Agurkslimonade: nyttige egenskaper, oppskrift

Innholdsfortegnelse:

Agurkslimonade: nyttige egenskaper, oppskrift
Agurkslimonade: nyttige egenskaper, oppskrift
Anonim

De fleste forbinder limonade med en forfriskende drink laget av sitroner. Og hvordan ser du på det hvis de forteller deg at det er agurkslimonade? Ja Ja! Høres litt uvanlig ut, ikke sant?

Men hvis du tenker deg om, er sitronen et mye mer eksotisk produkt enn den innfødte agurken, som vokser over alt på våre breddegrader.

agurk limonade
agurk limonade

Benefit

Agurkens sammensetning er akkurat perfekt for en forfriskende drink, fordi den består av 96 % vann, men ikke vanlig, men supplert med alle mulige nyttige stoffer, som jod og kalium, for eksempel. Dessuten hjelper agurker med å rense kroppen og forbedre stoffskiftet.

Ingredienser av agurkslimonade

Forfriskende drinker vil alltid være populært, enten det er en varm dag eller en kald vinterkveld. Å drikke et glass iskald tonic lemonade er alltid hyggelig. For en drink som agurkslimonade er oppskriften litt forskjellig fra den vanlige cocktailen for mange, hvor hovedkomponenten er sitronsaft. Men, som det viser seg, i tillegg til sitroner og appelsiner, brukes agurker til drinken. Utrolig, ikke sant? Men denne unike grønnsaken harmonerer perfektmed sitrusfrukter og mynte.

Agurklemonade - Oppskrift
Agurklemonade - Oppskrift

Ingefær-agurkslimonade er ikke mindre interessant og sunt. I stedet for sukker anbefales det å bruke honning, dette vil gi drikken sødme uten å skade helsen. I tillegg inneholder honning en enorm mengde næringsstoffer. En slik drink vil lindre følelsen av tretthet, gjenopprette styrke og muntre opp.

Taste of the drink

Agurkslimonade har en lett behagelig smak med florale toner. Denne cocktailen inneholder komponenter som ikke bare kombineres perfekt etter smak, men som også har praktiske helbredende egenskaper. Agurkslimonade er også veldig populær blant barn, og dette er dens utvilsomme fordel. Tross alt, nå bør ikke foreldre bekymre seg for helsen til barnet sitt, ingrediensene som utgjør drinken er naturlige og ekstremt nyttige.

Agurk Lemonade Mint Oppskrift

For å lage denne cocktailen trenger du følgende ingredienser:

  • En liter mineralvann.
  • Fire store agurker.
  • sitron.
  • To skjeer honning.
  • Friske mynteblader.

Hva er bemerkelsesverdig med oppskriften på en drink som agurkslimonade med mynte? Du kan selv justere graden av sødme og syrlighet ved å øke eller redusere mengden nødvendige ingredienser. I stedet for sitron kan du bruke en lime eller til og med en appelsin - begge fruktene passer utmerket til agurker. Sukker kan erstattes med honning. Det er også mulig å tilsette ingefær eller fjerne mynte, erstatte den for eksempel med sitronmelisse. Denne planten er i perfekt harmoni med både sitrus ogog med agurk, noe som gir drikken en delikat og mild smak og lukt. Og akkurat som mynte har sitronmelisse avslappende og beroligende egenskaper. Oppskriften er, som du forstår, universell.

Hvis agurksesongen plutselig ikke har kommet ennå, og du kan prøve lidenskapslemonade som du vil, kan du kjøpe agurker i butikken. Men i dette tilfellet må du bløtlegge grønnsakene i vann i minst to timer, dette vil bidra til å redusere innholdet av nitrater og mulige andre skadelige stoffer til et minimumsnivå.

Agurker bør velges små, med et skall som ligner fargen på ungt saftig løvverk, men ikke i noe tilfelle mørkegrønt og stort. I den første er det flere vitaminer og mye mindre nitrater.

Selvfølgelig er sommeragurkslimonade mer nyttig, og grønnsaker trenger ikke forbløtlegging, bare skyll dem.

Agurkslimonade med mynte
Agurkslimonade med mynte

Skyll agurkene, skrell og kutt i ikke store, men ikke små biter, slik at de passer i blenderbollen.

Klem saften fra sitronen og kombiner den med tilberedte agurker, mynteblader og honning, mal alle ingrediensene til puré. Hell i mineralvann og bland igjen.

Sett deretter drinken gjennom en fin sil for å presse ut all fruktkjøttet, og hell den i cocktailglass.

Om nødvendig, tilsett litt mer sitronsaft eller honning.

Ingefær agurk limonade
Ingefær agurk limonade

Det er det, en forfriskende og sinnsykt deilig drink er klar. Hvis du lar agurker og mineralvann stå i en stund før tilberedning,mens den er i kjøleskapet trenger ikke den ferdige cocktailen å avkjøles, om ønskelig kan du legge til isbiter.

Server drinken pyntet med en sitron- eller limekive og mynteblader.

Anbefalt: