Hvordan drikker de whisky? Ekspertråd

Hvordan drikker de whisky? Ekspertråd
Hvordan drikker de whisky? Ekspertråd
Anonim

Selvfølgelig er det få som vet at kulturen for å drikke en så aristokratisk drink som whisky er diktert av Hollywood-filmer, der den serveres i kombinasjon med brus, cola eller is. Fra TV-skjermer "migrerte" denne moten til russiske cateringbedrifter, noen bruker den hjemme. På spørsmål om hvordan whisky drikkes, vil mange svare at det er slik: med tilsetning av cola eller tonic. Er det sant eller ikke?

Hvordan drikke whisky
Hvordan drikke whisky

La oss vurdere spørsmålet om hvordan man drikker whisky riktig, mer detaljert.

Samtidig skal det bemerkes at "ekte" smakere av brennevin ikke ser noe skammelig i å kombinere "amerikansk" vodka med brus. I USA konsumeres denne versjonen av whisky over alt. Situasjonen er annerledes med kombinasjonen is og høyball. Alt forklares med det faktum at den første ingrediensen "overskygger" aromaen til den andre, så kombinasjonen ovenfor brukes i tilfeller der de ønsker å drikke seg full så raskt som mulig - selve smaksprosessen "fades" i bakgrunnen.

De som vil vite hvordan man drikker whisky riktig, bør vite: Amerikansk vodka bør kun fortynnes nårdet er tvil om dens høye kvalitet. Hvis alt er i orden med ham, bør den alkoholholdige drikken inntas i sin rene form.

Hvordan drikke bourbon whisky
Hvordan drikke bourbon whisky

I dette tilfellet må du følge noen anbefalinger. De leser som følger:

1) Møbler. Å smake på "amerikansk" vodka er bedre i en hjemmekoselig atmosfære, når nære mennesker er i nærheten. I dette tilfellet er det bedre å nekte å se på TV, og det anbefales å forhenge vinduene. Prøv å slappe av ved å slå på beroligende musikk. Husk at den ovennevnte alkoholholdige drikken er best å drikke om kvelden.

2) Temperatur. For de som ikke aner hvordan "ekte" smakere drikker whisky, vil det være interessant å vite at drinken bør avkjøles til en temperatur på + 18-20 grader Celsius før den drikkes. Hvis du ignorerer denne anbefalingen, vil du rett og slett ikke kunne nyte aromaen av whisky, men du vil føle en sterk lukt av alkohol.

3) Briller. Når det gjelder dette punktet, er synspunktene til eksperter forskjellige. Noen hevder at "amerikansk" vodka bør drikkes fra en spesiell beholder, som kalles "tublers" - glass med en tykk og bred bunn. Andre er sikre på at whisky bør drikkes fra glass designet spesielt for vin, da de formidler aromaen til drinken i størst grad. I denne saken bør du bli veiledet av dine egne preferanser.

white horse whisky hvordan du drikker
white horse whisky hvordan du drikker

4) Server. Vet du hvordan du drikker bourbon (whisky)? Selvfølgelig nedkjøltform. Generelt, når du bruker "amerikansk" vodka, bør det ikke være "sterke" smaker på bordet. Hvis for eksempel en bukett blomster er ved siden av whisky, vil du ikke føle den krydrede lukten av en alkoholholdig drink. Gjester bør vite at eieren av huset bør skjenke den alkoholholdige drikken direkte, og fylle glasset ikke mer enn en tredjedel.

5) Prosessen med å drikke. Noen er interessert i spørsmålet: "Nylig kjøpte jeg en flaske whisky "White horse". Hvordan drikke en drink av dette merket? Svaret er enkelt: «Som andre merker – i små slurker». I dette tilfellet bør du holde den litt i munnen for å nyte en behagelig ettersmak. Mange foretrekker å fortynne whisky med mineralvann, noe som heller ikke er forbudt. Som regel spises ikke "amerikansk" vodka, men hvis du drikker en drink i fast dosering, anbefales det ikke å ignorere maten etterpå.

Dermed kan vi oppsummere: Spørsmålet om å drikke whisky ren eller fortynnet bør avgjøres på individuell basis, avhengig av spesifikke preferanser og ønsker.

Anbefalt: