Kokestrenger til baking
Kokestrenger til baking
Anonim

Kulinarisk tråd, eller som det også kalles kulinarisk hyssing, er en vridd naturfiber uten fargestoffer og kjemikalier fra lin eller bomull. Som regel henvender de seg til hennes hjelp når de baker eller steker et kjøttprodukt, slik at det ikke faller fra hverandre under varmebehandling. Hvordan du bruker den kulinariske tråden og hvordan du erstatter den om nødvendig, vil vi beskrive i detalj i artikkelen vår. La oss bli kjent.

Hva kan erstatte kokestrengen?

Tråden er laget av varmebestandige materialer, men i utseende skiller den seg ikke i det hele tatt fra den vanlige. Behovet for det oppstår som regel når du baker kjøttretter som biff, fylt and eller rundstykke.

Til tross for at tråden er ganske tett og tykk, skjærer den seg ikke inn i kjøttproduktet og går ikke i stykker under binding. Slik at den lett skilles fra den resulterende retten etter tilberedning, smøres den med vegetabilsk olje. Du kan få det i maskinvaredelen i enhver dagligvarebutikk.

kulinarisk hyssing
kulinarisk hyssing

Mange husmødre, når de baker et kjøttprodukt, har et spørsmål, hva kanbruk i stedet for tråd hvis den ikke kan kjøpes. Erfarne kokker tyr i dette tilfellet til hjelp av kollagen kirurgiske tråder. Fordelene deres inkluderer det faktum at de løses opp av seg selv. I tillegg er silikonslips en god erstatning for kokesnor, som de binder opp kjøttstykker eller rundstykker med.

Kjøttproduktet kan også pakkes inn med vanlig silke eller bomullstråd, men kun i en lett nyanse slik at malingen ikke kommer inn i fatet under varmebehandling. Et lite stykke kjøtt festes med tannpirkere av tre.

tilberedning av kjøtt

Stekeprosessen er den eldste måten å tilberede et kjøttprodukt på. Bakt i ovnen blir det mye smakfullere, saftigere og sunnere enn stekt i panne. For å bevare all smaken bør kjøttet bindes før det settes i ovnen.

Under varmebehandlingen av en kjøttrett kan det oppstå mykgjøring, endring i farge, form eller masse på produktet. Under påvirkning av høye temperaturer krymper kjøttet og fortrenger fuktigheten i dem. Kjøttet kan bli tørrere, stykket vil spre seg og miste kjøttsaft sammen med den opprinnelige formen.

kyllingrett
kyllingrett

Kokestrenger for baking

For å forhindre at dette skjer, bør du bruke en tråd. Det vil ikke tillate at kjøttstykket deformeres, men tvert imot vil det beholde formen gjennom hele tilberedningsprosessen. I tillegg vil strengen forhindre at juicen lekker ut.

ferdigmåltid
ferdigmåltid

Ved å bruke det kan vi trygt si at etter varmebehandling vil kjøttet beholde sin opprinnelige form og vil ikke deformeres når det røkes eller stekes. Den skjæres også enkelt i biter med ønsket tykkelse. Med riktig binding bakes den ferdige retten jevnt (det vil ikke fungere at den ene kanten ikke er helt stekt, og den andre er allerede tørr). I tillegg anbefales det å binde kjøttproduktet før røyking.

Hvordan binde kjøtt riktig

stroppeprosess
stroppeprosess

For å starte prosessen trenger du et kjøttstykke og kokesnor. Før du begynner å binde produktet, bør det klemmes godt sammen. Det er nødvendig å starte fra den avlange delen, og først deretter binde den på tvers i form av ringer med et intervall på 1-3 centimeter. Legg det tilberedte kjøtthalvfabrikatet opp med kanten som deretter kommer fra bunnen. På den ene siden skal den være tett knyttet med en tråd i form av en dobbel knute. Samtidig skal en av kantene være kort, og den andre skal forbli lang. Sistnevnte vil komme godt med i den videre bindeprosessen, og vi vil gå til den korte enden ved endt arbeid.

Etter det må du lage en løkke ovenfra, og hoppe over selve tråden under et kjøttstykke. Trekk deretter ut kjøkkenstrengen fra baksiden og tre enden gjennom løkken, stram den godt. Følgende bevegelser bør gjenta de foregående, og dermed sikre den ene løkken etter den andre. På denne måten skal du bevege deg og nå slutten av kjøttproduktet. Den resulterende sømmen skal passere midt i den fremtidige retten.

Image
Image

Da bør du snu kjøttet på en annenside og før koketråden mellom de resulterende løkkene, trekk den tett på hver påfølgende løkke. Når prosessen nærmer seg fullføring, vil den korte delen av tråden møte den andre enden som er igjen i begynnelsen. Når du er på dette stadiet, må de resulterende to kantene bindes til 2 knop. Etter det kan endene kuttes eller formes til en løkke, som det vil være praktisk å henge kjøttproduktet med under røyking eller tørking etter marinade før videre bearbeiding.

Anbefalt: