Hvor mange kalorier er det i agurker og tomater og i en salat av disse grønnsakene

Innholdsfortegnelse:

Hvor mange kalorier er det i agurker og tomater og i en salat av disse grønnsakene
Hvor mange kalorier er det i agurker og tomater og i en salat av disse grønnsakene
Anonim

Grønnsaker er uunnværlige kilder til naturlig energi og ulike sporstoffer og vitaminer. Deres konstante bruk i mat fører til at kroppen justerer seg selv, fordøyelsen og funksjonen til mange indre organer forbedres. Og likevel - grønnsaker hjelper fordøye slike grove og tunge typer mat som grillmat eller eggerøre med bacon, for eksempel, og mange andre. Det er ikke for ingenting at kjøtt i Kaukasus er ment å bli konsumert en stor mengde grønnsaker. Og fiberen i dem renser fordøyelseskanalen grundig fra unødvendige behandlede rester. Om hvor mange kalorier i agurker og tomater og hvordan de er nyttige for menneskekroppen, vil vi fortelle i artikkelen vår.

hvor mange kalorier i agurker og tomater
hvor mange kalorier i agurker og tomater

Agurker og tomater

Agurker og tomater er intet unntak. De er en av de vanligste grønnsakene i det enorme området vårtModerlandet - Russland. I tillegg er de svært rimelige i alle regioner (ikke medregnet, kanskje, regionene i det fjerne nord og det fjerne østen, og selv da - med moderne kommunikasjon er dette ikke et spesielt problem). I tillegg selges disse feltens gave i supermarkeder nesten hele året, noe som gjør dem viktige for dagligvarekurven til vanlige russere. Men selvfølgelig er det ikke alle som vet hvor mange kalorier det er i agurker og tomater. Det vil si at de vet at det er få av dem - dette er entydig, ellers anbef alte ikke kostholdseksperter bruken av dem til overvektige mennesker. Vi vil prøve å svare på dette og noen andre like interessante spørsmål nedenfor.

ferske agurkkalorier
ferske agurkkalorier

Om fordelene med agurker

Det er verdt å snakke litt om fordelene med agurk som produkt. Tross alt tror noen at i agurker, bortsett fra vann, er det ingenting. Og de tar fundament alt feil. Dette naturlige produktet, dyrket i henhold til reglene og uten overdreven bruk av gjødsel, inneholder mye sukker, minerals alter og vitaminer. Og bruken reduserer surheten til magesaft. Vanligvis spises agurk fortsatt umoden. Og regelmessig bruk bremser dannelsen av fett i kroppen og forhindrer opphopning.

Kalorier i fersk agurk

For de som ønsker å bli kvitt overflødige kilo, anbefaler ernæringseksperter på det sterkeste å arrangere en fasteagurkdag en gang i uken i sesongen: spis kun agurker i mengder opp til 2 kilo. Dermed spiller agurken en slags rensende rolle, og vasker ut alle slags giftstoffer og giftstoffer fra kroppen, derakkumulert. Og siden agurken består av væsker med 90 % eller mer, vil du ikke få mye fett av den – den har blitt testet i praksis. Det er bare 11 kcal i 100 gram fersk drivhusagurk. Hvis agurken er m alt - opp til 14, som også er et utmerket resultat. Dermed i løpet av lossedagen - alt! - du vil bruke kun 220 kcal, spesielt uten å skade kroppen. Og fra det høye innholdet av kalium og vann vil det være en rensende vanndrivende effekt. Men når du spiser agurker, bør det huskes at de kan dyrkes med en stor mengde nitrater. I dette tilfellet (hvem har en slik mulighet) bør du dyrke ditt eget produkt. Eller før du spiser, skrell skallet - innholdet av skadelige stoffer i det økes alltid.

tomatkalorier per 100 gram
tomatkalorier per 100 gram

Tomat: kalorier per 100 gram

Denne grønnsaken (mer presist, et bær) er også av interesse og verdi for menneskekroppen. Den inneholder både jern og kobber (spesielt bra for de som lider av anemi), og vitamin A og C. Det er lite puriner, så det er tillatt selv med gikt. Den har en mild vanndrivende og mild soppdrepende effekt. Forbedrer fordøyelsen og stoffskiftet – det er det en tomat er. Kaloriinnholdet per 100 gram er imidlertid ikke så lite som i en agurk. Det ferske produktet inneholder opptil 25 kcal, avhengig av sorten. Men selv disse indikatorene lar oss anbefale tomater for diettformål. Om hvor mange kalorier i agurker og tomater, kan du ikke bekymre deg mye om sunne mennesker. Siden den lille mengden lar deg bruke disse grønnsakene regelmessig.og utholdenhet, selv om hver dag. Slike beregninger vil mest sannsynlig være nyttige for folk som er vant til dietter og det faktum at du trenger å telle kalorier som er spist.

Anbefalt: