Røyke kyllinger: grunnleggende prinsipper og oppskrifter

Røyke kyllinger: grunnleggende prinsipper og oppskrifter
Røyke kyllinger: grunnleggende prinsipper og oppskrifter
Anonim

Røkte produkter gir alltid appetitt og provoserer sinnet, hva kan være bedre? Selv gourmeter respekterer slik mat, men det viktigste er å tilberede retten riktig slik at smaken ikke har feil.

kylling røyking
kylling røyking

I dag blir dyrekjøtt, fjærfekjøtt og fisk av forskjellige varianter utsatt for slik varmebehandling. Kyllingrøyking er en av de enkleste matlagingstypene du kan gjøre selv hjemme. Til dags dato er det mange røykeoppskrifter, men det viktigste er at det er kyllingkjøtt som ikke krever foreløpig tilberedning, noe som betyr at det tar mye mindre tid å lage mat. Hvis animalsk kjøtt røkes, må det først tørkes, og denne prosessen er ganske arbeidskrevende.

kald røkt kylling oppskrift
kald røkt kylling oppskrift

Så kyllingrøyking er tradisjonelt kaldt og varmt. Jeg må si at sistnevnte type behandling er mest å foretrekke for denne typen kjøtt. Kaldrøyking utføres over lengre tid ved en temperatur på 25 grader, og varmrøyking utføres ved 50 grader og tar litt kortere tid. Men begge tilberednings alternativene gir oss en fantastisk og uforglemmelig smak og aroma.

Tildenne typen varmebehandling hjemme har blitt mulig, det er nødvendig å ha et spesielt røykeri hjemme. Du kan lage det selv, eller du kan kjøpe et ferdig apparat, som selges i butikker i avdelingen for salg av kjøkkenutstyr. Det grunnleggende prinsippet for matlaging er behandling av kjøtt med varm eller kald røyk, så alle de foreslåtte designene har to rom. I den ene (øvre) er produktet hengt opp, og i den andre (nedre) tennes en brann, som vil bli en røykkilde med en viss temperatur.

kyllingrøykingsteknologi
kyllingrøykingsteknologi

Røyking av kyllinger begynner med å marinere skrottene til disse fuglene. For å gjøre dette, bland et glass vann med en spiseskje eddik, tilsett 5 knuste fedd hvitløk, s alt og andre krydder etter smak og ønske. Bland alt grundig og behandle kyllingen med den resulterende marinaden. Hold den i denne tilstanden i omtrent åtte timer i kjøleskapet, og røyk den deretter med en kald metode i 6 timer. Flis er en utmerket kilde til kald røyk, som gjør at bålet ikke blir for varmt. Dette er hovedteknologien for kaldrøyking av kylling. Det er verdt å merke seg at denne tilberedningsmetoden bevarer produktet i lang tid.

Kaldrøkt kylling, oppskriften som følger, vil ha en fantastisk smak hvis den tørkes litt etter tilberedning: den får en rårøkt nyanse. Forbered en marinade av vann, hvitløk, krydder og s alt (proporsjoner bestemmes basert på størrelsen på kyllingen). I den resulterende blandingendet er nødvendig å senke fugleskrotten for natten, og hvis du vil fremskynde prosessen, kan du ganske enkelt prikke kyllingen med en flytende marinade ved hjelp av en konvensjonell sprøyte. Deretter reduseres syltingsprosessen til 3-4 timer. Deretter må kyllingen pakkes inn i flere lag med våt gasbind og henges over et kaldrøkt apparat. Du kan sette grener av frukttrær i ilden, da vil kyllingen vise seg enda mer duftende med en utsøkt smak. Røyketiden varer fra 2 til 3 dager (avhengig av størrelsen på fuglen).

Som du kan se, er røyking av kyllinger en møysommelig prosess, men resultatet er verdt det. For å få fart på matlagingen kan du dele fugleskrotten i deler. God appetitt!

Anbefalt: