Bulgarsk vodka: navn. Plomme bulgarsk vodka
Bulgarsk vodka: navn. Plomme bulgarsk vodka
Anonim

Det antas at de første variantene av alkoholholdige væsker dukket opp på 1100-tallet i det gamle Persia. Siden islams regler forbyr inntak av alkoholholdige drikker, ble tinkturene som ble oppfunnet brukt som medisiner eller grunnlag for parfyme.

Navn på bulgarsk vodka
Navn på bulgarsk vodka

Siden det i gammel tid var en stormfull handel og periodiske væpnede konflikter mellom stater, så ble selvfølgelig teknologien for produksjon av alkoholholdige væsker kjent i Europa etter kort tid, rundt 1200-tallet..

Historien til europeisk vodka

De første europeiske referansene til bruk av persisk teknologi for produksjon av alkohol gjelder italienske håndverkere. Senere kom teknologien for produksjon av alkoholholdige væsker til det moderne Frankrikes territorium og bidro mest sannsynlig til utseendet til skøyte og konjakk. Selvfølgelig forble hovedformålet med disse drinkene medisinske formål, men siden det ikke var noen religiøse begrensninger, var det måter å bruke alkohol i matlaging. Dette er hvordan "levende vann" eller "levende ånd" dukket opp, - oversatt fra latin "spiritus vitas" - i vanlige vodka. Fra 1200- til 1400-tallet spredte denne drikken seg utoveri hele Europa, helt opp til Russland, dukket det opp bulgarsk vodka, italiensk, makedonsk, russisk.

Bulgarsk vodka
Bulgarsk vodka

Denne artikkelen fokuserer på variantene av vodka produsert i Bulgaria.

Gamle teknikker

Gamle metoder for produksjon av alkohol var basert på naturlig gjæring av ulike plantebaser:

- frokostblandinger - hvete, rug, bygg;

- grønnsak - poteter, rødbeter;

- frukt - epler, druer, plommer, pærer.

Det er åpenbart at de bulgarske håndverkerne empirisk bestemte ingrediensene som inneholder den største mengden sukker og stivelse, uten hvilke gjæringsprosessen er umulig. Og dette til tross for at kjemi som vitenskap ikke eksisterte, ingen kunne forstå prinsippene for å dele glukose i etylalkohol, alt ble bestemt empirisk. Fermenteringen ble utført i spesielle kobbertanker, som i gamle dager kostet mye penger og kun var tilgjengelig for svært rike håndverkere.

Bulgarsk vodka
Bulgarsk vodka

Under produksjonsprosessen bryter alkoholgjær ned sukrose til etyl og andre biprodukter. Produktet av gjæring, "mos", destilleres til alkohol ved fordampning gjennom destillasjonsterninger ved destillasjon. Deretter fortynnes den med vann til en konsentrasjon på 40 %, noe som resulterer i sluttproduktet - bulgarsk vodka.

Moderne alkoholproduksjonsteknologier i Bulgaria

Moderne produksjonsmetoder skiller seg fundament alt ikke fra gamle oppskrifter. Hovedforskjellen ligger i bruken av utstyrlaget av rustfritt stål og ulike varmeelementer for å få fart på gjæringsprosessen. Hovedforskjellen mellom moderne produksjoner og de som ble brukt før er også bruken av allerede tilberedte gjærkulturer. Bruken av ferdige gjærprodukter øker produksjonsprosessen betydelig, siden det ikke er nødvendig å vente på gjæring av råvarene på en naturlig måte. Dette reduserer produksjonstiden fra uker til dager.

Hemmelighetene ved å lage bulgarsk alkohol

Bulgarsk vodka, som produsentene innrømmer, er laget ved hjelp av sølvfiltrering, som forbedrer ikke bare kvaliteten på drikken, men også dens smak. Systemet er basert på bruk av sølvioner, som fungerer som de sterkeste katalysatorene under bearbeiding av råvarer. I tillegg destilleres vodka minst syv ganger for å få en virkelig høykvalitets drink med mild smak. Bevis på effektiviteten til disse teknologiene kan betraktes som seieren i den internasjonale konkurransen, der bulgarsk vodka vant gullmedaljen og slo så kjente produsenter som Irland, Finland, Canada, England.

Vodkavarianter i Bulgaria

Til tross for det store utvalget av alkoholvarianter på det europeiske kontinentet, har bulgarsk vodka sine egne nasjonale særtrekk. Mest sannsynlig skjedde dette på grunn av det faktum at landet ligger i krysset mellom gamle militær- og handelsruter. Nasjonal alkohol har absorbert egenskapene til kulturen til vest- og østeuropeiske folk, så vel som befolkningen i Midtøsten.

Basiclandets alkoholholdige varianter er bulgarsk anisvodka og plommevodka.

Plomme bulgarsk vodka
Plomme bulgarsk vodka

Med tanke på at vodka med anissmak er mye brukt over hele halvøya, så vel som i Tyrkia, er denne drinken mest sannsynlig en arv fra den osmanske erobringen av Balkan.

Bulgarsk vodka mastikk
Bulgarsk vodka mastikk

Denne bulgarske vodkaen heter Rakia og har en spesiell anissmak, som minner om smaken av hosteblanding for barn. Alkoholinnholdet i alkohol som selges i butikk er 40 %, mens styrken på hjemmelaget konjakk er ca 60 %. Bulgarsk anisvodka spises vanligvis kjølt, selv om noen bulgarere foretrekker å varme denne drinken under kalde vintre. Det skal bemerkes at rakia brygges i seks måneder, som et resultat av at den får en rik smak.

bulgarsk vodka: hva heter drinken

I tillegg til de allerede listede drikkene i landet, er det en annen type vodka, som med rette regnes som den mest unike. Dette er en type anisalkohol. Dette er en tradisjonell bulgarsk vodka-mastikk. Vanligvis inneholder denne drikken fra 42 til 47 % alkohol, men det finnes også mye sterkere typer. Hvis du tilsetter litt vann til mastikken, blir den umiddelbart melkehvit. Før du drikker, avkjøles drikken sterkt. Det særegne ved produksjonen av denne vodkaen er at den infunderes i underjordiske huler i eikefat med tilsetning av mastikktreharpiks til sammensetningen.

Bulgarsk anis vodka
Bulgarsk anis vodka

Også en spesiell variant erplomme bulgarsk vodka. Fra navnet er det klart at den er laget av plommemos, og dette er på grunn av de gode klimatiske forholdene i landet, egnet for dyrking av ulike typer og varianter av frukt. Som oftest får bulgarsk vodka navnet sitt i samsvar med komponentene den er laget av.

De beste vodkaene i Bulgaria

Først og fremst er det verdt å merke seg at hvis du vil prøve en drink tilberedt i samsvar med alle nasjonale kjennetegn, må du gå til små landsbyer, hvor tradisjonene for å lage denne alkoholen er nøye bevart. Hvis vi snakker om konjakk produsert av bulgarske selskaper, er drikker av høyeste kvalitet: "Burgas 63", "Old Troyan", "Burgas Muscat", "Slivenska Perla", "Pomoriyska Grozdova". Den beste bulgarske mastikken er Peristera, som inneholder 42 % alkohol.

Hvordan skiller du kvalitetsvodka

For å forstå hvor god en drink er, må du være oppmerksom på følgende forhold:

  1. God konjakk er ganske dyrt, den kan til og med overstige prisen på whisky.
  2. Vodka av høy kvalitet er veldig lett og myk å drikke uten å brenne seg i halsen.
  3. Rakia, laget i henhold til alle regler, har en rik fruktig smak, svir ikke i tungen, men når den kommer inn i magen, sprer den behagelig varme i hele kroppen.

I tillegg skal en kvalitetsdrikk ha en behagelig farge og lukt.

Det er vanlig å servere vodka til bordeti kombinasjon med urter, salater, syltede grønnsaker, sjømat eller varme kjøttretter. Oftest spiser bulgarere melke- og Shopska-salater, samt tørkede bær og frukt som snacks.

Anbefalt: