Ingefærlimonade som et middel mot mange plager

Ingefærlimonade som et middel mot mange plager
Ingefærlimonade som et middel mot mange plager
Anonim

Når jeg bor i India, savner jeg virkelig den slaviske maten. Her kan du selvfølgelig finne restauranter som tilbyr hviterussiske potetpannekaker eller ukrainsk borsjtsj til turister og lokalbefolkningen, men likevel er det ingen slike produkter som i Hviterussland. Derfor må du tilpasse deg lokal mat og drikke. Hinduer har en tendens til å tilsette chili, gurkemeie og ingefær til maten. Oppskrifter for tilberedning av nesten alle retter innebærer bruk av denne duftende roten.

ingefærdrikk
ingefærdrikk

En rekke krydder er inkludert i dette produktet. Det er enkelt og enkelt å finne ikke bare en fersk rot, men også dens syltede, m alte og deigaktige utseende. Overraskende nok er ingefærlimonade ikke så vanlig her. Som de lokale innfødte forklarte meg, skyldes dette tilstedeværelsen av en rot i maten, så folk får alle de nyttige stoffene derfra, og vanlige drikker som slukker tørsten perfekt er sukkerrørjuice og kokosnøttvann.

Men noen steder kan du finne en liten bedrift eller til og med en husholdning som lager agurksmoothies og ingefærlemonade. En indisk drink som inneholder en aromatisk rot produseres i henhold til alle tradisjonelle regler. PÅførst og fremst vaskes og renses den velduftende roten. Deretter gnis hvert stykke på et rivjern. Når det er nok ingefær i beholderen, helles den med vann. I noen tid (omtrent en dag) er denne drinken infundert. Væsken helles deretter i flere separate beholdere.

ingefær matlaging oppskrifter
ingefær matlaging oppskrifter

Avhengig av oppskriften vil ulike naturlige tilsetningsstoffer og krydder tilsettes ingefærlimonade. En drink med honning og lime regnes som tradisjonell. Lemonade, som inneholder det indiske krydderet chat masala, er veldig populært. Den inneholder følgende ingredienser: iodisert og svart s alt, mangopulver, spisskummen, mynteblader, sort pepper, tørr ingefær, koriander, granateplefrø, chili, muskatnøtt, nellik, sitronsyre og asafatida. Derfor, uten å overdrive, kan vi si at ingefærlimonade tilberedt med tilsetning av dette krydderet blir til en cocktail.

ingefær hvordan lage mat
ingefær hvordan lage mat

Det finnes imidlertid også tradisjonelle metoder for å trekke ut gunstige egenskaper fra denne duftende roten. Det er forresten dette krydderet som er et fantastisk medikament, rikt på vitaminer og antioksidanter. Selv i eldgamle tider la de merke til dens helbredende egenskaper og evnen til å helbrede fra bitt av giftige dyr. Derfor inkluderer et stort antall medisiner og tradisjonell medisin ingefær.

Hvordan lage en sunn drink av denne krydrede roten hjemme? For å gjøre dette trenger vi en liten bit av dette krydderet, sitron eller lime, honning eller sukker (hvisdu, som meg, har en søt tann) og litt tålmodighet.

Først, bli kvitt ingefærskallet. Jeg advarer deg om at skallet sitter tett på frukten, så det er best å ikke kutte det av, men å skrape det av. Gni deretter roten på et fint rivjern eller kutt den. Med tilberedt varmt vann (temperaturen bør ikke være mer enn 70 grader Celsius, siden kokende vann vil drepe mange av de nyttige egenskapene til ingefær), hell den hakkede massen og etter å ha dekket beholderen med et lokk, la den brygge i en viss tid tid. Noen ganger går jeg i 8-12 timer. Mange tror at 2 timer vil være nok. Alt avhenger av hvilken aroma og smak du ønsker å oppnå: Hvis du liker en krydret og skarpere smak, hold lenger. Deretter siler jeg drikken og tilsetter lime og honning etter smak. Ingefærlimonade er klar!

Anbefalt: