Hvordan tilberede en highball (cocktail)?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan tilberede en highball (cocktail)?
Hvordan tilberede en highball (cocktail)?
Anonim

Enhver bartender kan enkelt fortelle deg hva en highball er. Cocktailen, som er såk alt, har visse egenskaper og betydelige forskjeller.

Klassifiseringsfunksjoner

Blant det enorme antallet blandede drinker er highball spesielt vanlig. En cocktail har vanligvis en veldefinert sammensetning. I dette tilfellet er det bedre å snakke om de obligatoriske komponentene. Generelt er ikke highball et spesifikt produkt, men en hel kategori. Det inkluderer drinker som består av to eller flere ingredienser. Og den første av dem er sterk alkohol. Følgende produkter kan fungere som det andre:

  • mineralvann;
  • juices;
  • brus;
  • champagne og andre.

Mengdene deres kan være forskjellig, men oftest under matlaging er det vanlig å holde seg til proporsjonen når den første og andre komponenten er i forholdet 1:4. Highball er en cocktail som er godt kjent for mange.

highball cocktail
highball cocktail

Blant den store listen er det verdenskjente merker som Brandy Cola, Bloody Mary, Gin Tonic, Screwdriver og andre. De er enkle å skille fra resten. I-For det første serveres de alltid i spesialglass med samme navn. For det andre er det en cocktail der en komponent blandes med en annen ved hjelp av gassbobler.

Drikkehistorikk

Folk spør ofte, hvor kom et så uvanlig navn fra? Hvem kom opp med denne drinken, og av hvilke grunner ga forfatteren den et slikt navn? I tjueårene av forrige århundre gjennomførte amerikanerne til og med en hel etterforskning av denne saken. Etter mye overveielse kom de til den konklusjonen at highballen er en cocktail, oppdageren av den er New York-bartender Patrick Duffy. Det skjedde en gang i 1895. Han brukte brennevin og brusvann som hovedingredienser. Litt senere begynte tilhengerne hans å tilsette bitter sterk alkohol til drinken. Dette gjorde det mulig å utvide sortimentslisten betydelig og gi fritt spillerom til bartenderes fantasi. Blant annet ble elskere av et sprudlende produkt konstant plaget av spørsmålet om hvorfor det ble gitt et slikt navn? Det viser seg at det er en direkte forbindelse med jernbanen. Selve ordet er oversatt fra engelsk som "hurtigtog". I disse årene ga en arbeider på sporene sjåføren et signal om avgangen ved hjelp av en spesiell stang i form av en sirkel og et lite håndtak. Så begynte de også å kalle ham en highball.

Et lysende eksempel

Hvordan tilberede en ekte highball (cocktail). Oppskriftene for å lage slike drinker er veldig like hverandre. Bare komponenter og elementer av dekorasjon endres i dem. I oppskriften skal det som kjent være to komponenter: alkohol og brus. Og alle gjør seg klarede er som følger:

  1. Pett 4-5 isbiter i et highball-glass.
  2. Hell 50–75 milliliter alkohol.
  3. Tilsett eventuelt kullsyreholdig drikke slik at innholdet nesten når kanten av fatet.
  4. Pynt med en skive sitrus.
  5. Drikk gjennom et sugerør.

Vurder for eksempel en cocktailoppskrift k alt Bacardi Buck.

highball cocktail oppskrifter
highball cocktail oppskrifter

Det inkluderer:

50 ml hvit rom, 15 ml Cointrreau, en halv sitron og 120 ml ingefærøl.

Matlaging er i henhold til standardteknologi:

  1. Du må ta et høyt glass og legge bare noen få isbiter i det.
  2. Legg til alle produkter i følgende rekkefølge: rom - brennevin - sitronsaft - ale.

Deretter gjenstår det bare å blande innholdet, og du kan drikke selv uten sugerør.

Anbefalt: