Ammende mor: kosthold eller variert kosthold?

Ammende mor: kosthold eller variert kosthold?
Ammende mor: kosthold eller variert kosthold?
Anonim

Det er en enorm mengde informasjon som sier at det viktige og vellykkede øyeblikket med amming er mors ernæring. Det er derfor mange gravide kvinner, som forbereder seg på utseendet til en baby, prøver å finne ut hva dietten til en ammende mor er (etter måneder) og hvor nødvendig det er. Selvfølgelig er det fortsatt en viss sannhet i slik informasjon, fordi ethvert produkt spist av moren kommer inn i babyens kropp, men i en endret form. Men dette er ikke en grunn til å gå på en streng diett. Barnets kropp trenger tross alt også et variert kosthold, som mors kropp.

diett for ammende mor
diett for ammende mor

Det er her forståelsen av at alt er bra, med måte, vil være ganske passende. Og enhver ammende mor hvis kosthold var for strengt, kan vitne om at hun neppe ville unngå oppblåsthet eller kolikk hos babyen. Men restriksjoner kan godt påvirke mengden og kvaliteten på melk, bare negativt. Så er et ammediett nødvendig, og hva bør det være?

De første månedene av babyens tarmfunksjon er ennå ikke ferdig utformet, og derfor kan noen matvarer påvirke ham negativt. For eksempel bønner og kålforårsaker ofte oppblåsthet og økt gassdannelse, og krydret, s alt eller sur mat vil gi passende ettersmak til morsmelken. Det er derfor det anbefales å avstå fra disse produktene og retter tilberedt av dem. På samme måte kan produkter med økt nivå av allergenitet (jordbær, sitrusfrukter, sjokolade) også påvirke babyens skjøre kropp negativt og kan bli en kilde til dermatitt hos et barn. Og i de første månedene overholder enhver ammende mor noen matrestriksjoner, mens kostholdet i slike tilfeller er rent betinget og ganske enkelt består i å nekte "farlig" mat for babyen.

ammende mors diett etter måned
ammende mors diett etter måned

Etter hvert som barnet vokser opp, må mors kosthold utvides og, observere reaksjonen til barnets kropp, gradvis introdusere nye produkter for ham. Dette er hoveddietten til en ammende mor. Dette er nøyaktig hvordan Komarovsky ser ernæringen til en kvinne under amming. Prøv og observer reaksjonen - dette er hovedanbefalingen fra den berømte legen.

Ekskluder sterkt

Selvfølgelig er det en liste over strengt forbudte matvarer for kvinner som ammer. Riktignok må det avklares at denne listen ikke anbefales for alle andre kategorier av mennesker som i det minste følger med på helsen deres. Denne kategorien inkluderer:

  • alkohol;
  • energidrikker;
  • sterk kaffe;
  • fettete og krydret mat;
  • farger, konserveringsmidler og andre kunstige tilsetningsstoffer.

Men i prinsippet forstår nesten alle ammende mødre hvis diett ikke er stivt, skaden av denne kategorien produkter.

diett til en ammende mor Komarovsky
diett til en ammende mor Komarovsky

Dermed kan vi trygt si at hvis mor og baby har det bra, er det ikke nødvendig å følge en bestemt diett. For babyens helse er en rolig og selvsikker mor mye viktigere enn en rykende og nervøs ammende mor, hvis kosthold er ideelt på alle måter.

Anbefalt: