Slik koker du dumplings velsmakende og riktig: matlagingsfunksjoner og anbefalinger
Slik koker du dumplings velsmakende og riktig: matlagingsfunksjoner og anbefalinger
Anonim

Vet du hvordan du koker dumplings slik at de ikke mister sin saftighet og appetittvekkende utseende? Hvis ikke, bør du lese artikkelen. Den inneholder nyttige tips, triks og oppskrifter. Vi ønsker deg suksess på det kulinariske feltet!

Hvordan koke dumplings i en panne
Hvordan koke dumplings i en panne

Slik koker du dumplings i en panne

Produktliste:

  • frosne dumplings 0,5 kg;
  • lavrushka - et par blader;
  • kyllingterning (valgfritt);
  • vanlig vann - 1, 2 l.

Detaljerte instruksjoner

  1. Vet du ikke hvordan du koker dumplings? Ikke bekymre deg, nå skal du lære det. La oss starte med å fylle pannen med vann eller buljong (1,2 liter vil være nok). S alt. Tilsett lavrushka, kyllingterning eller dine favorittkrydder. Alt dette vil gi retten en uovertruffen aroma og smak. Vi setter kasserollen på komfyren og setter på middels brann.
  2. Så snart kokeprosessen begynner, åpne pakken med dumplings. Vi kaster dem en etter en i pannen. Men dette må gjøres så raskt som mulig. Pass på å røre dumplings for ikke å gjøre detla dem feste seg til bunnen av fatet eller til hverandre. Hvis de stiger til overflaten av vannet, er de kokte. Dette skjer vanligvis 5-7 minutter etter at melbollene er satt i vannet.
  3. Vår duftende rett er klar. Vi fanger dumplings med en øse eller hullsleiv. De kan serveres med eller uten buljong. Følgende dressinger passer godt til dumplings: majones, tomatsaus, middels fett rømme. Vi ønsker alle god appetitt!
Så deilig å koke dumplings
Så deilig å koke dumplings

Pelmeni-gryteoppskrift

Ingredienser:

  • kyllingbuljong;
  • krydder;
  • 600g frosne dumplings;
  • lavrushka - 1 ark;
  • one gulrot;
  • medium pære;
  • noe grøntområder.

Matlaging

Trinn 1. Vi må hente buljongen. For å gjøre dette sender vi de benete delene av kyllingen til pannen. Vi legger også skrelt løk og gulrøtter (hele), persillerot, pastinakk, lavrushka og noen pepperkorn der.

Trinn 2. Leirgryter (avhengig av antall familiemedlemmer) varmes opp i ovnen. Vi advarer deg med en gang: de skal ikke være kalde. Ellers, i en varm ovn, vil grytene rett og slett sprekke. Det anbefales å oppbevare dem i et par timer i romtemperatur.

Trinn 3. Vi tar grytene ut av ovnen. Fyll dem umiddelbart med dumplings for 2/3 av volumet. Hell varm buljong i hver kjele. S alt. Dryss over dine favorittkrydder. Dekk til med lokk. Steketid for dumplings i ovnen er 30 minutter. Vi tar ut grytene, åpner lokkene. I hver av dem legger vien skje rømme. Topp med hakket dill eller persille. Du kan servere dumplings rett i kjelen. Så retten vil ikke avkjøles i lang tid og beholde en fantastisk aroma.

Hvordan koke dumplings i mikrobølgeovn
Hvordan koke dumplings i mikrobølgeovn

Slik koker du dumplings i mikrobølgeovn

Nødvendige ingredienser (for 1 porsjon):

  • ¾ kopp vann (kanskje litt mindre);
  • lavrushka - 1 ark;
  • dumplings -15-20 stykker;
  • favorittkrydder - et par klyper.

Praktisk del:

  1. Hvordan tilberede dumplings i mikrobølgeovnen? Til å begynne med tar vi alle retter til mikrobølgeovnen. Hovedsaken er at hun har høye sider. I dette tilfellet vil det kokende vannet ikke renne ut til bunnen av ovnen. Noen husmødre bruker en leirgryte.
  2. Legg dumplings i den valgte retten. Hell kokende vann der i riktig mengde. S alt. Tilsett dine favorittkrydder. Vi sender oppvasken sammen med innholdet til mikrobølgeovnen. For sikkerhets skyld anbefaler vi å plassere en tallerken under den.
  3. La oss starte mikrobølgeovnen. Koketid for dumplings - 7-8 minutter. Når de er kokt, overfør dem til en tallerken. Nyt et velduftende og mettende måltid.

Koke dumplings i en saktekoker

Metode nummer 1 - "For et par"

Hvis du spiser sunt, er denne oppskriften perfekt for deg. Vi trenger en plastkurv designet for damping.

Hell 1,5 liter vann i multiskålen. S alt. Vi legger til krydder. Vi installerer en plastkurv. Dekk den med olje. Legg ut dumplings slik at de ikke klistrer seg sammen. Det kan de ogsås alt. Vi lukker lokket. Vi finner i menyen og starter "Parret"-modus. Vi venter på lydsignalet. Hvis enheten din ikke sørger for dampende halvfabrikata, setter vi selvstendig timeren på 30-40 minutter. Fjern de ferdige dumplings fra kurven med en spesiell slikkepott. Vanligvis er det inkludert.

Hvordan koke dumplings
Hvordan koke dumplings

Metode nummer 2 - i programmet "Suppe"

Hvordan koke dumplings i en slowcooker uten å bruke plastkurv og dampe? Instruksjonene er gitt nedenfor:

  1. Hell vann i en multiskål (1,5 liter er nok). S alt. Tilsett dine favorittkrydder. Vi eksponerer programmet "Suppe". Vi venter til vannet begynner å koke. Dette vil skje om 6–7 minutter.
  2. Hell dumplings forsiktig i saktekokeren - 20-30 stykker. Vi blander. Lukk lokket.
  3. I denne modusen kokes dumplings i en halvtime. Midt i prosessen må de blandes slik at de ikke klistrer seg sammen. Så snart et pip høres, åpne lokket. Vi tar ut dumplings med en skje eller øse. Anrett på tallerkener, drysset med urter. Og alle velger bensinstasjonen selv.
Hvordan koke dumplings
Hvordan koke dumplings

Viktige anbefalinger

Om hvordan du koker dumplings, fort alte vi. La oss nå studere anbefalingene fra spesialister og erfarne husmødre:

  1. Dumplings bør spises umiddelbart etter tilberedning. Sett dem aldri i kjøleskapet. Tross alt vil retten miste smaken. I tillegg vil det ikke se like appetittvekkende ut som umiddelbart etter tilberedning.
  2. Du kan koke dumplings ikke bare på vann, men også påbuljong (grønnsaker, kjøtt). Dette forbedrer smaken på retten.
  3. Så snart dumplingsene er tilberedt, tar vi dem umiddelbart opp av vannet. Ellers kan de hovne opp. Og dette vil påvirke smaken på retten, og ikke til det bedre.
  4. Mange husmødre tilsetter et stykke smør og hakkede grønt til dumplings før servering. Og det er riktig. Oljen vil forhindre at de fester seg sammen, og urtene vil gi smak.
  5. Under koking av dumplings bør de kastes en om gangen, og ikke alle på en gang.
  6. Vær oppmerksom på holdbarheten til produktet. På en pakke med dumplings fra butikken er det angitt. Men hjemmelagde halvfabrikater kan ikke lagres i mer enn en måned (ved en negativ temperatur - fra -10ºС og lavere).

avslutningsvis

Nå vet du hvor godt det er å koke dumplings på forskjellige måter (i gryte, mikrobølgeovn, saktekoker og vanlig panne). En ting kan sies: denne opprinnelig russiske retten vil aldri kjede seg. Våre barn og barnebarn vil spise den med glede.

Anbefalt: