Er det mulig å ha bokhvete mens du ammer de første månedene av fôring? Fordelene med bokhvete i kostholdet til en ammende mor
Er det mulig å ha bokhvete mens du ammer de første månedene av fôring? Fordelene med bokhvete i kostholdet til en ammende mor
Anonim

En ammende kvinne endrer kostholdet fullstendig etter fødselen. I de første månedene av amming bør en ung mor være veldig forsiktig med ernæring. Faktisk, i løpet av denne perioden, er babyens kropp svak og begynner akkurat å tilpasse seg det ytre miljøet. Korn regnes som grunnlaget for et sunt kosthold. Er det mulig å spise bokhvete mens du ammer? Mange unge mødre er interessert i denne saken.

Perfekt for amming

Denne frokostblandingen er flott for ammende kvinner.

amming
amming

Det fremkaller ikke allergiske reaksjoner og har mange nyttige egenskaper. Derfor anbefaler eksperter at unge mødre inkluderer dette produktet i kostholdet. Bokhvete under amming bidrar til å øke konsentrasjonen av jern i blodet, forbedrer tilstanden til hud, hår og tannvev. derimotdu bør ikke misbruke slike frokostblandinger. I tillegg, i de første månedene av amming, anbefales det ikke å kombinere det med melk.

Nyttige egenskaper ved produktet

Så svaret på spørsmålet om du kan bruke bokhvete mens du ammer eller ikke, er selvfølgelig positivt. Denne frokostblandingen regnes som en del av et sunt kosthold for kvinner under amming. Hun har mange positive egenskaper. Bokhvete har følgende fordeler:

  1. Allergen- og glutenfri. Derfor anbefaler eksperter at kvinner spiser denne typen frokostblandinger i de første månedene av amming.
  2. Produktet absorberes raskt. Alle de fordelaktige forbindelsene den inneholder absorberes lett inn i kroppen.
  3. Under dyrkingsprosessen behandles ikke bokhvete med skadelige stoffer.
  4. Sammensetningen av korn inkluderer en stor mengde jern. Det forhindrer utvikling av anemi hos kvinner som nylig har født.
  5. Produktet inneholder kalsium, som har en gunstig effekt på tilstanden til hud, bein, negleplater, tannvev og hår.
  6. Sammensetningen av korn inkluderer B-vitaminer, organiske syrer og andre nyttige stoffer: bor, fosfor, sink, jod. Disse sporstoffene er involvert i metabolske prosesser, normaliserer myokardfunksjonen, fjerner overflødig kolesterol fra kroppens celler.
  7. Produktet hjelper til med å takle lidelser i mage-tarmkanalen (forstoppelse, oppblåsthet). Slike fenomener observeres ofte etter levering.
  8. Gryn støtter god funksjon av leveren, immunsystemet, synsorganene oghematopoiesis.
  9. Produktet fremmer rask metthet. Takket være denne egenskapen kan en ung mor kvitte seg med de ekstra kiloene hun fikk mens hun bar fosteret.
  10. Kroater er bra for absorpsjon av vitamin C. Derfor anbefales en kvinne å spise mat som inneholder dette stoffet sammen med grøt.
  11. Bokhvete hjelper til med å normalisere blodtrykket, eliminerer problemer med hjertet og blodårene.
  12. Croup bidrar til å opprettholde normale blodsukkernivåer. Det fungerer som en utmerket forebygging av diabetes.

Hvor nyttig er bokhvete til amming for en baby? Stoffene i grøten kommer raskt inn i babyens kropp på grunn av at produktet er lett fordøyelig. Croup bidrar til å styrke babyens immunsystem, normaliserer sentralnervesystemet.

Bokhvetens rolle i normaliseringen av hormonelle nivåer

Det er kjent at i løpet av svangerskapet og ammingen gjennomgår en kvinnes kropp betydelige endringer. Mange nybakte mødre møter problemer som depresjon og angst.

fødselsdepresjon
fødselsdepresjon

Disse fenomenene forklares med hormonell ubalanse. På grunn av det høye innholdet av magnesium, bidrar bokhvete under amming til å stabilisere aktiviteten til nervesystemet og normaliserer den emosjonelle tilstanden. Regelmessig bruk av produktet bidrar til å eliminere søvnløshet, deprimert humør, irritabilitet og angst.

Viktige punkter å vurdere når du velger frokostblandinger

Eksperter anbefaler å inkludere bokhvete i kostholdet under amming den første måneden av amming. I tillegg er det nyttig for babyer opptil et år som komplementær mat. Når du velger et produkt, må du imidlertid ta hensyn til følgende aspekter:

  1. Holdbarhet. Det er nødvendig å gi preferanse til den ferskeste bokhveten.
  2. Produktkvalitet.
  3. bokhvete
    bokhvete

    Gode gryn har glatte kanter som ikke avviker i farge.

  4. Grønn bokhvete ved amming er den mest nyttige varianten av grøt. Den gjennomgår ikke varmebehandling og beholder derfor alle de positive egenskapene. Imidlertid er denne frokostblandingen ganske dyr. Hvis det ikke er mulig å kjøpe dette produktet, anbefaler eksperter å kjøpe en kjerne. Prodel er det minst nyttige alternativet. Den består av knust korn og inneholder få vitaminer.

Funksjoner ved å introdusere frokostblandinger i kostholdet

Bokhvete under amming fremkaller som regel ikke allergi hos spedbarn. Til tross for sikkerheten til produktet, bør det inkluderes i kostholdet til en ung mor med ekstrem forsiktighet. I den første måneden av amming bør en liten mengde korn konsumeres. Faktisk, på dette tidspunktet, har organene i mage-tarmkanalen hos et spedbarn ennå ikke helt tilpasset det ytre miljøet. Derfor kan grøt provosere fordøyelsessykdommer. For første gang bør en ung mor begrense seg til to store skjeer frokostblanding. Etter amming er det nødvendig å observere tilstanden til babyen. I fravær av kolikk, avføringsforstyrrelser og flatulens kan mengden av produktet økes. Ved problemer medGastrointestinal introduksjon av grøt i kostholdet bør utsettes i ca. 2 måneder. Sannsynligvis, på dette tidspunktet, vil babyens fordøyelsesorganer allerede være tilstrekkelig dannet, og bokhvete vil ikke forårsake negative reaksjoner. Eksperter anbefaler å gradvis øke dosen av produktet til 150 gram per dag.

Forsiktighetsregler

Å spise bokhvete med melk mens du ammer anbefales ikke før babyen er tolv måneder gammel. Inntil da kan frokostblandinger bare tilberedes med vann. Smør skal heller ikke tilsettes.

bokhvete med smør
bokhvete med smør

Laktose, som er en del av meieriprodukter, kan forårsake fordøyelsesproblemer hos et barn. I de første månedene av amming anbefaler eksperter å spise grønn bokhvete. I en senere periode kan tørket frukt legges til grøten (i fravær av problemer med mage-tarmkanalen og allergier hos babyen). Det er bedre å nekte granulert sukker. Det bidrar til at et barn får luft i magen.

Kan en ammende mor alltid spise bokhvete?

Til tross for alle de nyttige egenskapene til frokostblandinger, bør det ikke spises i store mengder under følgende forhold:

  1. Alvorlige lidelser i urinveiene.
  2. Diabetes mellitus.
  3. diabetes
    diabetes
  4. Høyt blodtrykk (korn inneholder stoffer som øker volumet av blodkar).

Funksjoner ved å lage mat

Det er mange oppskrifter som inkluderer dette produktet. Ikke alle av dem er egnet forkvinner under amming. I prosessen med å tilberede bokhvete mens du ammer, må du ta hensyn til følgende aspekter:

  1. Først og fremst må kornene vaskes grundig. Vann fjerner skadelige forbindelser fra overflaten av kornblandingen. De kan påvirke helsen til mor og baby negativt. Uåpnede bønner bør kastes.
  2. Deretter fjernes fuktighet fra frokostblandingen. Legg kornene i en oppvarmet stekepanne og stek på middels varme i fem minutter. Rør av og til slik at produktet ikke brenner seg. Denne tilberedningsmetoden lar deg gjøre maten appetittvekkende og smuldrete.
  3. Deretter legges kornene i en kjele, helles med kaldt vann. Volumet av væske bør være to til tre ganger mengden av frokostblanding. Tilsett litt s alt i karet og sett på brann etter at du har lukket lokket. Kok opp. Kok grøten til den trekker til seg all fuktigheten. Brannen kan reduseres slik at produktet ikke brenner.
  4. Deretter avkjøles frokostblandingen i femten minutter. Åpne lokket og rør fatet.

Ved amming kan bokhvete brukes som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter, kyllingkjøtt.

bokhvete med kylling
bokhvete med kylling

Suppe lages også av det. Den første retten med slike frokostblandinger har ikke en betydelig effekt på laktasjonsprosessen og mengden melk. Det er imidlertid næringsrikt og gagner både mor og baby. Suppe er laget av bokhvete med tilsetning av grønnsaker (ferske eller frosne). Magert kjøtt legges også i retten.

Kornbasert diett

Kan jegbokhvete mens du ammer en nyfødt til en ung mor som ønsker å gå ned i vekt? Eksperter svarer bekreftende på dette spørsmålet. En diett basert på dette produktet hjelper til med å kvitte seg med de ekstra kiloene som en kvinne fikk i løpet av svangerskapet. I tillegg vil en diett som inkluderer frokostblandinger ikke skade babyen. Anmeldelser av unge mødre indikerer at dette ernæringssystemet hjalp dem med å miste fem til ni kg overvekt på 14 dager. Imidlertid bør kostholdet til en ammende kvinne være balansert. Og det bør ikke observeres i mer enn to uker. En slik diett består av frokostblandinger dampet med kokende vann. I tillegg til grøt, inneholder menyen grønne epler og kefir med lite fett. En kvinne trenger å konsumere opptil to liter ikke-kullsyreholdig vann daglig. Det bør også huskes at å bli kvitt overflødige kilo krever fysisk aktivitet og trening.

Funksjoner ved ernæring under amming

Eksperter anbefaler ikke å starte en bokhvetediett under amming i de første 30 dagene av amming. Vurder det som den eneste måten å håndtere overflødig vekt på ikke er verdt det. For ikke å fremprovosere en forringelse av velvære, vitaminmangel og helseproblemer hos et spedbarn, anbefaler leger å foretrekke et sunt og balansert kosthold.

riktig ernæring under amming
riktig ernæring under amming

Mat bør inneholde alle stoffene som er nødvendige for normal funksjon av kroppen. Under amming må du være forsiktig med valg av produkter. Generelt kunstigtilsetningsstoffer, farger, konserveringsmidler og GMO.

Anbefalt: