Plommen i sirup til vinteren
Plommen i sirup til vinteren
Anonim

Hva husmødre ikke lager av plommer! Men kanskje den mest delikate og originale forberedelsen til vinteren vil være en plomme i sirup. Hvordan bevare den riktig? I denne artikkelen skal vi snakke om dette i detalj.

Det første alternativet for å lage et tomt

plomme i sirup
plomme i sirup

Hvordan lage en slik blank? Først må du forberede alle produktene som vil være nødvendig for denne godbiten. Du må ta to kilo plommer, 700 gram sukker, to liter vann og en teskje sitronsyre.

Matlaging av matvarer hjemme

La plommene ikke være helt modne. De bør vaskes og gjennombores for å bevare huden i fremtiden. Deretter bør du legge ut frukten i beholdere og tilsette kokende vann. Sørg for å dekke til og vent i 20 minutter. På dette tidspunktet må du forberede sirupen (vann pluss sukker), etter at den har kokt, hold i ytterligere 5 minutter, tilsett sitronsyre, bland alt.

Plumkrukker skal rennes og fylles til toppen med varm sirup. Deretter må du plassere glassene i pannen, ikke glem å legge stoffet på bunnen. Alle beholdere må senkes i vann og steriliseres i 15 minutter. Banker må tas ut, rulles sammen, la avkjøles og oppbevares i kjelleren.

Plommen i sirup hjemme

plomme i sirup uten sterilisering for vinteren
plomme i sirup uten sterilisering for vinteren

Dette tilberednings alternativet passer for elskere av søtsaker. Plommer trenger bare ett kilo, samme mengde sukker og 1 spiseskje brus. Først må du vaske plommene, deretter fjerne frøene. Pass på å fylle alt med en løsning av brus og vann, og la stå i en dag. Hva er den til? For å holde hermetisert frukt hele. Deretter må du ta en liten kjele, hell en tredjedel av et glass vann og varme det opp. Sukker bør tilsettes gradvis, rør innholdet godt.

Plommene må vaskes under rennende vann fra brus og sendes til sirup, koke litt, la dem gi fra seg en del av saften. Dette vil merkes ettersom volumet av væsken vil øke. Reduser varmen og la stå i 45 minutter. Etter den angitte tiden, legg plommene med sirup i sterile krukker og rull dem sammen.

Plommer i sirup for vinteren uten sterilisering

Når muligheten til å tilberede bær uten sterilisering tilbys, er det mange som mistenker det: Vil glassene eksplodere? Er det mulig å koke plommer i sirup til vinteren uten sterilisering? Sikkert. Og sikkert verdsetter hver husmor sin tid når det gjelder forberedelser til vinteren. Jeg vil lage annerledes hermetikk, bruke nye oppskrifter, og noen ganger tar sterilisering mye tid. Derfor vil elskere av raske forberedelser sette pris på denne delikatessen.

plommer i sirup til vinteren
plommer i sirup til vinteren

Så, hvordan tilberedes en plomme i sirup for vinteren uten sterilisering? Nå skal vi fortelle deg det. Merk at vi fårslike preparater er veldig velsmakende. Disse fruktene er gode både alene og i form av tillegg til andre retter. Du kan bløtlegge kaken med sirup, dekorere kaken med plommer eller bruke den som fyll til paier. Forbruket er lite: du må ta ett kilo plomme, en liter vann, bare 350 gram sukker og en halv teskje sitronsyre. Det er nødvendig å velge bare harde frukter. Sørg for å skylle dem med kaldt vann. Som i forrige oppskrift, stikk hull i hver plomme slik at frukten ikke sprekker under påfølgende behandling. Legg plommene i glass og hell kokende vann, dekk til og bløtlegg i 15 minutter. Sirupen tilberedes på en veldig enkel måte: vann og sukker blandes, kokes fra kokeøyeblikket i fem minutter. Brannen er middels. Sitronsyre helles helt på slutten av matlagingen. Deretter må du tømme vannet fra avløpet og hell sirupen. Deretter kan du helle på krukker og rulle sammen.

plommer i sirup
plommer i sirup

Plommer med kanel til vinteren

Plommer i sirup vil appellere til barn også. De vil gjerne nyte søt kefir med tilsetning av slike frukter.

Selvfølgelig er det godt når husmødre har mange egne oppskrifter. Konservative-sinnede mennesker vil ikke prøve noe nytt, men kreative mennesker vil ikke bare legge merke til det gamle, men de vil definitivt skaffe seg noe nyttig for seg selv på nye uvanlige måter for vinterforberedelser. Vurder nå en oppskrift som definitivt vil interessere deg. Hvordan tilberede plommer i sirup til vinteren med kanel? Vi skal fortelle deg det nå.

plomme i sirup for vinteren uten sterilisering
plomme i sirup for vinteren uten sterilisering

Du trenger ikke kjøpe myefrukt, hvis de ikke vokser i sin egen hage. Det vil ta dem bare 500 gram, sukker tas i mengden 250 gram. For å piffe opp trenger du åtte kanelstenger. Plommene må vaskes, kuttes i to og gropene fjernes. Banker forvarmer og legger fruktene i dem. Knekk kanelen i små biter, legg i fruktbollene. Hell kokende vann over, dekk til med jernlokk for konservering og sett i en godt oppvarmet ovn i en halv time. Banker rulles opp, snu og avkjøles. Et slikt emne kan lagres i et helt år.

Liten konklusjon

Nå vet du hvordan du tilbereder en plomme i sirup. Vi håper at du vil være i stand til å gjøre en slik konservering. Vi ønsker deg lykke til!

Anbefalt: