Fordelene og skadene med tørkede aprikoser. Alt om henne

Fordelene og skadene med tørkede aprikoser. Alt om henne
Fordelene og skadene med tørkede aprikoser. Alt om henne
Anonim
fordelene og skadene til tørkede aprikoser
fordelene og skadene til tørkede aprikoser

Hva er tørkede aprikoser egentlig? Fordelene og skadene til dette produktet har lenge vært angitt i litteraturen. Veiledet av smakspreferanser alene, glemmer vi ofte hva denne eller den maten har. Vil det være bedre eller verre for oss? Hvor ofte kan dette produktet spises? Hva er dens kontraindikasjoner? Ta for eksempel i det minste tørket aprikoskompott. «Fordelene er åpenbare!» – vil selgerne si. Hva gjør egentlig denne drinken? La oss finne det ut.

Hva bestemmer fordelene og skadene til tørkede aprikoser?

Alle har lenge visst at tørkede aprikoser er tørkede aprikoser med groper tatt ut. Denne tørkede frukten er så nyttig at den er foreskrevet selv i medisinske institusjoner som en "medisin". For eksempel, hvis en person lider av anemi (ellers kalles denne sykdommen anemi), så trenger han bare å bruke tørkede aprikoser. Tørket frukt hjelper også med hjertesykdom og synsproblemer. Som du kan se, er så langt bare fordelene synlige fra dette produktet, og skaden av tørkede aprikoser er knapt merkbar. Hva kan være skadelig tørket frukt? Den kan være ubrukelig og til og med farlig hvis den ikke tørkes, oppbevares eller prøves for å få den til å se attraktiv ut for kjøperen.

tørkede aprikoser fordeler og skader
tørkede aprikoser fordeler og skader

Hvordan velge de "riktige" tørkede aprikosene?

Det holder ikke bare å tørke aprikoser og legge dem på benken. Den "riktige" tørkede frukten må oppfylle visse egenskaper. Først bør tørking av aprikoser skje på en naturlig måte. Med andre ord kan aprikoser ikke varmes opp, ellers vil de miste de fordelaktige egenskapene som vi verdsetter dem så mye for. Når det gjelder fargen på tørkede aprikoser, skal den være lys oransje, men absolutt ikke knallrød. Denne nyansen indikerer tydelig tilsetning av kjemiske fargestoffer. Holdbarheten til produktet er seks måneder. Hvis du er sikker på at tørkede aprikoser kan lagres lenger, så behandles de igjen med unaturlige stoffer.

Fordelene og skadene med tørkede aprikoser - hva er i forkant?

Tørkede aprikoser har generelt en svært gunstig effekt på menneskekroppen. Hvordan kan dette forklares? Denne tørkede frukten er rik på organiske syrer og sporstoffer, fiber og de mest essensielle vitaminene for oss. For eksempel kan et vitamin som B5 fremskynde en langsom metabolisme og regenerering av hudceller. Hvis du vil at huden din skal få en sunn nyanse, inkluderer også tørkede aprikoser i kostholdet ditt! Tørkede aprikoser «fylles» rett og slett med jern, fosfor, magnesium og kalium. Spesielt god tørket frukt påvirker helsen til idrettsutøvere på grunn av dens gjenopprettende effekt. Tørkede aprikoser er et slags antibiotika, da de inneholder en rekke nyttige syrer: vinsyre, eplesyre og sitronsyre. Ja, fordelene er åpenbare. Og skaden av tørkede aprikoser kan bare være at et lavkvalitets eller foreldet produkt,behandlet med kjemikalier vil påvirke helsen negativt.

tørket aprikoskompott fordel
tørket aprikoskompott fordel

Vær forsiktig når du kjøper tørket frukt

Selgere tyr ofte til triks for å selge et produkt raskere. For eksempel kan tørkede aprikoser rulles i sukker eller sukkersirup. Da vil det begynne å skinne og tiltrekke seg kjøpere. Ikke ta skinnende tørket frukt i noe tilfelle! Det er stor sannsynlighet for at slike tørkede aprikoser går ut på dato. Det vil ikke gi deg noen fordel, men det vil gi mageproblemer. Vær smart og forsiktig!

Anbefalt: