Hva er kaloriinnholdet i fersk agurk? Kan du gå ned i vekt på en agurkdiett?

Hva er kaloriinnholdet i fersk agurk? Kan du gå ned i vekt på en agurkdiett?
Hva er kaloriinnholdet i fersk agurk? Kan du gå ned i vekt på en agurkdiett?
Anonim

Kan en slik kjent og elsket av mange grønnsaker - agurk - være grunnlaget for en diett for vekttap? Hva er kaloriinnholdet i fersk agurk og kan den brukes til å forebygge og behandle visse sykdommer?

ferske agurkkalorier
ferske agurkkalorier

Agurksammensetning

Agurk brukes fersk og hermetisert: den kan syltes og fermenteres, brukes i salater, spises med honning og til og med stekes! Fersk agurk inneholder mange vitaminer, blant dem - betakaroten, tiamin, niacin, riboflavin, folsyre, vitamin C og E. Et slikt rikt kompleks i agurk kan tilfredsstille kroppens behov for vitaminer, spesielt tidlig på våren, når vi er alle venter og ser frem til den første greenen. Kaloriinnholdet i fersk agurk er lavt: 100 gram inneholder bare 14 kcal, så det brukes i vegetabilske dietter for vekttap. I tillegg til vitaminer inneholder denne grønnsaken kalsium og magnesium, natrium og fosfor, kalium og jern, kobolt og sink, fluor og molybden, mangan og kobber, det vil si at det faktisk er en ekte skatt!

Mikro- og makronæringsstoffer i agurk er avgjørende for å opprettholde et norm alt nivå av kardiovaskulær og nervøssystemer. Kalium og magnesium gir næring til hjertemuskelen, sink er viktig for å regulere kroppens fysiologiske funksjoner, natrium for intracellulære metabolske prosesser, fosfor og kalsium brukes av kroppen til å bygge beinvev. Agurkkaloritabellen viser at antall kalorier i ferske, syltede, drivhus- og m alte grønnsaker varierer noe, men alle kan brukes ved sammenstilling av en vitamindiett.

kaloritabell
kaloritabell

Hva er helsefordelene med fersk agurk?

Fordi agurk inneholder mye fiber, er den ekstremt nyttig for normalisering av tarmfunksjonen. Bruken av ferske agurker i form av salater med vegetabilske oljer (linfrø, oliven, solsikke) er spesielt indisert for personer som er diagnostisert med late tarmer. Med regelmessig inntak av agurker gjenopprettes rensefunksjonen til tarmene gradvis, vanlig forstoppelse forblir i fortiden, og en person føler seg mye bedre. Denne grønnsaken kan brukes i enhver diett for vekttap, fordi kaloriinnholdet i fersk agurk er så lavt at det kan bli grunnlaget for frokost og lunsj. Agurker kan brukes til forebygging og behandling av gikt og polyartritt, de er indisert for sykdommer i hjertet og skjoldbruskkjertelen; agurk diett er bra for de som lider av noen sykdommer i nyrene og leveren. Ferske agurker er en utmerket vanndrivende, avføringsmiddel og koleretisk effekt.

fersk agurk
fersk agurk

I tillegg øker enzymene i agurker betydeligfordøyelighet av proteiner av animalsk opprinnelse, og samtidig "bremse" prosessen med å omdanne karbohydrater til fett. Denne egenskapen, i tillegg til det lave kaloriinnholdet i fersk agurk, gjør det mulig for overvektige personer å bruke dem til vekttap.

Finnes det noen kontraindikasjoner for agurker?

Hvis ferske agurker nesten ikke har kontraindikasjoner, anbefales ikke s altede og syltede grønnsaker for personer med gastritt og magesår, galledyskinesi og kolecystitt, kolitt og nefritt. I tillegg bør sylteagurk ikke gis til små barn, og gravide kvinner bør spise dem med forsiktighet og i begrensede mengder.

Anbefalt: