Marinade for kalkun. Marinade for hel kalkun. Oppskrift for matlaging med honning og i ovnen (bilde)
Marinade for kalkun. Marinade for hel kalkun. Oppskrift for matlaging med honning og i ovnen (bilde)
Anonim

Du har sikkert allerede hørt at kalkunkjøtt er et eksepsjonelt verdifullt kostholdsprodukt. Det er nok å nevne at den inneholder mye jern, fosfor (ikke mindre enn i sjømat), vitamin A og E og svært lite fett. Dette fettet er spesielt: det fremmer økt absorpsjon av vitamin A i kroppen, som er involvert i metabolismen. Derfor anbefaler ernæringseksperter på det sterkeste å spise kalkun for de som ønsker å gå ned i vekt. Kjøtt absorberes perfekt av kroppen vår. I motsetning til kylling har den en tettere struktur, derfor kan de mest vellykkede matlagingsoppskriftene betraktes som de som involverer marinade. For kalkun har kulinariske eksperter kommet opp med dusinvis av appetittvekkende og varierte blandinger. La oss snakke om dem mer detaljert.

marinade til kalkun
marinade til kalkun

Hva er en marinade?

Eksperter sier at den første marinaden var vanlig sjøvann. Derav navnet (latinsk ord mare - hav). Våre forfedre la merke til at hvis kjøttet først ligger i s alt sjøvann, blir det mye mykere og saftigere når det tilberedes. Gourmeter begrenset seg ikke til dette ogbegynte å tilsette krydder og olje i vannet. I sør, hvor vinproduksjon utviklet seg, ble det lagt merke til at sjøvann med suksess erstatter vin eller eddik, som dannes når det blir surt. Syren som finnes der har høye antibakterielle egenskaper.

kalkun marinade oppskrifter
kalkun marinade oppskrifter

Tyrkiamarinade

Marinering gjør det mulig å fremheve smaken av kjøtt perfekt og bidrar til lengre lagring av produktet. Juiciness oppnås ved at kjøtt, på grunn av syre, under matlaging på brann mister mindre fuktighet. Det er en hel klassifisering av marinader oppfunnet spesielt for visse typer produkter. De er tørre og flytende, varme og kalde, brukt før og under varmebehandling. Kalkunmarinade refererer til rå og kald. For å tilberede den blandes ingrediensene ganske enkelt. Allsidigheten til en slik løsning ligger i det faktum at den kan behandle både hele kadaveret og dets små deler. En marinade for en helstekt kalkun er ikke forskjellig fra en marinade der du kan bløtlegge fileter eller skivede biter.

marinade til kalkunfilet
marinade til kalkunfilet

Oppmerksomhet: syre

Det er verdt å merke seg at noen kokker anbefaler nybegynnere kokker å ikke bruke for sure forbindelser, da de kan ødelegge fibrene i fjærfekjøtt. Ved å beholde saftene i det første trinnet, vil produktet som er brent med syre miste mye fuktighet i videre tilberedning og vil vise seg å være seigt. For sur marinade for en hel kalkun vil "koke" retten allerede i marineringsprosessen, og etter stekingdet vil bli smakløst og miste smak. Mer skånsomme og sparsommelige er marinader basert på fruktjuice eller fermenterte melkeprodukter.

Tyrkiamarinadeingredienser

Obligatoriske komponenter for en klassisk marinade er syre, s alt og krydder. Hver av dem har sitt eget oppdrag. Syre mykgjør produktet, s alt i allianse med det er et konserveringsmiddel og et godt smakskrydder, og krydder kan gi uforlignelige smaksendringer. Vi har allerede nevnt syre: den skal ikke være aggressiv. Utvannet vineddik, tørr vin, sitron, lime, granateple, eple, appelsin eller ananas, nypresset juice vil gjøre det. En utmerket marinade for kalkun vil vise seg på grunnlag av naturlig yoghurt eller kefir. Fettet i dem gjør retten mer fet. I det gamle Russland ble kjøtt hellet med melk og ventet i flere dager på at det ble surt, deretter ble stykket tatt ut og kokt.

marinade til kalkun i ovnen
marinade til kalkun i ovnen

Hvilke krydder passer til marinade

De er lokale og eksotiske. Førstnevnte inkluderer grønnsaker og urter som vokser i det geografiske området der du bor. Eksotisk - alle typer pepper, nellik, ingefær, kanel, kardemomme, laurbærblad, gurkemeie, muskat og mange andre. I marinaden bør du ikke bruke m alt svart pepper, som vil brenne og gjøre retten bitter, det er bedre å ta pepperkorn knust på egen hånd. Laurbærblad bør ikke legges i marinaden, du må koke den i et par minutter i en liten mengde vann, avkjøl buljongen og tilsettdet til løsning. Når du velger om du skal legge ferske eller tørkede ingredienser i marinaden, må du huske at konsentrasjonen av aroma og smak i tørre er større enn i ferske. Grønn løk er slett ikke egnet for marinade, og det er bedre å kutte løk ikke i ringer, men hakk dem med en kniv, på et rivjern eller i en blender. På samme måte må du hakke andre grønnsaker og frukt hvis du bruker dem i marinaden. S alt bør tas grovt, eller du kan erstatte det med soyasaus.

Bør jeg tilsette vegetabilsk olje i marinaden?

Noen kokker ønsker bruken velkommen, fordi olje er den beste måten å levere krydder og syrer til retten, som hjelper kjøttet til ikke å koke, men å steke med bevaring av juice inni. Tilberedt med vegetabilsk oljemarinade for kalkun i ovnen under steking danner en beskyttende skorpe på produktet, på grunn av hvilken saften ikke renner ut. Olivenolje regnes som den beste oljen for marinade. Det er bedre å bruke glass eller emaljerte tallerkener.

], marinade til kalkun med honning
], marinade til kalkun med honning

Noen kalkunmarinadeoppskrifter

Denne typen løsning er den enkleste. Du trenger:

  • 50 ml vineddik eller sitronsaft;
  • 1 teskje s alt;
  • 1 teskje svart pepper;
  • 1 teskje parykker;
  • 2-3 hakkede hvitløksfedd;
  • 50 ml soyasaus.

Bland ingrediensene, bløtlegg kjøttet i 2 timer. En marinade passer til kalkunfileter og til hele skrotten.

Et annet alternativ er mer sofistikert. Til marinaden må du ta:

  • 2 kopper naturligdruejuice;
  • 2 kopper kokt kaldt vann;
  • en halv teskje sitronsyre;
  • 2 teskjeer grovt s alt;
  • 1 ss seng av granulert sukker;
  • 5 tørre nellik;
  • 10 allehånde erter;
  • 5 sorte pepperkorn;
  • 4-6 tørkede berberbær.

Rør blandingen godt og legg kalkunen i den i ca. 3-4 timer.

Kjøttet blir veldig mørt hvis du bruker en marinade som består av en blanding av sennep, soyasaus og olivenolje.

hel kalkunmarinade
hel kalkunmarinade

Ekstremt vellykket er marinade for kalkun med honning. Her er oppskriften hans:

  • et halvt glass tørr hvit- eller rødvin (kan erstattes med ferskpresset fruktjuice);
  • halvt glass vegetabilsk olje;
  • 3 spiseskjeer honning.

Bland alt, vent til honningen har løst seg helt opp og legg kalkunkjøttet i marinaden i en og en halv time. Du kan marinere både hele skroget og biter av kalkunfilet. Det gjenstår bare å bake i ovnen og servere deilige rødmossede stykker til bordet. Det er bare nødvendig å huske at steketiden vil være forskjellig for en hel fugl og for en hakket. Skrotten holdes ved en temperatur på 20 grader i omtrent en halv time, deretter reduseres temperaturen til 180 grader og stekes i ytterligere en halv time. For en filet er 30-40 minutter steking i ovnen nok.

Her er nok en ekstraordinær oppskrift på honningmarinade. Obligatorisk:

  • en håndfull tørre nyper;
  • et glass kokende vann;
  • noen tørketnellik;
  • en klype tørket rosmarin;
  • en tredjedel av en teskje m alt chilipepper;
  • 1 ss honningskje;
  • laurbærblad;
  • 50 ml olivenolje;
  • s alt (etter smak).

Nype må helles med kokende vann og la den trekke i 3 eller 4 timer. Deretter må infusjonen filtreres og honning tilsettes. Når det er oppløst, må du tilsette alle de resterende ingrediensene. I marinaden kan du bløtlegge kalkunsteker eller trommestikkene. Ved baking (175 grader) bør retten vannes med jevne mellomrom med marinade. Stek i 45 minutter.

marinade til kalkun
marinade til kalkun

Tomatelskere tilbys en rød marinade. Den kan tilberedes av følgende ingredienser:

  • 100 gram av hvilken som helst ketchup;
  • 300 gram ferske tomater (de bør hakkes i en blender);
  • et halvt glass vegetabilsk olje;
  • 3 ss grillkrydder.

I den forberedte sammensetningen, mariner fuglen i minst to timer.

avslutningsvis

Alternativene for å tilberede kulinariske mesterverk, som er retter med marinader, kan ikke vises på en gang. Hovedregelen for en dyktig kokk har alltid vært sans for proporsjoner, og en dristig fantasi er garantien for suksess.

Anbefalt: