Skader av valnøtter
Skader av valnøtter

Spise nøtter i den første måneden av amming

I løpet av de første 10 dagene etter fødselen av en baby, anbefaler leger at alle ammende mødre følger en streng diett. På dette tidspunktet er det nødvendig å ekskludere alle mulige allergener fra menyen. Disse inkluderer: melk, honning, sjokolade, sitrusfrukter, egg og nøtter. Hvis moren ikke har allergier, kan de introduseres i kostholdet gradvis, mens du ser på babyen. Hvis reaksjonen til kroppen hans er negativ, kan produktet konsumeres uten frykt for barnets helse.

Dermed en valnøtt med amming den første måneden etterfødsel av en baby er tillatt, da bare i begrensede mengder og i fravær av allergier hos mor og baby. Under disse forholdene vil det være nyttig under amming.

Hvor mange valnøtter kan en ammende mor spise?

Dette produktet er et av de mulige allergenene, så det bør brukes i begrensede mengder. Den optimale daglige normen for valnøtter for HB er 3-4 stykker. Siden de er høye i kalorier, kan du spise nøtter mellom hovedmåltidene. De tilfredsstiller sulten godt og forbedrer kvaliteten på morsmelk.

Du bør ikke overskride den anbef alte mengden, da dette kan påvirke helsen til barnet negativt. Overdreven forbruk av valnøtter kan ikke bare forårsake rødhet og utslett på huden, men også provosere kolikk og fordøyelsesbesvær. Med en slik reaksjon bør bruken av dette produktet avbrytes for en stund.

Hvor mange nøtter kan
Hvor mange nøtter kan

Introduksjon av nøtter i kostholdet

Siden dette produktet er et av allergenene, bør det legges til menyen gradvis. Du må begynne å bli kjent med ham med en valnøttkjerne. Med HB er det viktig å overvåke babyens tilstand. Vanligvis vises de første tegnene på allergi på huden etter 1-2 dager. Hvis det etter dette tidspunktet verken ble oppdaget hudutslett eller forstyrrelser i fordøyelsessystemet (oppstøt, oppkast, diaré, tarmkolikk), kan andelen valnøtter som spises per dag økes.

Også ammendemor bør begrense bruken av ristede nøtter, nøttesmør, syltetøy, kjeks og andre konfektprodukter tilberedt med tillegg. Faktum er at når de varmes opp, mister nøtter ikke bare sine fordelaktige egenskaper, men begynner også å frigjøre giftige oljer. I tillegg, når de brukes, opplever de fleste babyer tarmkolikk i magen.

Omtaler av ammende mødre om bruk av valnøtter

De fleste kvinner nekter ikke dette produktet mens de ammer. Med mindre mange av dem har redusert antall nøtter som spises per dag til 2-3 stykker. Generelt, ifølge anmeldelser, kan valnøtter under amming forårsake følgende reaksjoner:

  • allergier og hudutslett;
  • magesmerter, oppblåsthet og forstoppelse;
  • tarmkolikk.

Blant ammende mødre er det imidlertid de som spiser nøtter daglig i ubegrensede mengder og samtidig reagerer barna deres helt norm alt på dette. Men likevel, for å unngå komplikasjoner fra fordøyelsesorganene, anbefales det ikke å spise mer enn 3-4 kjerner per dag. Samtidig bør de introduseres i kostholdet gradvis, og observere reaksjonen til babyen. Valnøtter bør også kastes den første måneden etter fødsel. Da avhenger alt av de individuelle egenskapene til mor og baby.

valnøtter til mamma
valnøtter til mamma

Utvalg av nøtter og deres oppbevaring hjemme

Når du kjøper valnøtter, bør du følge følgende regler:

  1. Inshell nøtter bør foretrekkes. Et slikt skall beskytter kjernen pålitelig,og dermed øke holdbarheten til produktet. Skallet må være helt og tørt, uten sprekker, flekker eller plakk.
  2. Ikke kjøp nøtter med mugne eller oljeaktige flekker på overflaten. Det er stor sjanse for at de har harsknet.
  3. Friske nøttekjerner skal være gylne og jevne i fargen.

Siden valnøtter med HB, ifølge leger og ammende mødre, øker kaloriinnholdet i morsmelk og dens kvalitative sammensetning, bør de inntas hele året. Dessuten kan du lagre dem i lang tid, mens du overholder følgende betingelser:

  • ikke beskytning;
  • ved 15–20°;
  • i treboks, kartong eller lerretspose.

Skrellede valnøtter bør oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 måned eller i fryseren i 2-3 måneder.

Anbefalt: