Favoritt barndomsdrikk: hjemmelaget tomatjuice

Favoritt barndomsdrikk: hjemmelaget tomatjuice
Favoritt barndomsdrikk: hjemmelaget tomatjuice
Anonim

Tomatjuice er en av de sunneste drikkene som absolutt bør stå på vårt bord hele året. Det er en verdifull kilde til vitamin C og andre nyttige stoffer som finnes i tomater. I tillegg kan juicen fungere som dressing eller base til sauser, kjøtt- og grønnsaksretter. Derfor råd til husmødre: prøv å fylle opp dem til vinteren i store mengder!

Matlagingsteknologi

hjemmelaget tomatjuice
hjemmelaget tomatjuice

Hvordan lukker du tomatjuice for vinteren? Å lage mat hjemme, som enhver lignende drink, er forbundet med noen nyanser. Først skal skrellede bær, frukt eller grønnsaker kuttes ved å passere gjennom en kjøttkvern, eller finhakkes med en kniv. Du kan også knuse den med en trestøter. For tykk masse fortynnes vanligvis med kokt vann: ca 100 g per kilo produkt. Men tomater er saftige grønnsaker, så tilsett vannvanligvis ikke nødvendig i tomatjuice. Å lage det hjemme i de påfølgende stadiene er noe forskjellig fra hvordan andre drikker tilberedes av naturlige råvarer. Den er konservert med papirmasse, den blir ikke filtrert gjennom gasbind. Deretter må arbeidsstykket kokes i 35-40 minutter ved en temperatur som ikke overstiger 45 grader (på lav varme), rør, fjern skummet. Etter det må væsken kokes, helles i forhåndssteriliserte beholdere langs halskanten og rulles sammen.

Juice fra modne tomater ved hjelp av den raske metoden

hvordan lage hjemmelaget tomatjuice
hvordan lage hjemmelaget tomatjuice

Raskt og uten problemer kan du lukke denne tomatjuicen. Matlaging hjemme kommer ned til følgende: vask tomatene, hakk med en blender eller gjennom en kjøttkvern. Legg råvarene i en emaljert vask eller panne og kok, fjern skummet, til det slutter å dannes. Hell så saften i ferdige oppvarmede halvliters- og litersglass, steriliser i 15-20 minutter og rull sammen.

Tomatjuice uten skinn

Hvis du ønsker å få en drink av en mer delikat konsistens, kan du koke tomatjuice på denne måten. Matlaging hjemme begynner med at de vaskede tomatene helles med varmt vann. Når huden sprekker, må den fjernes. Hakk deretter grønnsakene og kok den resulterende massen. På neste trinn av hvordan du tilbereder hjemmelaget tomatjuice, tørk de kokte tomatene gjennom en sil slik at frøene ikke kommer inn i drikken. Ha den silte massen tilbake i pannen og kok opp, tilsett s alt (1 teskje for hver liter) og hvisdu vil ha, sukker etter smak. Koketid - 25 minutter. Hell varm væske i glass og rull sammen. Siden syren i juicen har sin egen, og du legger konserveringsmidler i form av s alt og sukker, bør ikke væsken gjære uten ekstra pasteurisering. Men for sikkerhets skyld, varm glassene i vannbad i omtrent en halv time.

hvordan lage tomatjuice
hvordan lage tomatjuice

Hjelpsomme tips

Til slutt et par tips til om hvordan du lager tomatjuice, og ikke bare det. Etter pasteurisering, fjern ikke beholderen med drikken fra vannbadet, men la den avkjøles der. Når du tar den ut, ikke ta glassene med en gang ned i kjelleren, la dem stå i romtemperatur i 2 uker. Sjekk med jevne mellomrom for mugg i væsken. Hvis alt er i orden, send juicen til langtidslagring etter 14 dager.

Drikk det for helsen din!

Anbefalt: