Hva er nytten med plommer?

Hva er nytten med plommer?
Hva er nytten med plommer?
Anonim

Plommer er andre i popularitet etter kirsebær og epler, men det er noen unike og fordelaktige egenskaper som er unike for denne frukten. Det er på tide å ta hensyn til henne. Den dyrkes over alt, fordi den raskt tilpasser seg ethvert klima og er svært produktiv. Faktisk var det et avløp ved metoden for naturlig kryssing av to frukter - svarttorn og kirsebærplomme. Plommer er hjemmehørende i Asia. Der begynte det å bli aktivt dyrket og spist allerede på 1600-tallet, deretter ble fruktene levert til Frankrike.

plomme fordeler
plomme fordeler

Så den oversjøiske frukten migrerte gradvis til Russland. Fordelene med plommer er enorme. Den er elsket ikke bare for sin behagelige smak, men også for sine medisinske egenskaper og lavt kaloriinnhold. Søtsyrlige frukter hjelper godt med å rense kroppen vår for giftstoffer, giftstoffer, overflødig væske og metter med vitaminer og næringsstoffer. Ernæringsfysiologer anbefaler å spise det for folk som raskt ønsker å gå ned de forhatte kiloene.

Kompotter, likører, syltetøy, syltetøy og andre sunne delikatesser tilberedes av frukt. Kulinarier over hele verden høytplommer er verdsatt for sine krydrede og raffinerte egenskaper. Ja, og healere anbefaler det for anemi og gastritt. Fordelene med plommer i sin vanndrivende og koleretiske virkning, så det anbefales for eldre mennesker. Det er også et naturlig avføringsmiddel: det er nok å spise en håndfull frukt daglig på tom mage, og du vil glemme hva forstoppelse er.

plommer nytte
plommer nytte

Plommer inneholder en betydelig mengde vitamin E. Fordelene med dette vitaminet er sannsynligvis kjent for alle - det har en gunstig effekt på det kardiovaskulære systemet og forlenger hudens ungdommelighet. I plommer er det flere ganger mer enn i mandariner, kirsebær og appelsiner. Regelmessig bruk vil bidra til å forynge huden og redusere pigmentering. I tillegg inneholder fruktene mye sukrose, fruktose, sitron og eplesyre. Plomme har flere mineraler enn epler.

Blant de viktigste er fosfor, kalium, kalsium, jern, sink, natrium, jod og kobber. Det er også mye pektin, som bidrar til å bekjempe radionuklider, fjerne kreftfremkallende stoffer og tungmetaller fra kroppen. Fordelene med plommer ligger også i innholdet av riboflavin (B2) – et vitamin som regulerer proteinmetabolismen og styrker sentralnervesystemet. Fruktene inneholder vitamin P, som er ansvarlig for permeabiliteten og styrken til blodårene våre.

rød plomme fordel
rød plomme fordel

Det har gjentatte ganger blitt bevist at disse fruktene er nyttige å spise med høyt blodtrykk, galleblæresykdom og åreforkalkning, da de hjelper til med å fjerne dårlig kolesterol. Aktiverer laktobaciller i tarmene våre og stimulerer rød appetittplomme. Dens fordeler er store. Det har blitt observert at regelmessig inntak av disse fruktene hjelper til med å bli kvitt noen mageproblemer.

Fordelene med plommer for menneskekroppen er enorme. Selv etter varmebehandling beholder kompotter og juice nesten alle helbredende egenskaper. Bladene til denne frukten kan også spises, da de inneholder kumariner, forbindelser som har en beroligende effekt på blodårene. Tradisjonell medisin anbefaler bruk av frukt ved metabolske forstyrrelser og revmatisme, men i små doser, da frukten fjerner væske.

Plommer kan imidlertid på tross av all dens nytte være skadelig, spesielt for personer med høy magesyre. Det er kontraindisert å inkludere det i menyen til små barn, da det kan provosere økt gassdannelse og kolikk. Diabetikere bør bruke frukten med forsiktighet – den inneholder mye sukker.

Anbefalt: