Mandelkrem: hvordan lages, egenskaper, bruk

Innholdsfortegnelse:

Mandelkrem: hvordan lages, egenskaper, bruk
Mandelkrem: hvordan lages, egenskaper, bruk
Anonim

Under tilberedningen av ulike bakeprodukter (for eksempel kaker) lurer husmødre ofte på valg av fyll. En utmerket løsning ville være valget av mandelkrem. Det er enkelt å lage og smaker fantastisk.

Hvordan lage mandelkrem?

Å lage din egen mandelkrem er ganske enkelt. For å gjøre dette trenger du følgende produkter:

  1. 100 g m alte mandler.
  2. 3-4 ss. l. kjære.
  3. 1 ts sukker.
  4. S alt etter smak.
  5. 1 ss l. agar-agar.
  6. 1 glass vann.

En trinnvis oppskrift for å lage mandelkrem er som følger:

  • Trinn 1. Hell de m alte mandlene med kokende vann og bland grundig til jevn (2-3 minutter).
  • Trinn nummer 2. Ta en tom beholder og legg en sil med gasbind på. Hell mandelmassen der, og klem deretter osteduken.
  • Trinn nummer 3. Den resulterende mandelmelken må settes tilbake på bålet og tilsettes honning, agar-agar, sukker og s alt. Etter koking, fjern massen fra ilden.
mandelkrem
mandelkrem

Trinn nummer 4. Hvis kremen brukes til pudding, så må den helles overformer og avkjøl i 2 timer, deretter kan den serveres. Hvis produktet brukes som fyll til en kake, er det på ingen måte nødvendig å sette det i kjøleskapet

Fordeler med å drikke

På grunn av at mandler inneholder en liten mengde karbohydrater, kan de brukes av personer som er overvektige eller sitter på en lavkarbodiett. Personer med diabetes kan bruke mandelekstrakt i stedet for vanilje.

Mandel har, i likhet med kremen laget av dem, en stor mengde kalsium og vitamin E. På grunn av dette har den en positiv effekt på huden - den fukter og lindrer irritasjon. Det er også etterspurt blant personer med dårlig syn og anemi.

Leger anbefaler å spise mandelkrem for personer med halsbrann, høyt kolesterol, høyt blodtrykk, overvekt og magesår. Produktet kan også fungere som en omsluttende film for tarm og mage.

Mulig skade

Ganske nyttig mandelkrem, som alle andre produkter, kan skade menneskekroppen hvis den brukes feil. Først av alt er dette produktet et sterkt allergen.

Leger forbyr kategorisk bruk av bitre mandler til matlaging. Faktum er at de inneholder en stor mengde giftige stoffer og blåsyre, som ved inntak kan forårsake katastrofale konsekvenser. Hvis du spiser 60 av disse nøttene om gangen, kan utfallet bli fat alt.

mandelkrem
mandelkrem

Mandelkrem regnes som et kaloririkt produkt, så den bør ikke inntas av overvektige. Det anbefales heller ikke for personer med lidelser i nerve- eller kardiovaskulærsystemet.

mandelkake

Mandelkakeoppskriften er ganske enkel. For å forberede den, bør du ha for hånden:

  • 100 g mandelflak;
  • 4 kyllingegg;
  • 200g hele mandler;
  • 240g sukker;
  • 100 ml krem;
  • 225g smør.

Etter å ha tilberedt alle nødvendige produkter, kan du begynne å lage mat.

mandelkake
mandelkake

For å lage en kake, følg disse trinnene:

  1. Hakk hele mandler. Varm mandelflak i en panne til de er gyldenbrune.
  2. Skill eggeplommer og hvite. Tilsett 80 g sukker, fløte til eggeplommene. Så skal massen settes på middels varme og begynne å røre til den tykner.
  3. Fjern den resulterende kremen fra varmen og tilsett smør, rør om og la stå inntil videre.
  4. Pisk eggehvitene, tilsett 120 g sukker og m alte mandler.
  5. Den resulterende deigen skal deles i to like deler og kjevle ut kaker med en diameter på ca 20-22 cm. Deretter skal de settes i ovnen i 20 minutter.
  6. Fjern kakene og dryss hver av dem med 20 g sukker.
  7. Hell halvparten av kremen på den ene kaken, og legg den andre på toppen. Resten av kremen helles på toppen av kaken og på sidene. Den ferdige retten drysses med mandelflak.

Anbefalt: