Sammensetning, fordeler og skader av sjokolade. En dødelig dose søt godbit for mennesker og kjæledyr

Innholdsfortegnelse:

Sammensetning, fordeler og skader av sjokolade. En dødelig dose søt godbit for mennesker og kjæledyr
Sammensetning, fordeler og skader av sjokolade. En dødelig dose søt godbit for mennesker og kjæledyr
Anonim

Mange av dere kan sikkert ikke leve en dag uten en sjokoladeplate. Denne populære kakaobaserte desserten smelter bokstavelig t alt i munnen og etterlater en litt bitter ettersmak. I dagens artikkel skal vi prøve å finne ut hvor nyttig denne søte godbiten er og hva en dødelig dose sjokolade er for en person.

Kjemisk sammensetning

Denne desserten er en utmerket kilde til mange vitaminer og mineraler. Den inneholder tilstrekkelig mengde lecitin, teobromin, polyfenoler, flavonoider, teaniner og antioksidanter.

dødelig dose sjokolade
dødelig dose sjokolade

Den er rik på mineraler som jern, fosfor, magnesium, fluor, natrium, kalsium og kalium. I tillegg inneholder den mange forskjellige vitaminer, inkludert PP, E, B12 og B6.

Fordeler med sjokolade

De fordelaktige egenskapene til denne delikatessen skyldes dens unike vitamin- og mineralsammensetning. For de som vil forstå hvaen dødelig dose sjokolade, vil det sikkert være interessant at det i moderate mengder bidrar til å styrke immunforsvaret, normalisere opptaket av karbohydrater og redusere risikoen for diabetes.

På grunn av det faktum at det inneholder stoffer som provoserer produksjonen av endorfiner og serotonin, er det anerkjent som det sterkeste naturlige antidepressiva. Selv et lite stykke søt dessert forbedrer humøret og øker effektiviteten.

dødelig dose sjokolade for mennesker
dødelig dose sjokolade for mennesker

Sjokolade stimulerer hjernen, normaliserer funksjonen til mage-tarmkanalen og minimerer sannsynligheten for autoimmune sykdommer. Det hjelper blant annet med å forhindre blodpropp og øker elastisiteten i blodårene.

Produktskade

Sjokolade, hvis dødelige dose er ganske høy, kan ha ikke bare positive, men også negative effekter på menneskekroppen. Misbruk av dette produktet kan forårsake en allergisk reaksjon.

I tillegg tilsetter skruppelløse produsenter ofte en stor mengde s alter og estere av oksalsyre. Og dette er full av utviklingen av urolithiasis. Ukontrollert inntak av denne desserten kan forstyrre normal funksjon av fordøyelseskanalen og det kardiovaskulære systemet.

hva er den dødelige dosen sjokolade
hva er den dødelige dosen sjokolade

Den største faren med dette produktet er at det inneholder teobromin. I store mengder er dette stoffettil samme gruppe som koffein, stimulerer musklene i bronkiene, øker diuresen og forårsaker utvidelse av hjertets koronarkar. Den dødelige dosen av sjokolade for mennesker er 10 gram per kilo kroppsvekt. Derfor er det ikke tillatt å spise mer enn en tredjedel av en bar med søtsaker daglig.

Produktforgiftning

Som all annen mat, kan sjokolade forårsake alvorlig rus. Forgiftning med denne desserten forårsaker aktivering av soppmikrofloraen, funksjonell glykemi, tarminfeksjoner, forstoppelse eller diaré.

Sjokoladerus, hvis dødelige dose er så høy at det er nesten umulig å spise på en gang, kan ha mye sukker, dårlig kvalitet eller utgått produkt.

dødelig dose sjokolade for hunder
dødelig dose sjokolade for hunder

Forgiftning med en søt godbit er vanligvis ledsaget av skjæresmerter i nedre del av magen, nervøs overeksitasjon, sløvhet, døsighet, tretthet og alvorlig svimmelhet. Andre symptomer på forgiftning inkluderer økt blodtrykk, hjerteproblemer, diaré, kvalme og oppkast.

Førstehjelp

Når symptomene ovenfor vises, må du finne ut hvor mye godbiter offeret spiste. Hvis det nærmer seg en dødelig dose sjokolade, må du raskt ringe en ambulanse. Før legenes ankomst bør en mageskylling gjøres med en svak løsning av kaliumpermanganat. Denne ubehagelige, men svært effektive prosedyren bidrar til raskt å eliminere giftstoffer.

Etter det er det lurt å gi offeret en form for sorbent, for eksempel aktivert kull, Enterosgel eller Polysorb. I noen tilfeller er rus ledsaget av en økning i kroppstemperaturen. I slike situasjoner kan tilstanden til en person som har spist en nesten dødelig dose sjokolade lindres ved hjelp av kalde kompresser. Med disse enkle, men effektive trinnene kan du hjelpe offeret med å unngå alvorlige komplikasjoner som lever- eller nyresvikt.

Sjokolade og dyr

Til tross for strenge forbud fra eksperter, unner mange mennesker som holder kjæledyr ofte kjæledyrene sine med diverse søtsaker. Samtidig innser de ikke at deres handlinger forårsaker uopprettelig skade på dyrets helse. Fordi sjokolade inneholder teobromin, kan det være livsfarlig for en katt eller hund. Så det er nok for en fitte å spise bare 75 gram av dette produktet for å gå til den neste verden. Den dødelige dosen av sjokolade for hunder som veier ca. 10 kg varierer fra 150 til 300 g.

Forgiftning fra dette produktet hos dyr er ledsaget av muskelspasmer, hjertebank og overdreven vannlating. Hunden eller katten blir urolig og begynner å puste tungt. Han har økt tørste, diaré og oppkast. I alvorlige tilfeller forårsaker sjokoladeforgiftning aspirasjonspneumoni eller hjerteinfarkt.

hva er den dødelige dosen sjokolade for mennesker
hva er den dødelige dosen sjokolade for mennesker

Derfor er det viktig å huske at teobromin akkumuleres i dyrekroppen, og før eller siden forårsaker alvorlige problemer medkjæledyrs helse. De som vil at hunden eller katten deres skal leve så lenge som mulig bør aldri gi dem sjokolade.

Anbefalt: