Hvordan høste dill til vinteren

Hvordan høste dill til vinteren
Hvordan høste dill til vinteren
Anonim

Grønt er veldig nyttig i alle former, og spesielt ferske. Høsten er tiden for høsting av frukt, grønnsaker, samt dill, persille, selleri, etc. Grønne er et spiskammer av vitaminer og næringsstoffer. For å holde dem i størst mulig mengde, bør du forberede disse produktene ordentlig. Det er flere måter her. La oss snakke om hvordan du høster dill til vinteren.

Hvordan forberede dill til vinteren
Hvordan forberede dill til vinteren

Metode én - frysing

Hvordan spare dill til vinteren på denne måten? Til å begynne med velger vi greener av høy kvalitet. Vi fjerner tørre og skadede greiner. Bløtlegg deretter dillen i kaldt vann en kort stund og skyll den. Nå må du tørke den grundig. Vi legger grenene på et bomullshåndkle og venter til de tørker. Du kan tørke grønnsakene forsiktig, men uten å skade den. Ekstra fuktighet under frysing er ikke nødvendig. Derfor må alt dette gjøres før høsting av dill til vinteren. Deretter klipper du grenene veldig fint. Vi tar en pakke designet for frysing av mat, og heller den i den.grøntområder. Vi legger det jevnt ut, mens vi fjerner luft (så mye som mulig). Nå må du legge posen i fryseren. Dette resulterer i en tynn skive frossen grønnsak, som du enkelt kan bryte av riktig mengde. Du kan endre frysingsformen, men dette er valgfritt.

Hvordan spare dill
Hvordan spare dill

Andre metode – tørking

Dette er også en av de vanligste lagringsmetodene. Før du høster dill til vinteren, må den sorteres veldig godt. Vi fjerner de gule og svarte grenene, fordi de i fremtiden kan ødelegge retten. Deretter er det to måter. Den første er tørking med hele greiner. I fremtiden kan de brukes til dekorasjon. Den andre metoden er tørking av ferdigkuttede greener. Vi sprer dillen på et ark papir i et tynt lag og lar tørke. Med visse intervaller er det nødvendig å snu den og blande den for jevn tørking. Du kan tilberede greener ved hjelp av ovnen. For å gjøre dette, sett en liten brann og åpne døren. Slik dill bør oppbevares tørt i poser, og gjerne i tørr glassbeholder.

Dill med s alt til vinteren
Dill med s alt til vinteren

Den tredje måten er s alting

Å høste dill med s alt til vinteren er også veldig enkelt. Finhakk det tilberedte gresset og legg det i en passende beholder. Tilsett deretter s alt. Det bør ikke være for mye, ca 200 gram per kilo grønt. Vi blander alt godt. Etter det legger vi ut dillen med s alt i rene krukker og lukker med plastlokk. Behold denne aksjenbør stå i kjøleskapet eller et annet kaldt sted. På denne måten kan du sylte hvilken som helst urt eller lage en blanding av dem.

Etterord

Etter å ha gjort dette enkle arbeidet kan du nyte aromaene og smakene som friske urter gir til retter hele året. Disse metodene passer for alle typer urter. Du kan blande forskjellige greener, tilberede blandinger for visse retter. Det er en regel å følge. Hvis du har tint grønt, så bruk det helt. Du kan ikke fryse den igjen. Velg riktig metode før du høster dill for vinteren, og start denne enkle, men hyggelige jobben.

Anbefalt: