Hjemmelagde forberedelser til vinteren - kjærlighet i krukker

Hjemmelagde forberedelser til vinteren - kjærlighet i krukker
Hjemmelagde forberedelser til vinteren - kjærlighet i krukker
Anonim

Hjemmelagde forberedelser til vinteren er et flott alternativ til sylteagurk og marinader, utstilt i vennlige rekker i supermarkedshyllene. I dag betraktes ikke bevaring lenger som filistinisme eller partiet til konkursrammede borgere. Hvem forstår behovene og smakene til familiemedlemmer bedre enn en kone og mor? Ingen markedsfører eller matteknolog kan slå henne for å bringe sunn, deilig mat til bordet ditt.

Sommergaver

hjemmelagde forberedelser til vinteren
hjemmelagde forberedelser til vinteren

Grønnsaker, bær, sopp og frukt finnes i overflod i sommerkostholdet til de fleste innbyggere. Men siden disse produktene er raskt bedervelige, er det de som er bevart. I dag vil du selvfølgelig ikke overraske noen med jordbær, tomater eller vannmeloner kjøpt i januar. Smaken og aromaen deres minner imidlertid svært lite om sesongmessige kolleger, og det er bedre å tie om innholdet av vitaminer. Hjemmelagde forberedelser til vinteren lar deg holde disse produktene i den mest attraktive formen uten å miste kvalitet og smak. Og dette er veldig viktig, for om vinteren er det ikke nok sommerfrukt og grønnsaker! Hjemmelagde forberedelser til vinteren lages tradisjonelt i flere alternativer: tørking, sylting, frysing, avkjøling eller rulling til krukker. Hver metode har sine egne nyanser.

Tørking

Tørk helst naturlig, både i skyggen og i solen. Men hvis været ikke hjelper, kan du tørke bærene, sopp eller frukt i ovnen eller i spesielle tørketromler. Det er tilrådelig å oppbevare det ferdige produktet i linposer eller poser og beskytte det forsiktig mot fuktighet.

hjemmelagde salater til vinteren
hjemmelagde salater til vinteren

Fryser og avkjøler

Du kan lagre slike hjemmelagde preparater til vinteren til neste innhøsting, mens alle nyttige komponenter forblir i produktene, og smaken og lukten ikke endres. For frysing bør du velge kjøttfulle varianter, ikke saftige, ellers, etter tining, kan aprikoser eller jordbær bli til en uforståelig velling. Men hvis dette fortsatt skjedde, ikke fortvil, utmerkede råvarer for å fylle paier eller matlaging av kompott ligger foran deg. Velger du korn fra mais, så passer de mye mer inn i fryseren enn på kolben. Alle produkter bør lagres i poser eller beholdere i porsjoner, slik at de ikke blir mettet med fremmed lukt.

Når de er avkjølt til null temperatur, kan du beholde friskheten til produktene i opptil seks måneder, men her vil det være viktig å jevnlig gjennomgå dem og fjerne varer av lav kvalitet i tide. Denne virksomheten har også sine egne hemmeligheter - gulrøtter og rødbeter forblir ferske lenge i en beholder med sand, og et eple - i individuell innpakning fra aviser.

Surness

Surkål, sprø agurk, krydrede tomater,s alte epler - disse deilige hjemmelagde forberedelsene til vinteren krever ikke mye tid å lage mat og vil dekorere ethvert bord, fra festlig til hverdags. Beholderen med produktet skal plasseres i kulden, kjelleren, balkongen eller kjøleskapet vil være et ideelt sted for det. S alt, i motsetning til hva mange tror, forlenger ikke holdbarheten, så for mye s alt vil ikke resultere i annet enn fordervet smak.

hjemmelagde forberedelser til vinterbildet
hjemmelagde forberedelser til vinterbildet

Bevaring

Den mest tidkrevende, men også den mest populære av alle matkonserveringsteknologier. Dens utvilsomme fordel er at det er enkelt å lagre krukker, de trenger ikke en viss fuktighet eller temperatur. Men hvis prosessteknologien ikke følges, kan farlige mikrober komme inn og med hell formere seg. Hvis innholdet i glasset har endret farge, smak eller tekstur, og lokket er hovent eller rustent, kast det uten å angre. Konservering er også dårligere enn andre metoder for å bevare "nytte", men smaken og utvalget av oppskrifter er uovertruffen. Syltetøy, kompotter, syltetøy, marinader, pickles, syltetøy er tradisjonelle hjemmelagde preparater elsket siden barndommen. Salater til vinteren fra en krukke er et eget kapittel: med grønnsaker, ris, tomater og til og med kjøtt kan de tilfredsstille selv ekte gourmeter.

Med litt kreativitet og sans for humor kan du forvandle forsyningene dine til borddekorasjoner. Hjemmelagde forberedelser til vinteren, bildet vil bare bekrefte dette, kan se appetittvekkende og attraktive ut, og vi har allerede snakket om fordelene deres.

Anbefalt: