Hva er nytten med sitron? Tips og oppskrifter

Hva er nytten med sitron? Tips og oppskrifter
Hva er nytten med sitron? Tips og oppskrifter
Anonim

Det antas at sitronen dukket opp i India, og deretter kom til Mesopotamia. Dens helbredende egenskaper har blitt brukt av mennesker siden antikken, fordi den inneholder ikke bare proteiner, fett og sakkarider, men også organiske syrer, fiber, eterisk olje. I henhold til innholdet av vitamin C inntar denne sitrus en ledende posisjon. Den inneholder også vitamin B, P, E, betakaroten, natrium, kalsium, kalium, magnesium, jern, fosfor.

Sitronsaft

hva er bruken av sitron
hva er bruken av sitron

Hva er nytten med sitron? Hemmeligheten bak de helbredende egenskapene til denne uvanlige frukten ligger i den vitaminrike juicen. Sur drikke er en god hjelper for ulike sykdommer. Så det brukes aktivt ved forhøyede temperaturer, under forkjølelse og influensa. Dessuten er vitamin C mye mer inneholdt i skallet enn i selve frukten. Forresten, når du har sterk hodepine, børst whiskyen med sitronsaft, og etter en stund vil smerten avta. Dessuten er gul frukt et utmerket antiseptisk middel og utmerket smakstilsetning. Når en person opplever problemer med fordøyelsessystemet, kan man prøve behandlingen med sitroner. Sitrusjuice er et appetittstimulerende middel, det hjelper å fjerne giftstoffer oggiftstoffer fra kroppen, som bidrar til gradvis vekttap.

sitrontrykk
sitrontrykk

Sitron er en folkehealer

Denne frukten renser blodet, så personer som lider av revmatisme og har problemer med det kardiovaskulære systemet anbefales for behandling med sitron: som et resultat normaliseres blodtrykket, konsentrasjonen og hukommelsen forbedres betydelig, og kroppen som helhet blir sunnere.

Ytterligere fordeler med sitron

Sitrusjuice kan også gnis på huden for å bli kvitt en rekke problemer: akne, hudormer, forstørrede porer. Huden begynner å se sunnere ut. Det er det sitron er nyttig for, hvis det ikke bare tas inn. Etter en lang dag med jobb vil en fotmassasje med denne sitrusjuicen ikke bare lindre tretthet, men også myke opp hard hud og grov hud. Sitron kan brukes som et middel mot flass og hårtap. For å bli kvitt kløe etter insektbitt kan du tørke av bittet med et fruktskall.

Så, la oss liste opp fordelene med sitron:

  • forynger kroppen;
  • styrker nervesystemet;
  • øker immunitet;
  • fjerner giftstoffer;
  • reduserer smerte;
  • stimulerer funksjonen til fordøyelsessystemet.
sitron behandling
sitron behandling

Oppskrifter for helse

1. Sitronolje for forebygging av influensa: hele frukten må dyppes i kokende vann, deretter hakkes gjennom en kjøttkvern, tilsett smør (100 g) og litt honning. Spis som norm altsmør med brød 6-8 ganger om dagen.

2. Ved alvorlig halsbetennelse helt i begynnelsen av halsbetennelse anbefales det å spise en halv sitron sammen med skallet. Etter noen timer, spis den andre uten å drikke eller spise.

3. For bronkitt anbefales det å blande 500 g hakkede valnøtter, 300 g honning, et halvt glass aloejuice og saften av 4 sitroner. Spis den resulterende blandingen i en spiseskje før måltider.

Nå vet du om fordelene med sitron for kroppen. Det må tilsettes kostholdet oftere for å få mest mulig ut av dets helbredende egenskaper.

Anbefalt: