Blend er blanding av produkter
Blend er blanding av produkter
Anonim

Blending er en blanding av flere varianter av produkter som egner seg med tanke på fysiske og kjemiske parametere. Blanding utføres i henhold til GOST.

Bland det
Bland det

De vanligste blandingene

  • Egalisering - blanding av viner fra en bestemt vingård og samme årgang, men fra forskjellige glassvarer.
  • Assemblage er en teknologi for å lage vin ved å blande viner med samme navn og opprinnelse, men med ulike produksjonsår.
  • Cuvée - produsert ved å blande viner med samme navn, men fra forskjellige vinprodusenter (for eksempel Champagne - de blander hvit- og rødvin eller vin av høyeste kvalitet oppnådd i forskjellige år).
  • Blending - det forstås som en blanding av viner fra druer fra forskjellige vekstområder.

Vinblanding

Blend er en uunnværlig del av den teknologiske prosessen i produksjonen av vin.

I produksjonen ved hjelp av montering produseres det store partier med ung homogen vin, men hentet fra ulike områder med druevekst.

Vinblanding
Vinblanding

Hvis vin produseres for champagne, er blanding en harmonisk kombinasjon av alle sammensetningsfester for å oppnå en høyere og mer delikat smak, bukett.

Under blanding er det nødvendighusk at lette viner med et snev av friskhet forsterker spillet med buketten.

Hvis året er bra, så viser selv unge viner alle sine beste egenskaper. I dette tilfellet er blanding begrenset til å blande flere utvalgte samlinger, men hvis det skulle vise seg at året ikke skinner med kvaliteten på den endelige vinen, er det i dette tilfellet nødvendig å bruke reservene fra tidligere år.

Når man blander unge viner med fatlagring, er det en forbedring i finhet og myk smak. Blanding av gamle viner er spesielt nødvendig hvis blandingen inneholder "grønne" viner laget av umodne druer.

Teblanding

Nesten over hele verden har blanding av svart te blitt utbredt. Nesten alle er allerede vant til den svarte fargen og litt snerpende smaken. I følge statistikk kjøper mer enn 75 % av innbyggerne i landet vårt svart te, og halvparten av de spurte drikker minst tre kopper om dagen, bare 4 % av alle drikker det ikke.

Kopp te
Kopp te

Mer enn halvparten av teproduktene selges som ferdige blandinger eller blandinger, for kvaliteten som tetesterne er ansvarlige for - de kan sies å ha en unik luktesans.

Teblanding er blanding av passende tevarianter med titestere i riktige proporsjoner. For det meste ved navnet på te, kan du bestemme hovedkomponenten. Men for eksempel kombinerer én blanding ofte mer enn et dusin varianter av te dyrket i forskjellige høyder, forskjellige plantasjer og til og med kontinenter.

I dette tilfellet er blanding en konstant støtte for ønsket smak av te, fordi selv blader,høstet fra samme plantasje vil ikke være det samme.

Whiskyblanding

Pionerene for denne alkoholholdige drikken er skottene og irene - det var de som lærte å kjøre alkohol fra bygg. Til tross for dette anses Japan, Canada og Amerika også for å være globale produsenter.

whiskyblanding
whiskyblanding

Whiskyklassifisering

  • M alt - En standard klassiker laget av byggm alt som har gått gjennom flere stadier av destillasjon i spesielle destillasjoner og lagret på eikefat i en viss tid (minimum tre år).
  • Korn - dukket opp med oppfinnelsen av spesielle kolonner for destillasjon av kontinuerlig virkning, ved hjelp av hvilke et destillat av høyere kvalitet oppnås uten avbrudd.
  • Blended er whisky oppnådd ved å blande de to første variantene i forskjellige proporsjoner.

Hvis whiskyen er laget etter den klassiske oppskriften, produseres den utelukkende av korn. Likevel, i Amerika er det laget av mais, i Irland - bygg, i Canada - rug. Japan, derimot, tar i bruk erfaringene til andre nasjoner, men det hender at japansk whisky, hvis blanding til slutt ofte er mindre enn 40 % av styrken, anses som substandard i Skottland.

I dag er det flere måter å destillere mos på på fabrikken for å få alkohol:

  • Konservativ - i spesielle kobberterninger som har kjølerør.
  • Kontinuerlig handling - destillasjon utføres i spesielle kolonner.

I løpet av sin levetid prøvde W. Churchill å etablere forsyningen av byggm alt, uansett hvordanårene var harde. Inntekter fra whisky utgjorde tross alt en femtedel av landets inntekt, så det var umulig å stoppe produksjonen - for å få en kvalitetsdrikk trenger du minst 3 års aldring, og for en luksusvariant - minst 12 år.

Cognac-blanding

Produksjonen av konjakk kan ikke tenkes uten blanding, dette er dens essensielle komponent.

Den resulterende konjakkblandingen limes om nødvendig over med eggehvite, gelatin, fiskelim eller behandles med bentonitt. Deretter føres den gjennom filteret, får stå i fred en viss tid, deretter føres den gjennom filteret igjen og er allerede tappet og pakket.

Cognac blanding
Cognac blanding

Hvis konjakken viser seg å være ustabil, behandles den med kulde til minus tolv grader i ca. ti dager.

Vanlige konjakk "hviler" i minst seks måneder, KVVK eller KS - minst ett år. Cognac tappes ved en temperatur på ca. 200C både på flasker og i suvenirbeholdere.

Fargen på cognac varierer fra lys gyllen til ravbrun, den tilsvarer en viss type i smak og bukett, men det skal uansett ikke være fremmed lukt, smak, sediment.

I tillegg til cognac produserer de også ulike cognac-drikker basert på cognac-sprit. Etter eiendom tilsvarer de ett år gammel konjakk.

Fremgangsmåten for å lage denne drinken er ganske enkel - de nødvendige råvarene føres gjennom eiketre som har gjennomgått spesiell behandling.

Basert på ovenstående er det trygt å si detat blanding er en uunnværlig teknologi for produksjon av de fleste produkter.

Anbefalt: