Semolina-kake: måter å lage hjemmelagde desserter på

Innholdsfortegnelse:

Semolina-kake: måter å lage hjemmelagde desserter på
Semolina-kake: måter å lage hjemmelagde desserter på
Anonim

Semolina-kaker dukket opp i en tid med knapphet, for på den tiden var det vanskelig å kjøpe konfekt. Nå, når du kan finne mange delikatesser i butikkhyllene, foretrekker noen husmødre fortsatt å ikke kjøpe fabrikklaget søtsaker, men å lage hjemmelagde kaker. Tross alt inneholder den bare naturlige ingredienser. Artikkelen forklarer hvordan du lager deilige semulegrynkaker.

Feriedessertoppskrift

Denne retten krever:

  1. Melk 2 kopper.
  2. sitron.
  3. Egg (tre stykker).
  4. Minst 200 g perlesukker.
  5. Semolina (4 store skjeer).
  6. 25g kakaopulver.
  7. Omtrent 325 g smør.
  8. En liten skje med natron blandet med eddik.
  9. Sukker - to tredjedeler av et glass.

Fest semulekake tilberedes slik.

kake med semulegryn og sjokoladeglasur
kake med semulegryn og sjokoladeglasur

Bring to kopper melk til et oppkok, rør av og til. Tilsett gryn. bryggegrøten til den er gjennomstekt. Kok opp vann i en separat bolle. Legg sitron i en kjele. Kok i 5 minutter, avkjøl. Semulegrynsgrøt må også avkjøles. For å forberede deigen gnis 125 g mykt smør, sukker tilsettes (to tredjedeler av et glass). Tre egg tilsettes. Slå opp massen. Kombiner det med mel, kakao, brus blandet med eddik. Deigen legges i en bolle dekket med olje. Stek i ovnen på 180 grader i en halvtime. Sitron bør males i en blender, etter at du har fjernet frøene. 200 g mykt smør piskes med et glass perlesukker. Koble til semulegryn. Tilsett sitron. Den avkjølte kaken kuttes på langs i 2 like store stykker. Legg desserten lagvis med krem. Semulekake kan pyntes med hakket sjokolade, nøtter.

Fuglemelk-oppskrift

Deigtilberedning kreves:

  1. Minst 250 g perlesukker.
  2. Mel (ett glass).
  3. Omtrent 150 g smør.
  4. 50g kakaopulver.
  5. Natron (halv teskje).
  6. Sitronsyre - samme mengde.

Følgende produkter trengs for impregnering:

  1. En spiseskje vann.
  2. Cognac (samme beløp).
  3. Sukker (minst 50 g)

Kremen inneholder:

  1. En halv liter melk.
  2. Tre store skjeer semulegryn.
  3. Pakkesmør.
  4. sitron.
  5. Glass melis.

For glasur trenger du en sjokoladeplate og 50 g smør.

Matlaging

Å lage deigfor fuglemelk semulekake, må du kombinere smør med granulert sukker. Gni godt. Bland med egg, kakaopulver, sitronsyre, konjakk og brus. Tilsett mel. Bland mat. Deigen legges i en bakebolle. Stek i ovnen på 180 grader i en halvtime. For impregnering kombineres granulert sukker med vann og oppvarmes til en blanding med jevn tekstur oppnås. Blandet med cognac. Den varme kaken er jevnt dekket med en masse. La avkjøle. Melk i en mengde på 400 ml legges i en kjele, kokes opp. 100 ml av produktet kombineres med semulegryn. Legg til bolle. Rør av og til, kok massen i et vannbad i 15 minutter, dekk pannen med lokk. Smøret piskes med melis. Tilsett sitronsaft. Mal massen med grøt ved hjelp av en blender. I følge mange husmødre er dette den beste semulekakekremen.

kake "Fuglemelk" med semulekrem
kake "Fuglemelk" med semulekrem

Den må være jevnt fordelt over overflaten av kaken. Smelt sjokoladen med smør i vannbad. Dessert er dekket med denne glasuren. Sett den på et kaldt sted i 6 timer.

Hjemmelaget mandelkakeoppskrift

Testen inkluderer:

  1. Hvetemel (175 g).
  2. Samme mengde sukker.
  3. olivenolje (ca. 40 ml).
  4. Kakaopulver - ca. 30g
  5. Egg (minst 3 stykker).
  6. 6g bakepulver.
  7. Smør (ca. 130 g).

For kremen trenger du:

  1. sitron.
  2. Cream - ca. 370 ml.
  3. 45 g semulegryn.
  4. Sukker - minst 150 g.
  5. Smør (samme mengde).

Glaze inkluderer:

  1. Kakaopulver (ca. 40 g).
  2. Rømme - minst 120 g.
  3. Smør (samme mengde).
  4. Sukker - ca. 80 g

Til pynt brukes 100 g kjekssmuler og 50 g mandelkjerner.

Hvordan lage en semulekake? Oppskriften med et bilde er presentert i denne artikkelen.

kake med semulegryn, sjokolade og mandler
kake med semulegryn, sjokolade og mandler

Matlaging

Smør blandes med olivenolje, sukker tilsettes. Gni til en masse med jevn tekstur oppnås. Tilsett egg. Sikt mel, bland med bakepulver. Kombiner massen gradvis med flytende komponenter. Deigen deles i 2 like biter. I en av delene legg kakao. Pergament legges i bunnen av bakebollen. Dekk den med olje. Fordel halvparten av deigen i formen. Kaken tilberedes i en forvarmet ovn ved en temperatur på 180 grader i et kvarter. Avkjøl, del i 2 deler. Et lag med tilsetning av kakao tilberedes på samme måte. For å lage semulekakekrem kombineres gryn med fløte og granulert sukker. Kok opp, kok opp, rør, avkjøl. Riv sitronskall. Press juice fra en halv sitrus. Koble til komponentene. Bland med semulegryn, mal i en mikser. Smøret deles i terninger. Visp sammen med grøt. Sukker kombineres med rømme og kakao. Tilsett olje. Varm blandingen i vannbad, rør til den blir homogen.

sjokoladeglasur
sjokoladeglasur

Plasser på pergamentlett lag. Ha en tredjedel av kremen på den. Dekk med en mørk kake, som er smurt med en masse semulegryn. Gjenta trinnene igjen. Det siste laget av retten helles over med glasur. Hjemmelaget semulekake etter oppskriften presentert i dette kapittelet, drysset med mandler og kjekssmuler.

Anbefalt: