Er det mulig å bygge mens du ammer? Tips og triks
Er det mulig å bygge mens du ammer? Tips og triks
Anonim

Når de ammer, endrer mange mødre kostholdet og begynner å overholde visse restriksjoner. Hver ammende kvinne forstår at helsetilstanden til babyen hennes avhenger av de innkommende produktene. Noen av dem har et spørsmål: "Er det mulig å byg mens du ammer?" Siden antikken har retter fra denne grøten kun blitt servert til kongelige.

Hva er frokostblanding

Byggryn - polert fra det øverste laget av byggkorn. Bygg er lys gul eller beige. Formen på kornene er avlange.

Bygg når du ammer en baby
Bygg når du ammer en baby

Bygg har fått navnet på grunn av dets ytre likhet med ferskvannsperler.

Positive egenskaper til grøt

Er bygggrøt bra til amming? Hun har fått stor anerkjennelse blant folk som fører en sunn livsstil og prøver å holde seg til et balansert kosthold. Tilnyttige egenskaper til perlebygg inkluderer:

  • Rik på aminosyrer, spesielt lysin, som er ansvarlig for produksjonen av kollagen, som hjelper huden med å holde seg fast og glatt.
  • En betydelig mengde sporstoffer som ikke finnes i noen frokostblandinger. Det inkluderer jern, kalsium, sink, kalium, jod, fosfor, som har en positiv effekt på både moren og hennes nyfødte baby.
  • Bygretter rike på vitamin A, B, D, E og PP, som er nødvendige for normal funksjon av kroppen.
  • Mengden protein i perlebygg overskrider innholdet av dette grunnstoffet i hvete.
  • Tilstedeværelse av en stor mengde naturlige antibakterielle stoffer.
  • Denne frokostblandingen er en kraftig antioksidant, bygg inneholder mer selen enn risgrøt.
  • Grøt er i stand til å normalisere stoffskiftet, og vil også være nyttig for leversykdommer.
  • Perlovka er rik på fiber, noe som skiller den fra andre typer frokostblandinger.
Er det mulig for en ammende mor bygg råd
Er det mulig for en ammende mor bygg råd

Under amming påvirker bygg en kvinnes kropp som følger:

  1. Forbedre sammensetningen og næringsverdien til morsmelk.
  2. Fremmer rask restitusjon av kvinnekroppen etter fødsel.
  3. Stimulerer amming.
  4. Gir en kvinnes kropp styrke og energi.
  5. Var om helsen til hjertet og blodårene.
  6. Ved regelmessig bruk hjelper det å bli kvitt overflødig vekt, noe som er spesielt viktig for å gjenopprette de tidligere formene til en kvinne etterfødsel.

Kaloriinnholdet i perlebygg er lavt, så det kan brukes til å opprettholde den vanlige vekten og mette kroppen med nyttige stoffer.

Mulig skade på korn

Byg mens du ammer en baby kan ikke bare være til nytte, men også påvirke helsen til mor og barn negativt. De negative effektene av perlebygg inkluderer:

  • Kornen inneholder gluten, som ikke er egnet for personer som ikke tåler denne ingrediensen.
  • Byg tar lang tid å fordøye, så det egner seg ikke til middag.
  • Grøt kan forårsake kolikk og økt gassdannelse hos babyer.
  • Melkekokt grøt er forbudt for laktoseintolerante.
Funksjoner ved tilberedning av perlebygg
Funksjoner ved tilberedning av perlebygg

Når en kvinne tar det med i kostholdet, bør de ta noen forholdsregler, som vil bli diskutert senere i artikkelen.

Når skal bygg innføres i kostholdet

Er det mulig å bygge mens du ammer? Gryn kan introduseres i kostholdet til en kvinne i fravær av kontraindikasjoner allerede en måned etter fødselen av babyen.

Bygg ammegrøt
Bygg ammegrøt

En kvinne bør imidlertid vite at bygg er et vanskelig fordøyelig produkt, så du kan utsette inkluderingen av retter fra det i kostholdet i ytterligere 1 måned.

Regler for å spise grøt

Kan en ammende mor bygg? I følge råd fra eksperter begynner en kvinne å inkludere grøt i kostholdet når babyen er 1-2 måneder gammel. Tidligere var dette ikke anbef alt.fordi babyens fordøyelsessystem ikke produserer enzymer for å behandle ingrediensene i grøt.

Er bygggrøt bra for amming?
Er bygggrøt bra for amming?

Hvis et barn stadig lider av kolikk og økt gassdannelse, bør innføringen av bygg i kroppen utsettes i 2-3 måneder. Det gjelder ikke allergifremkallende produkter, men noen barn kan oppleve intoleranse mot gluten, som er en del av det. Når du introduserer bygg i kostholdet til en ammende mor, foreslår eksperter at du følger følgende anbefalinger:

  1. Start med grøt kokt i vann og uten olje.
  2. Spis først 1 skje bygg til frokost.
  3. I løpet av 24 timer overvåker kvinnen babyens reaksjon på produktet.
  4. Hvis en allergisk reaksjon oppstår og fordøyelsesprosessen forstyrres, utelukk bruk av bygggrøt i 1-2 måneder.
  5. I fravær av negative manifestasjoner, bring den daglige dosen av bygg til 100 g.
  6. Den bør spises varm og om morgenen.
  7. En uke bør mengden grøt i kosten ikke være mer enn 200 g.

Hvis en kvinne følger alle anbefalingene fra eksperter om inkludering av grøt i kostholdet, vil hun redde babyens kropp fra de negative effektene av produktet.

Metoder for å lage grøt

Er det mulig å bygge mens du ammer? Vanskeligheten med tilberedning ligger i det faktum at frokostblandingen er kokt i lang tid. Bygg er et helt korn av bygg, som selv etter den termiske prosessenbearbeiding beholder mesteparten av næringsstoffene. I butikken kan du finne knuste frokostblandinger. Den koker raskere, men har en magrere tekstur enn fullkorn.

For å få fart på kokeprosessen må bygg bløtlegges i flere timer. Da kan den kokes innen 1 time. Hvis du koker grøt av tørre frokostblandinger, tar det 5-6 timer.

Er det mulig for en ammende mor bygg
Er det mulig for en ammende mor bygg

I de første månedene av en babys liv bør en kvinne bare koke henne i vann. Etter en stund, når barnets kropp blir vant til bygg, kan du koke den med en blanding av vann og melk (1: 1). Du kan tilsette litt smør og sukker i grøten.

For å forbedre ammingen kan en kvinne tilberede byggavkok. For å oppnå det, helles 1 del av frokostblandingen med 4 deler vann. Du må lage mat i 1 time. Den resulterende buljongen filtreres og konsumeres 50 ml tre ganger om dagen. Produktet er i stand til å øke mengden morsmelk som produseres.

Hvilke retter å lage av bygg

Kan jeg spise bygg mens jeg ammer? Grøt, på grunn av sine gunstige egenskaper, er til fordel for kroppen til mor og barn, hvis den tilberedes riktig.

Eksperter anbefaler å begynne med bygggrøt. Dette skyldes følgende:

  1. Hvis du bruker grøt uten krydder og tilsetningsstoffer (smør), vil det umiddelbart være klart om babyen har en allergisk reaksjon på et nytt produkt eller ikke. Det oppstår ikke alltid de første timene etter at irritanten kommer inn i kroppen. Noen ganger allergierkan dukke opp sakte. Innen 2 dager etter at bygg er inkludert i dietten, vil det være klart om babyen reagerer negativt på det eller ikke.
  2. Samtidig kan mamma selv styre mengden grøt. Det er best å spise det varmt for å få fart på fordøyelsen og absorpsjonen av næringsstoffer.

Hvordan spise grøt mens du ammer? Hvis bygg ikke forårsaket allergi hos babyen, kan en kvinne introdusere byggsuppe i kostholdet hennes. Du kan legge til grønnsaker, magert kjøtt (kalv, kalkun), en liten mengde olje. Grønnsaker bør introduseres forsiktig, mange babyer er allergiske mot gulrøtter. Tomater, sylteagurk og lignende ingredienser kan også påvirke barnas kropper negativt.

Er det mulig å spise bygg mens du ammer
Er det mulig å spise bygg mens du ammer

Hvis det ikke er allergi mot bygg, kan en ammende mor drikke et avkok av det. Siden den har en omsluttende, mykgjørende og krampeløsende effekt, forhindrer den problemer med avføring hos spedbarn. For det andre har avkoket en vanndrivende og anti-inflammatorisk effekt. Den største fordelen med perlebygg er imidlertid en økning i laktasjon, på grunn av inkludering av protein og fosfor i sammensetningen.

Kontraindikasjoner

Er det mulig å bygge mens du ammer? Til tross for de mange positive egenskapene har grøt noen begrensninger i forbruket. Det bør ikke spises av kvinner som har økt surhet i magen.

Ammende mor trenger å vite det ved regelmessig brukBygg kan forårsake forstoppelse og utseende av problemer med gassdannelse hos spedbarn. Derfor, med en disposisjon for slike forhold, er det best å begrense bruken av perlebygg.

Konklusjon

Riktig tilberedt bygggrøt og andre byggretter vil gi støtte til en kvinnes kropp under amming, på grunn av metning med nyttige stoffer og vitaminer. Overholdelse av enkle regler for å introdusere produktet i kostholdet og dets tilberedning kan redusere risikoen for allergier og andre negative effekter hos babyen.

Anbefalt: