Fordelene og skadene med vaktelegg

Fordelene og skadene med vaktelegg
Fordelene og skadene med vaktelegg
Anonim

Et av de mest verdifulle kostholdsproduktene er vaktelegg. I mange land blir de konsumert spesielt ofte, og legger til ulike retter. Japanerne bruker vaktelegg til å lage sushi. I Russland, inntil nylig, var de ikke så populære. Imidlertid har moten for alt eksotisk endret denne situasjonen. Produktet er veldig smakfullt og næringsrikt. Så hva er fordelene og skadene med vaktelegg?

Fordelene og skadene med vaktelegg
Fordelene og skadene med vaktelegg

Størrelse spiller ingen rolle

Vaktelegg er veldig lite og veier ca 10-15 gram. Skallet er veldig tynt og flekkete. De er veldig nyttige for både barn og voksne. Små gourmeter elsker dem for deres vakre og uvanlige farge og form. I tillegg vil vaktelegg være et flott tillegg til barnas kosthold. De kan spises av de som er forbudte kyllingegg. Til tross for sin lille størrelse, er vaktelegg overlegne i næringsverdi enn kyllinger. De blir kokt, stekt, bakt og til og med drukket rå. Fordel ogskaden av vaktelegg har lenge vært studert. Derfor kan vi med sikkerhet si at dette er et spiskammer med nyttige stoffer.

Vaktelegg kalorier
Vaktelegg kalorier

Nyttige egenskaper

Selv eksperter legger merke til den høye terapeutiske effekten dette produktet har. Den inneholder flere ganger flere vitaminer fra gruppe A og B, jern, fosfor og kalium enn i kyllingegg. Hva mer inneholder vaktelegg? Fordelene er åpenbare, da de inneholder mange aminosyrer, kobber og kobolt. Hvilket annet produkt kan være stolt av en slik rikdom i en så liten størrelse? De inneholder tyrosin, som påvirker pigmentet som gjør hudfargen sunnere. Derfor brukes vaktelegg i kosmetikkindustrien. Ifølge forskning er mange sykdommer assosiert med mangel på lysozym i kroppen. Det finnes i egg, som bør spises rå. Ikke alle har råd til denne luksusen, gitt at fugler er utsatt for mange alvorlige sykdommer.

Vaktelegg fordeler
Vaktelegg fordeler

Men det gjelder ikke vaktelegg. De er sterile, så de kan gis rå selv til barn. Bare to egg om dagen er nok til å fylle opp kroppen med de nødvendige stoffene. Bruken deres forbedrer hukommelsen og synet, danner nervesystemet. Men du bør være klar over fordelene og skadene med vaktelegg. Med fordel har vi bestemt oss, selv om dette ikke er en fullstendig liste. Men det er i dette produktet, om enn en liten en, men en flue i salven. De inneholder et allergen - ovomucoid. Det fører til eggintoleranse. For voksne er det trygt, og har kun effektpå barnets kropp. Derfor anbefales det ikke å gi vaktelegg til babyer under ett år. Hva annet er fordelen og skaden med vaktelegg? Skadelige stoffer finnes ikke lenger i dem, men det er mange nyttige. Offisiell medisin bruker dem til å eliminere sykdommer i fordøyelsessystemet og skjoldbruskkjertelen. De er også nyttige for de som lider av astma, hjertesykdom, nervesystem og kolecystitt. Det er praktisk t alt ingen kontraindikasjoner. Kaloriinnholdet i vaktelegg er 168 kalorier per 100 gram produkt. Det bør bemerkes at effektiviteten til dette produktet er høyere enn Viagra, men dette er et eget tema for diskusjon.

Anbefalt: