Bringebærgeléoppskrift: tilberede en deilig og sunn drink
Bringebærgeléoppskrift: tilberede en deilig og sunn drink
Anonim

Vet du hvordan du koker gelé av stivelse og bær? Hvis ikke, anbefaler vi at du leser denne artikkelen. Den inneholder anbefalinger, oppskrifter og detaljerte instruksjoner for å tilberede denne sunne drikken. Vi ønsker deg suksess i dine kulinariske bestrebelser!

Oppskrift på bringebærgelé
Oppskrift på bringebærgelé

Kokegelé fra ferske bringebær. Oppskrift 1

Ingredienser:

  • 60 g stivelse;
  • vann – 1 l + 150 ml;
  • friske bringebær - 1 kopp;
  • sukker - 200 g er nok

Praktisk del

  1. Hell 1 liter vann i pannen. Vi setter på brann og venter til væsken koker.
  2. Vi vasker bærene med rennende vann. Pass på å fjerne stilkene. Vi sender bringebærene til en gryte med kokende vann. Hell i den nødvendige mengden sukker. Vi reduserer brannen til et minimum. Bær-sukkermassen vår bør da ha 5 minutter.
  3. Hell stivelse i et tørt glass. Hell 150 ml kaldt vann der. Rør til stivelsen er helt oppløst.
  4. Hva er de neste trinnene? Hell stivelse i en tynn stråle i en kjele med bringebærkompott. Ikke glem å røre. Kok i 2-3 minutter. Fjern serviset fra komfyren.
  5. Hell den resulterende delikatessen i boller, avkjøl. Fortsett nå frimodig til smakingen av drinken.

Kissel fra ferske bær. Oppskrift 2

Dagligvaresett:

  • vann – 800 ml + 200 ml;
  • 200g friske bringebær;
  • stivelse - ikke mer enn 75 g;
  • vanlig sukker - 150g

Matlagingsprosess

  1. Nå skal vi snakke om hvordan du ellers kan lage bringebærgelé (fersk). La oss starte med bærene. Vi kaster ut råtten frukt, søppel og grønt. Vi sender de mest modne og saftige bringebærene til et dørslag. Vi vasker med vann. La overflødig væske renne av.
  2. Frisk bringebærkissel
    Frisk bringebærkissel
  3. Vi flytter bærene over i en blender for påfølgende maling. Legg den resulterende massen i en fin sil. Klem bærnektar. Gjenta om nødvendig prosedyren 2-3 ganger.
  4. Ha bærkaken i en kjele med vann. Så snart væsken koker, fjern fra komfyren og sil.
  5. Vi må kombinere bringebærjuice med kompott av pressrester. Tilsett sukker. Bland grundig. Det er ikke alt. La blandingen småkoke til sukkerkornene er helt oppløst. Hell deretter i stivelse fortynnet med kaldt vann (150 ml).
  6. Når de første boblene begynner å dannes, slå av ilden. Vi fordeler drikken i boller, la den avkjøles. Bringebærgeléoppskriften sørger for å servere den til bordet sammen med pisket krem eller fløtesaus. Bruk gjerne din egen.

Frozen bringebærkyss

Frossen bringebær kissel
Frossen bringebær kissel

Nødvendige ingredienser:

  • potetstivelse - nok til 2 ss. l.;
  • 200g frosne bringebær og kirsebær hver;
  • sukker - 4-5 ss. l.

Detaljerte instruksjoner

Trinn 1. Hvor skal vi begynne? Vi tar bærene ut av fryseren. Vei 200 g bringebær og kirsebær. Vi vasker bærene våre med vann fra springen. Vi fjerner stilkene. Men bein av kirsebær kan ikke få. Tross alt vil de ikke la bærene koke.

Trinn 2. Legg kirsebær og bringebær i en bolle. Fyll med kaldt vann (1,2 l). Sett fyr på middels. Vi venter på at væsken skal koke. Reduser brannen til et minimum. Nå skal bærene koke i 15-20 minutter. På slutten av prosessen, tilsett sukker - først en skje, prøv, legg en annen skje. Hvis du foretrekker sur drikke, kan du bruke sitronsaft.

Trinn 3. Vi har laget bærkompott. Nå gjør vi det til gelé. For å gjøre dette filtrerer vi fra bærene. Tilsett 2 ss. l stivelse. Som et resultat får vi en gelé med middels tetthet. Hell det i krus eller boller. Server med fargede cocktailrør. Glasset kan dekoreres med en sirkel av sitron.

Denne oppskriften på bringebærgelé innebærer å få i seg en kaloririk, men ikke tung drikke for magen. Den serveres varm eller kald. Alt avhenger av sesongen.

Bringebærkissel for barn
Bringebærkissel for barn

Bringebærgeléoppskrift for barn

Produktliste:

  • vann - 2 kopper;
  • bringebærsyltetøy -100 g er nok;
  • stivelse - 1 ss. l.

Matlaging

  1. Dekk koppen med et dobbelt lag gasbind. Vi begynner å smøre syltetøyet litt etter litt. Dette gjøres for å unngå at korn kommer inn i geléen. De trengs ikke der. Vi passer også på at gasbindet ikke synker.
  2. Klem syltetøyet. Kast knoklene som er igjen i gasbindet.
  3. For 2 glass vann anbefaler vi å ta 1 ss. l stivelse. Det må først fortynnes i kaldt vann. Hvis dette ikke gjøres, vil drikken mislykkes.
  4. Hell silt bringebærsyltetøy i en kjele med kokende vann. Vi venter på at væsken skal begynne å koke. Hell nå den fortynnede stivelsen i kasserollen i en tynn stråle. Rør ingrediensene for å unngå at det dannes klumper. Når geléen koker, slå av brannen og fjern pannen fra komfyren. La drikken avkjøles helt.

Bringebærgelé for barn er mørt og usedvanlig velsmakende. Den kan serveres med kjeks eller cottage cheese-gryte. Vi ønsker barna god appetitt!

Hvordan lage gelé fra stivelse
Hvordan lage gelé fra stivelse

Tips og triks

Vi snakket om hvordan man koker gelé fra stivelse, samt ferske eller frosne bær. For å gjøre drikken duftende og velsmakende, er det nødvendig å ta hensyn til visse punkter. Nedenfor er noen nyttige tips og triks:

  • For å forhindre at det dannes en film på overflaten av den ferdige geléen, må du strø den med melis.
  • Maisstivelse er mindre tett enn potetstivelse. Så vi tar det til 2ganger mer.
  • Trenger du klar gelé? Velg deretter potetstivelse. Og den frostede desserten kommer fra mais.
  • Ikke bare ferske og frosne bær kan tjene som grunnlag for gelé. Noen husmødre bruker avkok av tørket frukt, sirup, melk og juice.
  • Stivelse må fortynnes i kaldt eller kaldt vann. Tross alt, under påvirkning av høy temperatur, begynner produktet å krølle seg. Og drikken vil vise seg med uappetitlige klumper.

avslutningsvis

Velg hvilken som helst bringebærgeléoppskrift og gå videre til den praktiske delen. Ved å bruke forskjellige mengder stivelse (fra 1 til 3 spiseskjeer), kan du tilberede en duftende drink eller tykk dessert til husholdningen din.

Anbefalt: