Aubergine mens du ammer: er det mulig eller ikke?
Aubergine mens du ammer: er det mulig eller ikke?
Anonim

Erfaring, angst og spenning – slike følelser opplever unge foreldre når en etterlengtet baby blir født. Og slik at kroppen hans blir sterkere hver dag og mottar alle nødvendige stoffer, velger unge mødre ofte amming. I denne forbindelse gjennomgår kvinnens meny betydelige endringer. Alt er underlagt strenge restriksjoner, inkludert grønnsaker. I artikkelen vår vil vi vurdere spørsmålet om aubergine kan ammes.

aubergine mens du ammer
aubergine mens du ammer

Hva er fordelene med blått når du ammer?

I lang tid trodde unge mødre hardnakket at auberginer var allergisk mat. Årene går, og utsagn endres. Slik er det også med aubergine. Forskere har bevist: blå er ikke bare tillatt med naturlig fôring, men anbefales også av mange leger. Med tanke på innholdet av næringsstoffer overgår de faktisk alle grønnsaker.

Vitamin C, B1, B2, B5, PP - dette er alle de "nyttige tingene" som gjør at barnets kropp (og mors) kan vokse seg sterkere og utvikle seg. Det bør bemerkes at i aubergineinneholder en stor mengde fiber, som er i stand til å fjerne alle giftstoffer fra kroppen til en ung mor, samt stimulere tarmfunksjonen. Jern og kobber fremmer hematopoiesis, så fruktene anbefales for bruk under naturlig fôring. Saft fra ferske og kokte blå er også nyttig. Det har en bakteriedrepende effekt.

Du kan snakke om denne grønnsaken i det uendelige, for det er bare et lager av vitaminer. Derfor bør en ung mor ikke tenke på om aubergine kan ammes. Svaret er entydig: «Det er mulig og nødvendig!».

Fordeler for kroppen til en ung mor og baby

Fordelene for barnets kropp er enorme, men for foreldrene hans.

  • Nyrer og lever. Sporelementer som finnes i blå, som kommer gjennom morsmelken, har en gunstig effekt på funksjonen til disse organene.
  • Aubergine brukt under amming er ganske bra for fordøyelsen. Dette er så bra for en baby som akkurat begynner å tilpasse seg maten.
  • Blå har en positiv effekt på kroppen ved stoffskifteforstyrrelser. Denne prosessen er ganske vanlig hos babyer som nylig har blitt født.
er det mulig å spise aubergine mens du ammer
er det mulig å spise aubergine mens du ammer
  • Aubergine brukt under amming hjelper til med å bli kvitt forstoppelse. Det er verdt å merke seg at et lignende problem ofte finnes hos gravide kvinner, og hos unge mødre og hos nyfødte.
  • Aubergine er veldig nyttig forhjerter.
  • De blå motstår forekomsten av mange sykdommer, for eksempel anemi, gikt, diabetes, åreforkalkning osv.

Auberginer er veldig sunne for amming, så ikke overse dem.

Er det noen skade fra aubergine?

Uansett hvor mye du vil, er noen få ord om skade fortsatt verdt å si. Hvis mor etter amming la merke til at babyen har utslett eller problemer med avføring, er det bedre å ikke bruke aubergine mens du ammer. Men dette er bare for en stund. Etter et par uker kan forsøket gjentas. Hvis det ikke har oppstått nye utslett, kan du gjerne fortsette å se etter innovasjoner og velge flere og flere nye måter å behandle denne sunne grønnsaken på.

Det skal bemerkes at, med forbehold om gradvis introduksjon av nye produkter, ved en alder av tre måneder, vil mor kunne spise hvilken som helst mat uten farlige konsekvenser for babyen.

aubergine mens du ammer
aubergine mens du ammer

Hvordan bør blå bli introdusert i kostholdet til en ung mor?

Hvis en kvinne av en eller annen grunn bestemte seg for å prøve aubergine for første gang under amming, bør den første dosen være i små porsjoner. Overvåk samtidig reaksjonen til babyen nøye. Utslett kan vises så tidlig som 2-3 timer etter fôring.

Forsiktighetsregler

  1. Grønnsaker bør kun kjøpes fra sertifiserte butikker. Ikke kjøp aubergine fra markeder der grønnsaker oppbevares i solen eller på gulvet.
  2. Inspiser fosteret nøye førkjøpet hans. Aubergine må være hel og moden, uten skade.
  3. Skyll grønnsakene grundig under rennende vann før du spiser.
  4. For å fjerne bitterhet og alle skadelige stoffer fra blå, bløtlegg kuttet frukt i 20 minutter i vann.
aubergine mens du ammer er det mulig eller ikke
aubergine mens du ammer er det mulig eller ikke

Solanine

Vi har allerede svart på spørsmålet om aubergine kan ammes. Men hva med solanin, som finnes i store mengder i disse fruktene? Mange mødre tror at dette stoffet påvirker barnets kropp negativt. Denne uttalelsen er feil. Solanin er slett ikke farlig for "babyen". Bare i noen tilfeller kan det forårsake halsbrann hos moren. For å unngå dette, prøv derfor å få unge frukter.

Stekt aubergine mens du ammer: greit eller ikke?

Alt skal være med måte. Blå absorberer som kjent olje godt, og dette er ikke særlig bra for både mor og barn. For å redusere oljeforbruket under steking er det nok å senke fruktene i 10 minutter i vann før koking. Denne handlingen vil redusere fettinntaket med nesten det halve.

braisert aubergine mens du ammer
braisert aubergine mens du ammer

Stort sett kan en ung mor bruke blå i alle former. Amming av auberginegryte, kjøttgryte med blues osv. er gode alternativer.

Spis mer grønnsaker, gå utendørs, vær mindre nervøs, så vil babyen din vokse opp sunn og sterk. Lykke til!

Anbefalt: