Hvordan baker du kaker i ovnen?
Hvordan baker du kaker i ovnen?
Anonim

Tortillaer i ovnen vil kunne lage mat selv den mest uerfarne kulinariske spesialisten. Tross alt krever det ikke mye tid eller merkelige ingredienser å bake slike produkter.

kaker i ovnen
kaker i ovnen

I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du lager deilige og raske kaker i ovnen. I tillegg vil flere forskjellige oppskrifter bli presentert for din oppmerksomhet.

Usbekiske kaker i ovnen: oppskrift

Usbekisk mat er alltid enkelt, men veldig velsmakende. Hvis du bestemmer deg for å lage deilige kaker i ovnen, må du forberede følgende produkter:

  • hvetemel av alle varianter - ca. 430 g;
  • bords alt - ca. 1,5 dessertskje;
  • tørr bakegjær - 1 ss;
  • drikkevann (helst varmt) - ca. 290 ml;
  • hvitt sukker - ca. 12 g;
  • sesamfrø – valgfritt.

Elting av gjærdeig til usbekisk brød

Har du bestemt deg for å bake kaker i ovnen? Først må du elte gjærdeigen. For å gjøre dette er hvitt sukker helt oppløst i varmt drikkevann. Deretter legges bakegjær i samme bolle. Etter hevelse av den siste(etter ca. 15 minutter) tilsettes bords alt og mel til den resulterende løsningen. Ved å blande ingrediensene får du en myk og litt klissete deig. Den dekkes med en tykk klut og stå varm i 50 minutter. Etter en stund begynner de å forme produkter.

Shaping gjærbakst

Hvordan implementere den aktuelle oppskriften? Kaker i ovnen bakes ganske raskt. De er like enkle å forme. Et middels stort stykke rives av den nærmede gjærdeigen, og smøres deretter med solsikkeolje og rulles til en kake som er opptil 1,5 cm tykk. For skjønnhets skyld er det tilrådelig å knuse midten av det ferdige halvfabrikatet med en glass eller annet redskap (eller gaffel). Deretter må produktet drysses med sesamfrø, overføres forsiktig til et bakepapir og stå varmt i ytterligere ¼ time.

oppskrift på bakt brød
oppskrift på bakt brød

Bakkeprosess av melprodukter

Hvor lenge bakes usbekiske kaker i ovnen? Oppskriften med et bilde sier at det ikke tar mye tid å tilberede slike produkter. Etter at halvfabrikatet er infundert varmt, sendes det til en forvarmet ovn. Ved en temperatur på 185 grader stekes gjærbaksten i ca 20-27 minutter.

Hvordan og med hva skal jeg servere?

Usbekiske kaker kan brukes til enhver rett (i stedet for brød). Det er imidlertid bedre å gjøre dette umiddelbart etter å ha bakt dem. Varme produkter regnes som de deiligste og mest kaloririke.

Lage ostekaker i ovnen

Som i forrige sak, ved utarbeidelse av slikeprodukter er ikke kompliserte. Deigen for ostekaker eltes på basis av kefir. Det skal umiddelbart bemerkes at det er denne fermenterte melkedrikken som gir melprodukter spesiell mykhet og ømhet.

Så hvilke ingredienser trenger vi for å lage kefirkaker i ovnen? For å implementere denne oppskriften må du ha:

  • hvetemel av noe slag - ca. 400 g;
  • fett fersk kefir - 1 fullt glass;
  • bordbrus - 1/3 dessertskje;
  • jodisert s alt - påfør etter smak;
  • tørket timian, m alt koriander - bruk etter eget skjønn;
  • hard ost - ca. 250 g;
  • vegetabilsk olje - litt, for å smøre produkter.
kaker i ovnen oppskrift med bilde
kaker i ovnen oppskrift med bilde

Elt deigen på kefir

Grunnlaget for slike kaker er ganske enkelt eltet. Først helles en fermentert melkedrikk i en dyp bolle og varmes litt opp over lav varme. Deretter tilsettes bordbrus til den, og den slukkes forsiktig. Etter det tilsettes jodisert s alt og mel av noe slag til ingrediensene. Etter å ha elt produktene forsiktig med hendene, får du en ganske tykk og elastisk deig. Den dekkes med matfilm og la den stå en stund (15-25 minutter).

Forbereder fyllet

Fytet til slike kaker tilberedes ganske enkelt. Hard ost gnis på et grovt rivjern, og deretter smaksettes med en liten mengde bords alt. Du kan også tilsette finhakket grønt (persille eller dill) til meieriproduktet.

Formasjonsprosess

For å få vakre og smakfulle kaker med ost, bør man være spesielt oppmerksom på dannelsen. For å gjøre dette deles den ferdige deigen på kefir i flere like store stykker, som drysses med hvetemel og rulles ut i form av sirkler opp til 12 cm i diameter og 7 mm tykke. Deretter fordeler de ostefyllet på midten, hvorpå kantene festes kraftig.

Etter å ha mottatt en slags ball med ost inni, bør du gradvis gi den form som en kake. For å gjøre dette eltes produktet først med fingrene, og deretter med en kjevle. Sørg samtidig for at fyllet forblir inne i deigen. Ellers vil kaken brenne seg og få en lite behagelig smak.

tortillas med ost i ovnen
tortillas med ost i ovnen

Etter at alle osteprodukter er formet som beskrevet ovenfor, legges de ut på en bakeplate med bakepapir. For å lage vakre flatbrød pensles de vekselvis med vegetabilsk olje og drysses med en blanding av tørket timian og m alt koriander.

Hvordan bake?

Etter å ha formet kaker på kefir, holdes de varme i 5 minutter, deretter sendes de til en forvarmet ovn. Det er ønskelig å bake slike produkter ved en temperatur på 185 grader i 27 minutter. I løpet av denne tiden skal deigen være helt gjennomstekt, og fyllet skal smelte og forbli inni.

Bring til bordet

Når alle ostekakene er skikkelig brune, tas de ut av ovnen og pensles umiddelbart med ferskt smør. Dette vil gjøre dem smakfullere, mykere og mer appetittvekkende.

Server disse produktene til en familiemiddaghelst varmt. Men vær oppmerksom på at smeltet ost lett kan brenne deg.

kaker på kefir i ovnen
kaker på kefir i ovnen

Kaker er også veldig velsmakende og kalde. De inntas vanligvis sammen med søt te eller som en vanlig matbit servert med ulike alkoholholdige drikker.

Nyttige tips for husmødre

Nå har du en generell idé om hvordan hjemmelagde kaker bakes i ovnen. Det bør spesielt bemerkes at slike produkter kan lages ved hjelp av forskjellige tester. Men oftest dannes de enten fra en gjær- eller kefirbase.

Mange husmødre tilsetter kyllingegg i slike kaker. Vi anbefaler ikke å bruke dette produktet. Faktum er at egg gjør deigen tyngre, og gjør den mer klissete og seig. Derfor er produktene ikke særlig velsmakende med dem.

Det skal også bemerkes at for å gi kakene en spesiell smak og aroma, må det tilsettes litt krydder eller krydder i deigen som brukes. I tillegg kan de strø allerede formede halvfabrikata.

Usbekiske kaker i ovnen oppskrift
Usbekiske kaker i ovnen oppskrift

Hvis du ønsker å få mer møre og saftige ostekaker, så anbefaler vi å bruke fetaost i stedet for et solid meieriprodukt.

Anbefalt: